5 danske veganske madblogs, du nok ikke har hørt om! – Link love

veganske madblogs veganske opskrifter plantebaseret kost

5 danske veganske madblogs, du nok ikke har hørt om!

For noget tid siden skrev jeg om Danske veganske madblogs du bør kende. Indlægget var mest til jer, som er i starten af jeres veganske eller plantebaserede rejse. Men hvad så med dig, som kender alle disse blogs? Som mest har brug for noget nyt og inspirerende? Så er indlægget her noget for dig. Her vil jeg nævne 5 danske veganske madblogs, som du nok ikke har hørt om endnu. Samtidig linker jeg selvfølgelig til de lister, hvor du kan finde endnu mere inspiration til en sundere og mere plantebaseret livsstil.

Jeg er gået efter veganske madblogs, som er danske og ikke står på diverse lister! Så disse er så ukendte som muligt. God fornøjelse!

Line Mailis

Line Mailis er en af mine favoritter, når det kommer til veganske blogs. Line er en meget passioneret veganer og gør alt hun kan for at støtte op om spirende veganere. På hendes blog, finder du alt. Mega lækre veganske opskrifter, alternativer til hverdags mad og guides til den nye veganer. Line Mailis havde før bloggen “Det vilde ris”, men valgte altså, at gøre sin blog mere personlig og har nu bloggen Line Mailis.

De sidste indlæg, som jeg har gjort brug af har været hendes opskrift på fødselsdagsboller og veganske kanelsnurrer. Som godt kan anbefales! Lines veganske blog er en blog, der er værd at udforske, fordi hun bare er så nede på jorden.

Knæhøjkarse

Sofie er bloggeren bag knæhøj karse. Jeg vil nok beskrive Sofie’s blog som en mere plantebaseret blog, som jeg jo elsker. Hun har oftest fokus på friske grøntsager, fremfor forarbejdede fødevarer. På Knæhøjkarse finder du rigtig mange gode, sunde veganske retter og desserter. Jeg synes personligt, at Sofie tager nogle rigtig gode billeder og jeg elsker ingrediensdelen af hendes opskrifter, fordi hun også inkluderer tid brugt på retten. Sofie har også nogle vegetariske opskrifter, men jeg synes nemt at de kan laves 100% veganske. Hvis du gerne vil følge en blog, som har et mere afslappet forhold til mad og hele veganer-idéen. Så kunne den her blog godt være noget for dig.

De sidste veganske opskrifter, som jeg er blevet inspireret af er hendes Salat tacos med beluga linser og peanut dressing og Rødbede carpacchio med ristede hasselnødder. 

Planterødderne

Planterødderne er virkelig nogle drenge, som har været udenfor de flestes veganeres radar. Bag planterødderne står Dennis og Stig. De er foredragsholdere og har mange projekter, som alle har det formål, at inspirere os til en hverdag med mere plantebaseret mad. De skriver det faktisk ikke direkte *host*, men deres opskrifter ER veganske. De afholder også Plantebaserede workshops, som de annoncerer på deres facebookside. Den kan du finde her. Facebook.com/planterødderneJeg sikker på, at vi i fremtiden hører meget mere til de her drenge. Potentiale har de i hvert fald! 🙂

På deres blog/hjemmeside deler de også deres veganske opskrifter. De sidste jeg er blevet inspireret af fra planterødderne er deres Artiskok-blend, som har så mange funktioner at de selv kalder opskriften “Noget med artiskok”.

Chakula.dk

Måske kan du huske bloggen Buddhas brownies? Jakob Rix Iversen lavede i Januar 2017 en ny blog, som hedder Chakula.dk. Bloggen er ikke den mest aktive af sin slags, men den har nogle rigtig gode funktioner og veganske opskrifter! For eksempel har Jacob valgt, at lave en slags mad omregner, så du kan justere opskriften efter antal personer. Han har også valgt at lave en funktion, som gør at du kan gemme dine yndlingsopskrifter! Jeg kan virkelig godt lide Jacobs måde at lave opskrifter på. Velformuleret og overskueligt.

De sidste opskrifter, som jeg er blevet inspireret af har været Jacobs opskrift på Sloppy Joes burgere og Vietnamesisk Banh Mi sandwich.

Fra hans gamle blog, mangler jeg stadig at prøve hans opskrift på spice havre Upma.

Carrotline

Line som står bag bloggen Carrotline er halvt dansk og halvt Britisk. Hun blogger primært på engelsk, men jeg vælger alligevel at tage hende med. Især fordi hun inkluderer dansk i sine opskrifter. Så Ingrediensliste og fremgangsmåde, kan du også finde på dansk uden problemer. Hun har en rigtig sød, simpel blog med gode billeder. Dog kunne jeg godt ønske mig en nemmere måde at få overblik over hendes opskrifter. Som for eksempel flere menupunkter, en slider eller en liste. Også selvom hendes blog ikke har så mange opskrifter endnu.

Det sidste veganske opskrifter jeg blev inspireret af hos Carrotline, var hendes opskrifter på Lime-coconut energy balls, som er super nemme at lave og kanon at have med på job! Og hendes Chakalaka, som virker mega lækker og spicy perfekt til en middag med vennerne.

Som en sidste kommentar, så bliver det spændende at se, hvordan Carrotlines blog, kommer til at udvikle sig. Jeg hepper i hvert fald på dig Caroline!

Flere blogs!

Madmedmedfølelse

Mad med medfølelse er danmarks veganske forening. Se deres liste på over 70 madbloggere her! Madmedmedfølelse.dk/blogs

Læs også mit indlæg om 7 Danske veganske madbloggere, som du bør kende, hvis du lige har startet din plantebaserede rejse.

Pssst.. Hvis du har en mindre vegansk madblog, som du gerne vil have frem i lyset, så skriv til mig. Så tager jeg et kig på din blog og måske kommer du med på listen her 😉

Det var alt for denne gang

Hvis du vil læse mere fra mig omkring plantebaseret kost eller veganisme, så kan du læse alle mine indlæg her: lisesommerlund.dk/sundhed

Her har jeg blandt andet skrevet om hvad plantebaseret kost er og anmeldt foredraget med Tobias Schmidt Hansen.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, økonomi, læse flere indlæg om plantebaseret kost og få mere stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet herunder. Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen ❤

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

4 Comments

 1. Jan
  13. september 2018 / 16:38

  Fedt. Lige det, jeg ledte efter, dvs. noget anderledes, som man ikke finder på diverse lister 🙂 Altid godt med noget inspiration.

  • Lise
   Forfatter
   13. september 2018 / 17:57

   Lige præcis. Godt du fandt indlægget inspirerende og skriv endelig, hvis du har nye bud 🙂

 2. Hanne Rask / Raskeriet.dk
  19. april 2018 / 8:38

  Super info – Tusind tak for det:-)!
  Mvh. Hanne

  • Lise
   Forfatter
   19. april 2018 / 11:48

   Det var så lidt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!