Mine bedste råd til dig som nybagt mor – fra mor til mor

Råd nybagt mor

At være nybagt mor

Er IKKE altid en dans på roser. Det var det i hvert fald ikke for mig. Jeg tror at alle der har fået deres første barn er blevet druknet i råd omkring, hvad der virker og hvad der ikke gør. I det her indlæg vil jeg gerne dele mine oplevelser og bedste råd med jer nybagte mødre og måske endda jer mødre, som bare har brug for at høre ordene fra en andens mund. Så her er mine bedste råd og mine begrundelser bagefter. Jeg kan altid starte med at sige: “Det bliver bedre, men lige nu er der nogle råd de fleste glemmer at give”. Så her kommer de fra mig.

5 af mine bedste råd til den nybagte mor

  1. Glem tiden
  2. Tag fjollehatten på
  3. Forkæl dig selv
  4. Lyt til DIN mavefornemmelse og sig fra
  5. Spørg om hjælp

Glem tiden

Da jeg var helt sprød nybagt mor, så prøvede jeg stadig at nå de ting jeg plejede. Frustrationen voksede og voksede i takt med, at jeg manglede søvn. Jeg fandt mig selv grædende og følelsen af magtesløshed tog over. Lige indtil jeg pakkede uret og tiden i en kasse. Med en baby tager ting den tid den tager. Nyd de ting du får gjort, i stedet for at tænke over dét du ikke får gjort.

Tag fjollehatten på

Den første tid som mor er virkelig hård og man skal virkelig igennem nogle prøvelser. Humor er virkelig den bedste medicin i disse situationer. Jeg skulle faktisk ogs¨å lære at fjolle foran min søn. Fuck omverdenen. Jeg har fået mange kommentarer med på vejen, når jeg har snakket med min søn i  barnevognen, sunget og lavet ansigter. Det var først da jeg begyndte at ignorere omverdenen at jeg virkelig kunne slappe af og bare være sammen med min søn. Se nogle komedier, standup shows eller hør nogle sjove podcasts, for at få noget mere sjov ind i hverdagen. Det er tid, der er givet godt ud.

Forkæl dig selv

Når man er mor, kan man godt fokusere så meget på sit barn og de ting, man ikke når. Så man glemmer sig selv fuldstændig. Husk at forkæle dig selv. Bestil blomster, køb noget nyt mamalicious tøj, ny makeup, ansigtbehandling eller hvad ved jeg. Bare forkæl dig selv, det er super vigtigt at du som mor, føler dig rigtig godt tilpas! En glad mor laver en glad baby! 🙂

Lyt til DIN mavefornemmelse og sig fra

Som nybagt mor, vil vi SÅ gerne gøre det rigtige for vores barn. Jeg har fået virkelig mange råd, både gode og også virkelig, virkelig dårlige. I starten prøvede jeg at tage ALT til mig og tage alle lige seriøst. Men noget jeg fandt hurtigt ud af var, at disse mennesker ikke kendte MIT barn. De kendte deres egne og mange af dem havde glemt at ikke alle børn er ens og stod og blev helt forbavsede når et råd de havde givet ikke virkede på min søn. Selv min sundhedsplejerske måtte se sig slået nogle gange. Fordi jeg tilfældigvis havde et meget følsomt barn.

Så lyt til din mavefornemmelse, hvis du skal overtale dig selv for meget til noget, så er det nok ikke det rigtige for dit barn! Sig fra med en sikker stemme, det respekterer de fleste.

Spørg om hjælp

Denne her var rigtig svær for mig. Især i starten, hvor jeg havde det aller største behov for hjælp. Med tiden begyndte jeg fx at invitere co-babysittere på besøg. Altså mennesker som var sammen med os begge to. Så Jules havde nogle at interagere med og jeg havde mine arme fri, så jeg kunne nå nogle andre ting uden stress. Det tog mig fx 6-7 mdr. at lade min mor komme fordi og hjælpe med rengøring, det fortryder jeg helt klart i dag. Så læg kontrollen på hylden og åben op for at få noget hjælp og et pusterum til dig selv.

❤❤❤

Det her var mine 5 råd til dig som jeg gerne ville have haft som nybagt mor. Jeg håber virkelig, at du kunne bruge dem og skriv endelig en hilsen eller kommentar nedenfor. Hvis du vil høre mere om mit liv, bæredygtighed, livsstil og indlæg der vil give dig stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk

Find alle mine motherhood indlæg her: Lisesommerlund.dk/motherhood

Hav det fantastisk til vi ses igen og tjaaa held og lykke 😉

Se  evt. min video om 5 lorteråd jeg har fået om babyer nedenfor 🙂

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=igAj55_8iMY[/embedyt]
Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!