5 veganske skønheds alternativer – Gæsteblogger Line Mailis

5 veganske skønheds alternativer skønhed og pleje

Veganske skønheds alternativer? Det er noget mange spirende veganere ønsker! Derfor har jeg hevet veganeren Line Mailis ind fra Linemailis.dk som gæsteblogger og hvis du har fulgt mig længe, så er du stødt på hendes navn før! Her giver hun dig 5 veganske skønheds alternativer. God fornøjelse!

💚

Hej med jer

Mit navn er Line Mailis og jeg står bag bloggen LineMailis.dk, hvor jeg skriver om stort og småt i forbindelse med min hverdag og livet som veganer, deler plantebaserede opskrifter og inspirerer mine læsere, til at leve lidt grønnere.

I dag har jeg været så heldig, at få lov at være gæsteblogger her, hos Lise Sommerlund og som overskriften afslører, skal det handle lidt om veganske alternativer til skønhed og pleje.

First things first

Der er to ting jeg undersøger, når jeg skal finde ud af, om et produkt er egnet for veganere. For det første, skal produktet i sig selv selvfølgelig være vegansk og for det andet, skal virksomheden, der producerer produktet, være cruelty free.

Hvad vil det sige, at et produkt er vegansk?

Lad os lige starte med at slå fast, hvordan vi definerer, om noget er “vegansk”. Veganisme i sin helhed, handler om, så vidt det er muligt, at undgå udnyttelse af dyr. Det omfatter også ingredienser i diverse skønheds- og plejeprodukter. Kriteriet for at et produkt kan betragtes som værende vegansk, er altså, at det ikke indeholder animalske ingredienser af nogen som helst art.

Cera alba (bivoks), lanolin (fedtstof fra får) og carmin (rødt farvestof fra skjoldlus), er eksempler på animalske ingredienser, som ofte findes i skønheds- og plejeprodukter.

Hvad vil det sige, at et produkt er cruelty free?

Et cruelty free produkt, er betegnelsen for et produkt, som ikke er testet på dyr. Selvom vi i Europa har en lov, der forbyder virksomheder, at teste kosmetiske produkter på dyr, tillader mange producenter alligevel, at deres produkter bliver testet, hvis det er et krav fra myndighederne i det land, hvor produktet forhandles.

Kina har en lov, der siger, at alle udenlandske kosmetiske produkter, skal testes på dyr, inden de må sælges i landet. Sælger en europæisk virksomhed sine produkter inden for Kinas grænser, er virksomheden derfor forpligtet til, at teste deres produkter på dyr, eller lade andre gøre det på deres vegne.

Opsummering 

For lige kort at opsummere ovenstående, er altså ikke nok, at kigge på ingredienserne, vi er også nødt til at vide lidt om virksomhederne bag.

Et produkt kan nemlig godt være vegansk, uden samtidig at være cruelty free.

Ligeledes kan et produkt, der ikke tester deres produkter på dyr, og som måske oven i købet er mærket “cruelty free” på emballagen, sagtens indeholde ingredienser fra dyr.

I begge tilfælde, er produkterne ikke egnede for veganere.

5 veganske skønheds alternativer

Det lyder måske enormt omstændigt, at finde veganske skønheds- og plejeprodukter, men det behøver det nu ikke at være. Der er efterhånden rigtig meget hjælp at hente forskellige steder på nettet og lige her får du 5 alternativer, som er 100 % veganske, cruelty free og ikke mindst let tilgængelige.

I følgende afsnit vil jeg omtale alle produkter, der er egnede for veganere, som “vegansk(e)”.

1# Mascara

Det danske brand Gosh, som bl.a. forhandles i Matas, har flere veganske muligheder inden for mascara og andet makeup. Jeg kan f.eks. anbefale Rebel Eyes Mascara 001 black, som er en af mine personlige favoritter. Den er nem at påføre og opbygge, og giver vipperne masser af volumen og fylde, uden at klumpe. Jeg er ret vild med børstens facon, som er buet – lidt ligesom en vippebukker.

Da jeg var i Matas forleden, så jeg i øvrigt, at de veganske produkter fra Gosh, nu er blevet markeret med et lille stempel, hvor der med grøn skrift står “vegan”. Det gør det jo en del mere overkommeligt, at vælge vegansk.

2# Farve til læberne eller bare lidt fugt?

Selvom det er let at falde for en af Kat Von D’s farverige læbestifter (som i øvrigt er veganske!), kommer min favorit fra Nilens Jord. Serien af Matt Lips – Creamy Liquid Lipstick er fri for animalske ingredienser. Det danske brand tillader heller ikke, at deres produkter bliver testet på dyr og så er produkterne allergivenlige. Jeg har købt min i Matas.

Har læberne derimod brug for fugt og pleje kan jeg anbefale læbepomaden Repair fra mærket Lavera. Produktet er fra Tyskland, hvor de er rigtig gode til at mærke deres veganske produkter. Læbepomaden fra Lavera bærer derfor The Vegan Society’s blomst, der betyder, at produktet er certificeret vegansk. Produktet forhandles i Helsam.

3# Hårkur og makeupfjerner i én

En af de mere miljøvenlige, zero-waste løsninger, som jeg er rigtig stor fan af, er at bruge kokosolie som hårkur og makeupfjerner. Jeg har kun positive oplevelser med at bruge kokosolie til begge formål og kan varmt anbefale andre at prøve det. Du kan læse mere om, hvordan jeg bruger kokosolien og hvad jeg ellers bruger kokosolie til, i mit indlæg her.

4# Pleje til hænderne

En af de produkter, jeg ville have meget svært ved at undvære, er en rigtig god håndcreme. Min favorit i øjeblikket er med Mandel & Calendula fra Dr. Scheller, som jeg har købt i Matas.

Håndcremen fra Dr. Scheller bærer også certificeringen fra The Vegan Society.

5# En lækker, plejende ansigtsmaske

Når jeg rigtig skal forkæle mig selv, er det ofte med produkter fra Sæbeværkstedet. Den lille danske virksomhed gør meget for, at være så økologiske og fair trade som overhovedet muligt og har alt inden for kropspleje.

Mit seneste køb derfra er en bøtte med rosa ler. Man blander 2 dele ler med 1 del vand og får den lækreste blødgørende ansigtsmaske. Leret absorberer urenheder og virker, efter min mening, meget mere effektivt, end mange af de ansigtsmasker, man ellers kan købe.

Jeg har købt produkter fra Sæbeværkstedet i Helsam, i byen hvor jeg bor. Sæbeværkstedets egen butik, ligger i Køge og går man ind for zero waste, har man her mulighed for, at købe flere af virksomhedens produkter, helt uden emballage – så er tippet givet videre 😉

Tak for taletiden

Så er der vist bare tilbage at sige pænt tak til Lise, for at give mig mulighed for, at komme til orde her, på hendes fantastiske blog. Vil du vide mere om, hvilke firmaer der ikke tester på dyr, kan jeg varmt anbefale facebook gruppen “Ikke testet på dyr”. Hvis du har lyst til at læse mere om den veganske livsstil, opdage nye veganske produkter eller prøve lækre plantebaserede opskrifter, er du meget velkommen til at følge med på min blog.

Linemailis.dk

Tak for denne gang!

💚

KÆMPE tak til Line, som jeg varmt kan anbefale dig at smutte forbi!

Hvis du vil læse mine egne indlæg omkring plantebaseret kost eller veganisme, så kan du læse alle mine indlæg her: lisesommerlund.dk/veganisme-og-plantebaseret-kost

Her har jeg blandt andet skrevet om hvad plantebaseret kost er og delt min opskrift på vegansk og glutenfri svampespread.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, økonomi og læse flere indlæg om plantebaseret kost eller veganisme. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen ❤

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!