Minimalistisk livsstil, Sundhed og opskrifter

7 veganske madblogs, du bør kende – Link love

7-veganske-madblogs-du-boer-kende-link-love

7 veganske madblogs som du bør kende

Jeg burde egentlig gøre det her noget oftere. Der er nemlig sindsygt mange gode veganske blogs derude og ikke mindst veganske madblogs. Med de veganske madblogs, som jeg nævner i dette indlæg. Der ved jeg godt, at jeg kun lige skraber overfladen. Så ja i det her indlæg deler jeg de 7 veganske madbloggere som du bør kende efter min mening. Så hvis du er ny i den plantebaserede verden eller har brug for lidt ekstra inspiration, så er det her indlægget for dig.

1. Englerod

Første blog på min liste er Englerod, som er en af mine favoritter. Johanne, der står bag Englerod er udover blogger også vegansk kogebogsforfatter. Johanne går meget op i at retterne er sunde og plantebaserede, hvilket jo er lige mig. Hun er meget detaljeret og skriver også, hvor meget tid du skal sætte af til retten i alt. Hvilket jo er meget stressvenligt! Bloggen er meget overskuelig og inspirerende. Jeg kan komme på mange veganske eller plantebaserede retter fra Johanne, som jeg er blevet inspireret af. Men hvis jeg skal nævne nogle få, så kunne det være hendes Quinoa salat med kidneybønner og cashew nødder, Grønnere Mac’n Cheese eller hendes helt simple stegte kartoffelsalat. For mig er de fleste af Johannes retter ret lette at lave og generelt meget mættende.

2. Vanløse Blues

Maria, der står bag Vanløse Blues inspirerer mig altid vanvittigt meget i min egen madlavning. Som jeg ser det, så er Vanløse blues en madblog med fokus på sund, vegansk og plantebaseret mad, hvor grønsagerne virkelig er i centrum. Hendes mad er sansemad for mig. Der er både noget visuelt, lækre dufte, power på smagen og bare en følelse af, at man har gjort noget godt for sin krop samtidig. Maria afholder også madworkshops, som er på min bucket list, at komme med til en dag. Sidste indlæg, som jeg blev virkelig inspireret af, var hendes idéer til veganske salater der mætter.  Bloggen er også virkelig nem at finde rundt i. Maria har lavet et opskriftindex, som hjælper dig hurtigt hen til netop den inspiration du søger. Og når ja, så er hun forfatter til en vegansk/vegetarisk kogebog. Når det er sagt, så er jeg stadig ikke stødt på en opskrift som ikke var vegansk. Så bare rolig, hendes blog er veganervenlig. 🙂

3. Plantepusherne

Her er igen en blog med sundhed som hjørnesten. Bag plantepusherne står Nina og Mathias og de vandt årets veganske blog 2016. Det er meget, meget tit at de popper op i min søgning efter veganske retter og alternativer. Jeg synes at deres madblog bærer meget præg af at de er en familie og jeg elsker det! Nemme børnevenlige retter og i det hele taget mange gode veganske mad tips og tricks til den nye veganer. Værd at prøve er deres opskrift på “Åhst”, som er et slags vegansk alternativ til smeltet ost eller ostesovs, super til lasagne! Opskriften finder du her: Plantepusherne.dk/åhst. Plantepusherne har desværre ikke udgivet deres egen kogebog endnu, men jeg håber virkelig at de laver én med fokus på familie/børnevenlige retter. Lige en opfordring herfra 😉

4. Mia Sommer

Mia Sommer blev årets veganer både i 2016 og 2017. Mia sommer er også kogebogsforfatter og har en meget old school madblog. Visuelt er den måske ikke den mest moderne ved første øjekast, men hun har tonsvis af gode, budgetvenlige indlæg! Det seneste jeg har læst fra Mia’s madblog er hendes opskrift på ultra billige ærtebøffer, som for eksempel kan bruges i en burger. Lige nu prøver jeg selv at finde opskrifter, som kan laves billigt og som kan indgå i en plantebaseret madplan. I ærtebøffen skal der for eksempel bruges kogte kartofler, som jo kan være rest fra dagen før 😉

5. Vegansk for alle

Bag “Vegansk for alle” sidder Ditte.

Denne veganske blog er bare så mega nem at finde rundt i og Ditte har en rigtig frisk, ´fed måde at skrive på. Hos hende kan du finde opskrifter, spisesteder lidt om den veganske livsstil og meget mere. Første gang jeg kiggede fordi Dittes veganske madblog, var med hendes opskrift på “De tre kostes ingefær øl(?). Det måtte jeg lige lure. Damn det lød syndigt og lækkert 🙂 Ditte laver tit lidt skævere historier eller indgangsvinkler til sine veganske opskrifter og jeg synes, at hun er rigtig sjov. Så hvis du har brug for at følge en speciel og lidt utraditionel vegansk madblogger, så er “Vegansk for alle” måske noget for dig. Som en sidste ting, så er Ditte er udover blogger også kogebogsforfatterHendes bog “Vegansk til højtider og fest” fik spotlightet i nogle minutter i Go’ aften Danmark. Da den blev givet til Pia Kjærsgaard fra Uffe Elbæk. Det var lidt fedt.

7. M¨ånebarnet

Bloggeren bag den veganske blog månebarnet, hedder Luna. Hun er medstifter af danmarks veganske forening “Mad med medfølelse”, som de fleste nok har hørt om. Ellers har du nu! På hendes blog kan du finde næsten alt omkring veganismen. Opskrifter, guides, livsstil, etik og meget mere. Hendes blog er virkelig et besøg værd. Jeg synes ikke, at hendes blog er en rendyrket vegansk madblog, men jeg synes alligevel at den giver så meget inspiration og motivation, så den måtte med 😉 Det sidste indlæg jeg blev inspireret og rørt af fra Luna var hendes indlæg om veganske børn. Hun er selv mor til Juno fra 2012 og vi deler mange af de samme idéer om, hvordan vi lærer vores børn at være empatiske mennesker. Hvordan vi lærer børnene at forstå, at dyr også kan føle for eksempel smerte og frustration som vi selv kan. Samtidig vise dem, at dyr kan føle kærlighed og give kærlighed.

6. Thomas Erex

Hvis man interesserer sig det mindste for plantebaseret kost og veganisme, så går der ikke lang tid før Thomas Eriksen dukker op. Thomas har før haft bloggen kærlighed & kikærter og er nu kommet ud med sin egen kogebog, nemlig “Veganske livretter”, som også pryder min kogebogshylde herhjemme. Thomas arbejder mere med køderstatninger og giver mange bud på, hvordan de kan bruges. Sidste indlæg jeg er blevet inspireret af fra Thomas er hans opskrift på “Frikadeller med persille” 🙂 For selvom vi gerne vil leve uden forarbejdede fødevarer, så snyder vi en gang i mellem med for eksempel Soy4U, som bruges i denne opskrift. På Thomas Erex blog, kan du finde rigtig mange gode og sjove informationer omkring veganisme. Thomas er meget passioneret omkring veganismen og er også medstifter af “Mad med medfølelse”, som er danmarks veganske forening, hvor han også er næstformand.

💚💚💚

Det var alt for denne gang

Hvis du vil læse mere fra mig omkring plantebaseret kost eller veganisme, så kan du læse alle mine indlæg her: lisesommerlund.dk/sundhed

Her har jeg blandt andet skrevet om hvad plantebaseret kost er og anmeldt foredraget med Tobias Schmidt Hansen.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, økonomi, læse flere indlæg om plantebaseret kost og få mere stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet herunder. Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen ❤

5 Comments

 1. Line Mailis

  Hej Lise. Thombs up fordi du endnu engang fremhæver veganismen og gør en indsats for at vise, hvor meget lækkert mad der findes uden animalier <3 Det ærgrer mig dog lidt (og det er ret generelt) at det altid er de samme veganske madblogge, der fremhæves. Der findes så mange fine, danske hjemmesider og blogge, der slet ikke får nok opmærksomhed – det kunne måske være en ide til et nyt indlæg? "7 veganske madblogs du (måske) ikke kender i forevejen" 😉
  Kh Line

  https://linemailis.dk/

  15 . 03 . 2018
  • Lise

   Kære Line, jeg kan glæde dig med at den er på vej. Jeg følte bare lidt, at jeg blev nødt til at vise disse blogs først. Da de jo er nogle af de mest populære. De er ment til den nyopstartede veganer eller til dem, der leder efter inspiration til en mere plantebaseret livsstil. Så kommer alle jer, som har hørt om dem for laaang tid siden. Og ja selvfølgelig skal i også have lidt ny inspiration 🙂

   15 . 03 . 2018
 2. Line Mailis

  Det lyder godt 🙂 Jeg glæder mig til at læse med! 😀

  15 . 03 . 2018
 3. JOHANNE MOSGAARD

  TUSIND TAK FOR DEN FLOTTE ANBEFALING AF MIN BLOG <3
  DET VARMER!

  21 . 03 . 2018
  • Lise

   Det var så lidt <3 Fortsæt endelig det gode arbejde!

   21 . 03 . 2018

Skriv til mig

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.