Acusticus Neurinom – Mine bedste råd til før operationen

acusticus neurom mine bedste råd

Jeg vil gerne give mine bedste råd til dig

For noget tid siden blev jeg opereret og fik fjernet mit Acusticus Neurinom. Dagene og måneden efter var virkelig ikke rar, så derfor vil jeg gerne give mine bedste råd. Så du har noget at forholde dig til og nogle taktikker at prøve af. Der kommer også råd til efter operationen senere. Dette her har været hvad, der har fungeret for mig, så måske fungerer det også for dig. Læs mine bedste råd her.

Det skal hurtigt siges at man altid kan finde råd og vejledning på acusticus neurinoms forenings hjemmeside: Acusticusneurinom.dk

Mine udfordringer efter operationen

Jeg vågnede efter operationen og havde det mildest talt dårligt. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med at have det så dårligt. Læs mit update indlæg her: lisesommerlund.dk/acusticusneurinomupdate

Jeg havde:

 • Dobbelt syn og kunne ikke fokusere
 • Døv på den opererede side og en voldsom tinnitus – Så jeg kunne ikke forstå hvad folk sagde
 • Kastede alt op, havde ingen appetit og endte med at få væske i drop
 • Træt og havde stort koncentrations besvær
 • Kunne ikke holde samtaler længere tid af gangen
 • Hovedpine og migræne
 • Store spændinger i hoved, hals og nakke
 • Havde svært ved gå, bevæge mig hurtigt og var generelt meget svimmel

Bedste råd til før operationen

Bed om hjælp og planlæg

Før operationen planlagde jeg hjælp fra venner og familie. De fleste af os har ikke lyst til at være til besvær, men i dette tilfælde er det virkeligt ok! Den operation du måske skal igennem er en hård en af slagsen, så derfor skal du have en chance for at komme dig efter. Brug familien så meget som muligt og lav en fast plan, så du ikke skal stresse over hjemmet og eventuelt afhentning af børn efter operationen. Læs hvordan vi forberedte vores dreng under 2 år her: Lisesommerlund.dk/forberedditbarn. Hjælp kan for eksempel være: Rengøring, madlavning, tøjvask, afhentning af børn, aktiviteter ud af huset med børnene etc. Mulighederne er mange, men for pokker bed om hjælp FØR operationen, så du ikke drukner i dit liv efter operationen.

Udpeg og aftal en “partner”

Selvfølgelig er det svært at sætte sig ind i før operationen, men før operationen kan det være en rigtig god idé, at frasige sig et hvert ansvar omkring direkte kontakt. Bed venner og familie om at kontakte én bestemt person omkring opdateringer og besøg efter operationen. Det kan være din mand, kone, far, søster eller måske en ven. Jeg valgte at folk skulle kontakte min mand. Det lærte jeg fra en anden tur på hospitalet med et akut kejsersnit. Hvor jeg gik ekstra ned med flaget, fordi jeg ikke kunne overskue alle de beskeder der væltede ind på mobilen, facebook etc. Læs indlægget her: lisesommerlund.dk/ammeopstart. Fordelen ved at have en partner er, at vedkommende kan koordinere besøg for dig og du skal(hvis du kan) kun svare én person. Det har fungeret rigtig godt i denne omgang og jeg undgik RIGTIG mange af de samme spørgsmål efter operationen.

Prøv at forberede en nem aktivitet

I dagene efter er du intet værd og kommer højst sandsynligt ikke til at lave noget voldsomt, som faktisk kræver brainpower. Men når første uge eller de første 5-6 dage er overstået kommer du lidt tilbage til livet. Og så kan det være rart med en lille aktivitet, som gør at du føler dig igang. Jeg havde for eksempel købt rigtig mange stjernestrimler. Så i år blev året, hvor jeg lærte at lave julestjerner ha ha. Det var en success i sig selv. Da de første uger var gået havde jeg nok flettet 300 stjerner i alle afskygninger. For mit vedkommende var det bare rart at skabe noget, der ikke gjorde at jeg fik mere ondt eller som krævede det vilde af mig. Det skal siges, at jeg først kom helt hjem en uge efter udskrivelsen dvs. halvanden uge efter operationen.

Nem mad

Nem mad er guld værd efter operationen. Både med hensyn til rengøring i køkkenet og tidsmæssigt. For mit vedkommende blev jeg næsten banket tilbage til babystadiet. Så her får du mine tips til nem mad efter operationen.

 • Forbered en masse mad før operationen, som bare skal tages op af fryseren eller ud af skabet. Læs mine eksempler nedenunder.
 • Lav eventuelt en liste med nemme retter, så du kan huske det efter operationen.
 • Aftal dage, hvor en ven eller et familiemedlem tager mad med eller kommer forbi og kokkererer. Så er de dage “In the clear”.

Nem mad i min fryser og skabe (til hele familien)

Fryser:

 • Hjemmelavet pizza forskåret til at passe til et familiemåltid
 • Lasagne i foliebakker , 2 portioner per bakke.
 • Forskåret græskar med timian, salt, peber og olie.
 • Kartoffelmos med græskar i foliebakker
 • “Kødsovs base” – Herhjemme valgte jeg at lave en ret med revet: Løg, hvidløg, gulerod, rød peberfrugt, knoldselleri og majs. Det er en god base til mange retter som for eksempel linsesovs(Mia sommer), kødsovs, chili con carne og lasagne. Hvad end du er veganer eller normal dødelig, så er det en super nem måde at lave aftensmad på, når den første del er lavet.

Skabe:

 • Pasta skruer
 • Knækkede bygkerner (i stedet for ris)
 • Tomater (dåse)
 • Linser (dåse)
 • Kikærter (dåse)
 • Tomatpuré (dåse)
 • Soy4U okse – Et tørt produkt, der imiterer kød. Soy4U kan hældes direkte i “kødsovs basen” ovenfor sammen med en dåse tomater, lidt krydderier og voila! “Kød”-sovs. Nej det er ikke det samme som kød, men det er et fint alternativ. Det er vanvittigt nemt og sparer en tur ud at handle efter operationen. Fordi Soy4U bare kan stå i skabet.

💙💙💙

Det var alt for denne gang. Skriv endelig hvis du også har råd til hvad du kan forberede før operationen, så skriv det endelig i kommentarerne eller på mail. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk eller min facebook side. Jeg har sagt det før og siger det igen. Jeg er virkelig glad for at du læser med💙 Hvis du vil høre mere om mit liv, bæredygtighed, stof til eftertanke, inspiration og livsstil. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret.

Du kan se alle mine indlæg omkring Acusticus Neurinom her: Lisesommerlund.dk/Acusticusneurinom

Hav det fantastisk til vi ses igen ❤

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!