Acusticus neurinom, efter operation update – Count your blessings folks

acusticus neurom post operation

Tom for ord efter operationen

Jeg blev den 1. Nov. operereret for min Acusticus Neurinom. Jeg har prøvet flere gange at skrive et, faktisk flere indlæg til bloggen, men har måttet opgive…

Jeg vil egentlig gerne fortælle om hele min oplevelse, men jeg vil også gerne være ærlig over for dig der læser med.

Det er for tæt på og min oplevelse af hele operationen er ikke god og hyggelig. Der er ikke noget rart at fortælle om eller noget positivt at sige lige nu. Jeg skal nok beskrive senere lidt mere detaljeret, hvordan “It all went down”. Men lige nu bliver jeg simpelthen for ked af, at tænke for meget på det. Jeg kan mærke at for hver ord jeg skriver, æder det mig op indefra. Det hele bliver mere virkeligt.

Jeg vil gerne holde bloggen positiv

Jeg har altid haft et mål om at holde bloggen her så positiv som muligt. Fortælle om de ting som giver mig energi og inspirerer mig. Og så er mit håb selvfølgelig også at de vil inspirere dig. Bloggen betyder rigtig meget for mig og jeg vil gerne være så åben og ærlig som mulig, men jeg har heller ikke lyst til at du skal få det dårligt eller blive bange/ked af at læse mine indlæg. Men i dag åbner jeg lidt for sluserne alligevel.

Dagene efter operationen – kort fortalt

I dagene efter operationen kan jeg slet ikke beskrive, hvor dårligt jeg havde det. Jeg kastede alt op, selv vand og måtte få drop til sidst på grund af dehydrering. Jeg fik migræneanfald 3 gange på 2 dage, fordi jeg havde fået noget medicin alligevel, som jeg havde advaret lægerne om inden operationen. Jeg havde dobbeltsyn og voldsom nystagmus, så jeg kunne ikke se meget. Samtidig med det vågnede jeg op med et døvt øre og voldsom tinnitus som gjorde og jeg ikke kunne høre særlig meget. Min tunge var forstyrret så alt smagte af sæbe og jeg var svag i kroppen.. meget, meget svag. Hovedet var hævet både indeni og udenpå. Balancenerven var kappet, så balancen skulle også indstille sig…

Der er ikke noget godt at sige. Jeg håber bare aldrig, at det sker for dig.

Jeg kunne ikke komme hjem

Jeg var så afkræftet efter operationen, at jeg ikke kunne komme hjem. Så jeg tog hjem til min svigerinde. Først en uge efter operationen, så jeg min lille søn igen. Men det var et sørgeligt besøg. Jeg kunne ikke genkende hans stemme og det gik op for mig, at jeg ikke kunne høre hvor han var eller forstå hvad han sagde. Det var forfærdeligt. Hans ville gerne have mig med hjem… Og da det gik op for ham, at jeg måtte blive. Accepterede han, men skuffelsen var ikke til at skjule. Han var virkelig, virkelig skuffet. Da de var taget afsted, hylede jeg som pisket. Jeg følte tusind ting i de øjeblikke. Alene, såret, svag, syg og værst af alt som en skygge af den mor jeg havde været før operationen.

Count your blessings

Da jeg kom til mig selv på svigerindens badeværelse fik jeg kigget på mig selv i spejlet. Mit ansigt hang lidt i den ene side og jeg havde kun grædt med højre side. Højre øje var rødt og hævet. Jeg skulle stadig vænne mig til det korte hår og havde ikke sluttet fred med det endnu. Alt i alt havde jeg det forfærdeligt… men så begyndte jeg at “Count my blessings” som man siger. Alene på badeværelset stod jeg så og snakkede til mit nye selv i spejlet.

 1. Jeg er stadig mig
 2. Jeg har en fantastisk søn
 3. Jeg har en fantastisk mand og familie
 4. Jeg skal nok komme hjem
 5. Jeg har ikke et helt lamt ansigt
 6. Jeg er tumor fri
 7. Jeg har stadig mit job, der venter på mig
 8. Jeg har stadig min dejlige blog

Bagefter prøvede jeg at trække vejret langsomt og se noget komedie. Jeg prøvede desperat at overbevise mig selv om at alt var ok…

Det her glæder jeg mig til

Selvom indlægget her allerede er rigeligt langt, så vil jeg alligevel af rekreationsmæssige årsager nævne de ting som jeg glæder mig til.

 1. Jeg glæder mig til at blive mere klar i hovedet
 2. Jeg glæder mig til at slippe for smertestillende medicin
 3. Jeg glæder mig til at få energi nok til at være mere aktiv igen
 4. Jeg glæder mig til at svinge min søn rundt og lege med ham, som jeg plejede før operationen
 5. Jeg glæder mig til at leve uden at have en truende tumor i hovedet

❤❤❤

Det var alt for denne gang. Jeg har sagt det før og siger det igen. Jeg er virkelig glad for at du læser med. Bloggen er mit åndehul, som jeg ikke kan leve uden og det er indlægget her bevis på. Jeg ved godt, at det var et sørgeligt et af slagsen, men jeg håber det giver dig et billede af, hvad jeg har været igennem på det sidste. Jeg vil gerne være ærlig frem for alt.

Hvis du vil høre mere om mit liv, bæredygtighed, stof til eftertanke, livsstil, world vegan month og få en masse veganer inspiration især i november måned. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk

Du kan se alle mine indlæg omkring Acusticus Neurinom her: Lisesommerlund.dk/Acusticusneurinom

Hav det fantastisk til vi ses igen

💚💚💚

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

5 Comments

 1. AM Kalsbøll, oldiesskriftrulle.wordpress.com
  22. december 2017 / 21:34

  Uha, sikke en omgang du har været igennem. Men du er så ung og lader til at være så positiv, så du bliver nok helt fit for fight igen. Hvor stor var din AN og hvordan var omstændighederne omkring at den blev konstateret? Jeg spørger, fordi jeg selv har en lille én på venstre øre, kun 3-4 mm da den blev konstateret, men den gør mig helt døv på dette øre. På det højre øre har jeg fået indopereret cochlear implant, men i det store og hele kan jeg sagtens begå mig. Nu er jeg en ældre dame på 81, så jeg håber at kunne undgå en operation som din og nøjes med den tinnitus som generer mig om natten. Rigtig god jul og god bedring. Venlig hilsen Anna Marie

  • 22. december 2017 / 22:48

   Godaften Anna Marie, dejligt at du læser med 🙂 Min AN var omkring 9mm da den blev opdaget og var vokset ca. 4 gange i volumen efter 6 mdr. men dét sted lægerne måler (hvilket vidst er et ret specifikt sted) der var AN ca. 14mm. 2 måneder inden operation. Min AN sad på balancenerven, under hørenerven. Den blev opdaget, fordi jeg havde ondt i øre og ansigt i AN siden. I starten vidste de ikke hvad det var og det endte (ved et tilfælde) med at jeg blev sendt på en kræftpakke. Dér blev den opdaget 🙂
   Det er irriterende, at være døv på ét øre, men dejligt at du har fundet en løsning og at du “kun” er generet af tinnitus om natten. Seje damer som os lærer jo heldigvis at komme omkring det 😉
   Hav en dejlig aften og rigtig glædelig jul til dig også <3

   • Merete
    23. marts 2021 / 19:21

    Hej Lise. Tusind tak for din blog. Og at du deler din situation med an. Din ligefremhed er så befriende
    Jeg har også en an. Går og venter på endnu en mr skan. Vistnok den 5
    Jeg har aldrig før hørt fra andre med problemet. Jeg er 65+

    Alt det bedste til dig og din familie

    Merete

    • Lise
     Forfatter
     1. april 2021 / 17:08

     Tusind tak Merete 🙂 Heldigvis ender alle ikke ligesom mig, men vi findes. Rigtig meget held og lykke med din AN.
     Kærlig hilsen Lise

 2. Line
  16. november 2017 / 23:47

  Tanker til dig❤️ Livet slår nogle gange en kolbøtte, vi ikke havde set komme. Tak for dit ærlige indlæg. JEg glædEr mig også til, at du kommer ovenpå igen, og nu Vil jeg gå ind og give mine sovende børn et kys og være ekstra taknemmelig for hverdagen. Stort virtUelt knus til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!