Babytøj 0-6 mdr. – Mine 5 bedste råd

babytøj-0-6-mdr.

 

Babytøj 0-6 mdr. – Indlægget her er hevet med fra min gamle blog. Det er jo nogle tips, der vil gælde i mange år, så det skulle da med.

♥♥♥

Min søn er nu 6 mdr. gammel og jeg er nu blevet meget klogere på does and don’ts indenfor babytøjs køb. I starten troede jeg virkelig at jeg havde gennemskuet det hele, but god was I wrong AGAIN! Her er mine 5 råd om babytøj, hvis dit barn er 0-6 mdr.

Babytøj 0-6 mdr. – Mine 5 råd

1. Køb altid bodyer med kuverthals.

Især hvis dit barn er under 6 mdr. Bodyen kan tages af og på, uden at passere hovedet. Dette er især praktisk, hvis i har haft et uheld med L*** og gerne vil have bodyen af uden at jeres baby får “L*** i nakken”. Også praktisk, hvis jeres barn er bange for at få noget over hovedet. Så kan denne slags body, tages på nedefra. Jeg er personligt ret glad for at købe mine bodyer i H&M. Se et eksempel her. Bodyer med kuverthals. Et alternativ kunne også være slå-om bodyer, men de er efter min mening bedst til de helt små 0-2 mdr. Se et eksempel her: Slå-om bodyer.

2. Køb aldrig bukser eller natdragter med fødder i

Jeg gik religiøst efter bukser og natdragter med fødder og meget hurtigt fandt jeg ud af, at det virkelig ikke er noget god idé. Fødderne er upraktisk af flere årsager. 1. Barnet kan blive “fanget” i ét bukseben, fordi der ikke er den samme elastik til at holde buksebenet, hvor det skal være. Derfor kan barnet trække benet op og stikke det ned i det andet ben uden problemer. Virkelig irriterende. 2. Fødderne er tit meget små, så tøjet kan ikke bruges ligeså længe. 3. Hvis dit barn bliver meget langt, så sætter fødderne også hurtigere en begrænsning på, hvor lang tid barnet kan passe det. Alle i min mødregruppe var enige om at fødder var no-go.

3. Køb ikke trøjer med hætte

Jeg synes personligt at det ser helt vildt sødt ud, med en lille hætte. Især dem med ører “Nåååårh” men i praktisk er de altså lidt noget L***. Hvis de ikke har hætten på konstant, så skal de døje med den løse hætte. Den kan sidde fast i ting eller barnet kan få den fantastiske idé at spise den… Hætter på trøjer kan ikke anbefales.

4. Gå uden om lynlåse i midten.

For vores vedkommende, så var lynlåse ikke et hit. Tit rev Jules sig. De fleste trøjer havde en for lille hals til vores lille bulldozer, som gjorde at vi ikke kunne lukke dem helt. Dem der kunne lukke helt, gik tit op. Dette gjorde også, at han blev kold på brystet. Hvis jeg skulle anbefale noget, så er det at købe dragter med lynlåse i siderne eller gå efter trøjer med knapper.

5. Køb ikke sko til din baby.

Jeg synes faktisk at det her er lidt snyd. Altså at der overhovedet findes sko til babyer. En baby har ikke brug for sko. Faktisk så havde vores dreng knapt nok sutsko på, selvom han er født i Januar. Men han havde selvfølgelig 7 par.. døøøøh.. Nå, men hvis du giver din baby sko på, der har bare den mindste smule sål, så kan du faktisk bremse den i sin motoriske udvikling. Både fordi den ikke kan bevæge foden ligeså frit og fordi den ikke kan mærke lige så meget.

 

Det her var mine 5 råd omkring babytøj 0-6 mdr. Jeg håber at i kunne bruge dem til noget OG at du læste indlægget i tide, så du ikke har nået at købe noget tøj, som du ikke får brugt. Det ærgerlige er jo, at vi i nødens stund (som der bliver mange af) rækker ud efter tøj, der er nemt og som fungerer for os. Derfor bliver den fine jakke med lynlås og hætte, bare ikke brugt når junior river sig og bliver irriteret på huen. Og den fine body med smal hals, bliver ikke taget frem, når junior er irriteret i forevejen.

Se også min youtube video her: 5 tips om babytøj

Tusind tak fordi du læste med og  held og lykke med jeres poder derude. Del endelig jeres erfaringer med babytøj i kommentarerne.

Jeg vil så gerne høre dem!

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!