Bells Parese i graviditeten

bells parese

Bells Parese i graviditeten – Indlægget her er hevet med fra min gamle blog, jeg har altid gået meget op i at dele mit livs store udfordringer og Bells Parese i graviditeten, var helt sikkert en virkelig stor udfordring og meget hårdt psykisk. I videoen her og på tidspunktet, hvor jeg deler mine erfaringer. Ved jeg ensnu ikke at jeg har en tumor, der trykker på nerven. Se videoen og læs med herunder, hvis du vil vide mere.

♥♥♥

Hej alle sammen, det her i min første vlog i laaaang tid. Som nogle af jer måske ved, så er jeg blevet ramt af Bells Parese, som er en ensidig ansigtslammelse. Der sker når en bestemt ansigtsnerve i kraniet bliver klemt. I den her video gennemgår jeg mange forskellige ting omkring Bells Parese og hvordan det har været for mig. Lammelsen består i, ikke at kunne bevæge ansigtet, men der er fuld følelse mht. berøring osv.

Hvordan føles min Bells Parese så?

For mit vedkommende, så tror jeg ikke at min Bells Parese er så slem, som den kunne være. Mit øje hænger ikke synderligt, jeg kan godt holde min mund lukket og jeg har ingen smerter. Så so far so good.

Hvis vi bare starter oppefra og ned. Jeg kan bevæge halvdelen af panden og i starten gik det også lidt henover højre øjenbryn. Lige nu er det sådan at højre side “løfter” den venstre, hvilket føles meget tungt. Mit venstre øjenbryn hænger lidt nedover øjet. Ikke noget man lægger meget mærke til udefra, men det er virkelig hårdt for øjet. Noget af mit øjenlåg virker, men desværre ikke det hele. Det gør at jeg skal tænke over, både at lukke øjet helt og blinke. Min venstre kind både ind og udvendigt er også lammet. Sammen med lidt over halvdelen af tungen, dette gør det utroligt sørgeligt at spise, fordi maden er svær at tygge og noget falder direkte ud… Min mund er værst i øvre venstre side, men den nedre er også lammet. Det gør at underlæben føles tyk og overlæben synker lidt ind. Jeg drikker alt med sugerør og undgår for store glas og bestik, fordi jeg simpelthen ikke kan slutte tæt og “hive” maden af med læberne… super irriterende. Det sidste er min hals, jeg kan tydeligt se at min hals er mere død i venstre side når jeg strækker den.

Det gør jeg for at lindre tilstanden

Jeg drypper øjet tit i løbet af dagen med øjendråber, i begge øjne faktisk. Venstre fordi det ikke lukker tæt og højre fordi det er overbelastet. Hvis jeg er i bad. så bliver jeg nødt til at holde øjet lukket fysisk. Når jeg skal sove lægger jeg paraffin-olie i øjet for at undgå udtørring. Mange bruger klap for øjet, man må jo finde ud af hvad der virker bedst for én selv. Hvis vi bliver ved øjnene, så bliver de hurtigt overbelastet. For mig er det en kraftig tyngde i panden og ned over øjnene. Jeg løser det ved at holde “se-pauser” hvor jeg hører lydbog eller radio, tager lidt olie i øjet og slapper af. Det kan være en til to timer af gangen.

Hvem bliver ramt?

Alle kan i princippet blive ramt af BP, men det er typisk oftere gravide og diabetikere som jeg har forstået det.

En tilføjelse – Bells Parese kan også være et tegn på Acusticus Neurinom, få det undersøgt. Du kan måske have en uopdaget godartet tumor ligesom jeg havde.

Hvad er behandlingen?

Normalt behandles BP som en virus infektion. Men fordi jeg er gravid, så giver man faktisk ingen medicinsk behandling. Mange vælger at gå til ansigtsmassage, massage, zoneterapi og akupunktur. Nogle tror på at varme i området kan hjælpe, det gøres ofte i forbindelse med akupunkturen. Og så er der selvfølgelig de her smukke ansigtsmimik-øvelser ha ha.

Hvad jeg allerede har fundet ud af nu?

Jeg fandt hurtigt ud af at jeg havde mange spændinger, knuder og væskeophobninger i venstre skulder, nakke og kæbe. Derfor blev mit første mål at komme af med det. Jeg begyndte at sørge for at få 3 liter vand om dagen og går til massage, akupunktur (på forsøgsstadiet) og så laver jeg ansigtsmimik-øvelserne flere gange om dagen.

Sådan holder jeg mig oppe

Jeg bestemte mig hurtigt for ikke at lade mig slå ud, og satte mig ved mit makeup-bord morgenen efter vi kom fra hospitalet. Ansigtet var meget skævt at se på og så besluttede jeg faktisk for at jeg dulle mig lidt op. Jeg brugte laaaang tid første gang jeg lagde makeup efter lammelsen. Øjenskygge i øjet og mascara på både øjenlåg og bryn. Læbestift skulle der til, men læberne opførte sig jo ikke helt som de plejede. Håret blev stylet, der fik jeg selvfølgelig hårlak i øjet, fordi det ikke ville lukke da jeg troede det ville. Men VOILA! der følte jeg mig en anelse mere normal og så smuk som det nu kunne blive.

Dagene derpå

I de efterfølgende dage, bestemte jeg mig for at lave lidt ekstra pampering, fodbad, ansigtsmasker og hårmasker. Jeg gav mig tid til at koncentrere mig om hvordan det føltes og hvordan virkningen var. Jeg bestilte blomster hjem til mig selv og nød at høre nogle gode programmer på P3 og give slip på tankerne om, hvad jeg ikke ville nå. Aaaaah thats life, et spa i min egen stue. Bells Parese og graviditetsgener blev skubbet i baggrunden og jeg følte mig igen taknemmelig og glad.

Jeg håber at i kunne bruge video og blog til noget og husk at hvis i bliver ramt så er det noget som de fleste kommer over uden mén.

Hav det fantastisk og pas på jer selv til vi ses igen 😉

 

 

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!