Børnevenligt juletræ og et opgør med den gamle julepynt

børnevenligt juletræ julepynt

Børnevenligt juletræ og et opgør med den gamle julepynt

Vi holder jul hjemme i år. Både på grund af min rekreation og fordi vi bare ikke har overskud til det store.

Læs eventuelt mit indlæg: Acusticus neurinom – Update efter operationen.

Men det betyder så også, at vi måtte få os et juletræ!  Juletræet kom hjem første søndag i advent og er bare det smukkeste lille juletræ. Flot, grønt og fyldigt. Meeeen når det kom til julepynten i år, så havde jeg jo nogle idéer til hvordan vores juletræ kunne blive mere børnevenligt. Læs med i indlægget og få mine tips, argumenter og idéer. 

Læs også mit indlæg: Bloggen i december og mit forhold til julepynt, hvor jeg fortæller mere om tankerne forud for min beslutning. (Og et lille uheld i en Duplo legekasse…)

Børnevenligt juletræ  – Ud med det gamle eller?

Der er helt klart nogle gamle julekugler, der får sparket i år. Jeg er egentlig ikke fan af at smide ting ud,  der i princippet fungerer. Men hold kæft hvor er jeg træt af de ældgamle, nanotynde julekugler, der splintrer i tusind stykker ved den mindste berøring… Jeg har valgt at gå lidt minimalistisk til værks i julepynten. Meget af den pynt, som jeg har er nedarvet, så det har været svært for mig at sortere i den. Men nu sker det altså. Dén pynt som jeg reelt set bruger, den bliver og den pynt som jeg aldrig ville hænge op alligevel. Den ryger altså.

Børnevenligt juletræ – Sådan er kravene til pynten i år

Jeg har nævnt det lidt i indlægget Bloggen i december og mit forhold til julepynt, men nogle gange er tanken ét og udførslen et andet. Her hos mig, der er det sådan, hvis jeg først har sat mig et børnevenligt juletræ i hovedet, så er det sådan det bliver. Og det behøver faktisk ikke at være så svært.

Mine krav til børnevenlig julepynt

 1. Pynten skal ikke kunne generere små, skarpe stumper og stykker, som blander sig med legetøj eller lignende.
 2. Min søn skal kunne have det i munden uden at dø af det.
 3. Min søn skal ikke kunne bliver kvalt i det, hvis han skulle prøve at spise det
 4. Min søn skal kunne hive i det, uden at hele træet vælter
 5. Han skal ikke kunne få stød eller brænde sig

Sådan blev pynten – her kan du også få idéer til dit juletræ

 • Grankogler – Vi sad en eftermiddag og malede grankogler i forskellige farver. Så fik de en krog og snor i og er faktisk overraskende flotte på juletræet.
 • Sløjfer – Jeg så det første gang på genoptræningecenteret. Sløjfer på juletræet af gammelt stof gavebånd. Det ser virkelig sødt ud og hvis min søn hiver i dem, så ryger de bare af og kan bindes på igen. Det var faktisk vildt den effekt sløjferne havde på helhedsindtrykket af træet.
 • Træ pynt – Jeg har diverse hjerter, svampe og stjerner lavet i træ. De er robuste og smadrer aldrig. KÆMPE FAN. Som et tip, kan man lige nu købe hjerter og stjerner i træ, som egentlig er ment som til og fra kort. Disse kan sagtens laves om til julepynt i de rigtige små hænder.
 • Stof pynt – Som nævnt i et tidligere indlæg så har jeg eksperimenteret med filt pynt i år. Næste år vil jeg helt klart lave pynten i stof. Det har nemlig været en kæmpe success! Indtil videre er det kun blevet til 3 filt figurer, en isbjørn, en mus og en halvt spist kagemand (se ham her). Men næste år bliver det altså i stof. Så bliver pynten ikke nulret som med filt og så kan pynten også vaskes (rigtig mor snak, ha ha).
 • Flettede stjerner – I år har jeg flettet sindsygt mange stjerner, her kan jeg anbefale Vivi Gades stjerne strimler, som er i en mere kraftig kvalitet, så de holder længere og faktisk også er nemmere at flette med.
 • LED lys – LED-lys bliver ikke varme på samme måde. For os er det blevet tid til at få en ny mere energivenlig og børnevenlig lyskæde. I dag kan man få meget robuste lys kæder som kan holde til de små børn med lange, nysgerrige fingre 😉

Min undtagelse: Jeg har nogle robuste istapper i glas som jeg har arvet.. de kom altså øverst på juletræet og de ryger IKKE ud. 

Fordelene ved et børnevenligt juletræ og pynten jeg har nævnt

 • Du skal ikke holde øje med juletræet på samme måde, der er ingen der kan komme til skade. Så du vil slappe mere af.
 • Du vil spare penge fremover, pynten jeg har nævnt holder nemlig RIGTIG godt og vil skabe glæde mange år.
 • Juletræet bliver mere personligt – hvis du altså laver noget pynt selv sammen med familien. Det er virkelig hyggeligt.

Sidste tanker om det børnevenlige juletræ

Tænk at det skulle komme dertil hvor juletræet også er børnevenligt. *Suk* ha ha. Her er det nok vigtigt at fortælle årsag og hvad der også er vigtigt for os, når det gælder juletræet og pynten der kommer på.

Juletræet skal være noget positivt. Jeg gider ikke at rende rundt efter min søn og råbe og skrige, fordi pynten er for spændende. Børn på 2 år skal undersøge den verden de ikke kender og lige nu er et juletræ en helt ny verden. Ved at lave et børnevenligt juletræ, så vil du også kunne slappe mere af, selvom dit barn hiver lidt i juletræet og undersøger pynten. Derfor vil Juletræet ikke blive en negativ ting og når du slapper af med juletræet, så gør dit barn det samme. Hvis du flyver op af sofaen, så snart barnet sætter hånden på en julekugle, så bliver det en leg for en to-årig, som bruger al opmærksom fra forældrene som brændstof til nye narrestreger. Vi har haft det sindsygt hyggeligt med juletræet og det har været en leg for vores søn at tage pynten af, undersøge den og sætte den på igen. Og for det meste lader han det bare helt være.

🎄🎄🎄

Det var alt for denne gang

Jeg håber at du fik idéer til hvordan du kan gøre jeres jul mere børnevenlig. Det er trods alt lidt sjovere at kunne slappe lidt af med julepynten. Skriv endelig, hvis du har nogle tips som du vil dele ud af!

Se alle mine vinter og juleindlæg her: lisesommerlund.dk/vinterinspiration

Hvis du vil høre mere om min julemåned og få en masse juleinspiration, så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen og glædelig jul!🎄🎄🎄

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

 1. https://udelukkendelund.dk
  18. december 2017 / 9:12

  Sikke en god idé. Jeg frygter virkelig også juletræet, fordi William hiver og piller ved alt, så jeg er stor tilhænger af et børnevenligt juletræ! Kan du ikke dele et billede af hele træet, så man kan se lidt mere af det? 🙂

  • 18. december 2017 / 9:25

   Uha, jo jeg kan da prøve at få mere med, hvis ikke det hele! 🙂 Dejligt at du kunne bruge indlægget! Glædelig jul til dig og dine <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!