Den plantebaserede kost – Foredrag med Tobias Schmidt Hansen

Plantebaseret kost foredrag tobias schmidt hansen

-Indlægget her indeholder reklamelinks-

Den plantebaserede kost, foredrag med Tobias Schmidt Hansen

Jeg har i lang tid sagt, at jeg går efter en mere plantebaseret kost, stærkt inspireret af især Tobias Schmidt Hansen. Netop Tobias har jeg været til foredrag med, som lige nu turneer rundt i landet. I det her indlæg vil jeg fortælle, hvilken fed viden jeg tog med hjem fra foredraget (blandt andet lidt om hørfrø) og give en lille anmeldelse med, hvis du sidder og overvejer at tage afsted. Vil du vide mere? Så læs med her!

Foredraget med Tobias Schmidt Hansen

For noget tid siden var jeg til foredrag med Tobias Schmidt Hansen. Medforfatter af bogen “Den plantebaserede kost”. Arrangeret af Dansk vegetar forening. Foredraget tager udgangspunkt i sundhed. Hvad er sundhed og hvornår er man sund. Tobias er uddannet læge og har en kæmpe interesse og viden inden for  livsstilsmedicin.

Igennem foredraget gennemgik Tobias foreskellige livstilssygdomme og hvordan disse sygdomme kunne forhindres og behandles ved hjælp af kosten. Og nærmere den plantebaserede kost. Han viste med dejligt nørdede slides, hvor han havde fået meget af sin viden fra. De fleste var gode dobbeltblind forsøg uden især økonomiske interessekonflikter. Han forklarede og opfordrede os til at være mere skeptiske overfor “ekspert-råd” og viste, hvordan vi kunne genkende god forskning og gode udtalelser. Tobias eneste interesse er, at hjælpe os dødelige til at leve længere uden sygdom og måske helt undgå de livsstilsygdomme som rigtig mange danskere har idag. Her syntes jeg, at det var MEGA fedt at få klare svar med beviser i form af diagrammer taget direkte fra forsøgene, som han henviste til. Så hvis du foretrækker facts og godt kan lide at være lidt nørdet, så er det her fordraget for dig. Tobias er i den grad nørdet, men nørdet på den gode måde i min optik.

Det fik jeg ud af foredraget

Når man starter en plantebaseret kost, så er der unægteligt mange gode “råd” derude og især råd, som kan gøre projektet endnu sværere. Her fik han virkelig klaret op, hvem der var værd at lytte til. I løbet af foredraget forklarede Tobias, hvorfor Olie, salt og animalske produkter virkelig ikke er gode for os og vores kroppe. Og forklarede os sammenhænge, der ikke var til at glemme. Selvom man måske skulle tro det, så var Tobias ikke særligt fokuseret på at sælge sin bog, men nærmere at hjælpe os i salen og sprede sit budskab. Det synes jeg var virkelig fedt og det får han point for hos mig. Da jeg gik hjem, havde jeg en RIGTIG fed følelse i maven, jeg vidste hvad jeg burde fokusere mere på og hvad jeg gør rigtigt.

DET STORE SPØRGSMÅL – kan hørfrø kværnes og varmes?

Et af de ting, som jeg altid har været i tvivl om er hørfrø. Hørfrø er en stor ting hjemme hos os, vi blander hørfrø i både brød, grød og müsli. Men vi har altid været ret forvirrede omkring, hvordan de  burde bruges. For eksempel har jeg i lang tid været i tvivl om, om hørfrø kunne kværnes og opbevares. Og om de gode stoffer i hørfrøende blev ødelagt ved opvarmning. Så derfor har jeg for det meste undgået at opvarme dem og bare spist dem rå i min grød. Men det var bare et eksempel på, hvad jeg fik svar på den aften. Tobias snakkede længe om fordele ved at spise hørfrø og sagde at de sagtens kunne kværnes og opbevares i måneder. Så længe de var i en lufttæt beholder. Her ville jeg nok opbevare dem i en lystæt beholder/mørkt sted. Just in case. En deltager sagde også,  at de smagte dejligt ristet lidt på panden , så de “poppede” og det mente Tobias stadig var fint. Han mente at de vigtige dele af hørfrøene ikke ville tage skade. Så ja, det skal da prøves!

Tobias anbefalinger

Under fordraget kom Tobias med nogle få bog-anbefalinger, selvfølgelig sin egen bog, men også bøger af Michael Greger, som er hans store favorit. Reklamelinks: Ved at klikke på billederne herunder, så kan du læse mere om bøgerne og købe dem, hvis du vil. Hvis du køber en eller flere bøger, vil du støtten bloggen igennem dit køb.

plantebaseret kost bog
Af Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen
plantebaseret kost michael greger
Af Michael Greger
Hvordan du undgår at dø michael greger
Af Michael Greger (oversat)
plantebaseret kost kogebog michael greger robin robertson
Af Michael Greger, Gene Stone og Robin Robertson

Derudover så anbefalede han på det kraftigste hjemmesiden Nutritionfacts.org også skabt af Michael Greger.

Det var alt for denne gang

Hvis du vil læse mere fra mig omkring plantebaseret kost og veganismen, så kan du læse alle mine indlæg her: lisesommerlund.dk/sundhed

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, økonomi og flere indlæg om plantebaseret kost og få mere stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet herunder. Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen ❤

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!