Du kan forhindre allergi med Allergy Certified

allergy certified

Indlægget her er ikke betalt eller på anden måde sponsoreret af Allergy Certified. Det er udelukkende mine holdninger omkring mærkningsordningen

I mine tidlige blog dage havde jeg en beauty blog. Ja, jeg ved det. Det havde du nok ikke lige forestillet dig.

Dengang kom jeg ind i beauty-verdenen med en helt anden baggrund. Jeg er uddannet laborant og har et stort kendskab til, hvad der foregår bag kulisserne. Ved et tilfælde blev jeg inviteret til et arrangement med fokus på børn. Her mødte jeg første gang Ewa fra Allergy Certified.

Jeg anbefaler altid at gå efter produkter med mærket fra Allergy Certified. Allergy Certified er en mærknings ordning, som sikrer at produktet er allergi venligt. Du kan altså vide dig 100% sikker, når du køber et produkt med mærket. Ja, jeg ved godt er der findes andre mærkningsordninger, men i indlægget her forklarer jeg præcis hvorfor Allergy certified er anderledes og bedre efter min mening.

Jeg er en ekstremt kritisk laborant og forbruger

Jeg tror at de færreste bloggerer forstår, hvor vigtigt det er at være kritisk overfor de “ekspert råd”, der florerer i de sociale medier. Da Allergy Certified kom frem i 2015, var jeg med på sidelinjen. Jeg snakkede med Ewa og kunne hurtigt forstå, hvad de ville gøre anderledes og hvorfor vi som forbrugere har brug for en mærkning som denne. Jeg synes tit at de råd vi får som forbrugere, ikke er helt gennemtænkte og tit rene skræmmekampagner. Som et fantastisk eksempel, så har jeg set en advarsel mod blandt andet æbler, som efter sigende kunne være giftige, hvis altså du spiser et halvt kilo rene æblekerner… Se eksemplet med æblerne her: Samvirke.dk/10madvarerderkanværegiftige

Jeg har brug for at snakke med ægte mennesker med ægte formål. Allergy certified skærer igennem, er professionelle og realistiske, det kan jeg godt lide.

Allergy Certified er helt anderledes

Uden at komme ind på mærkninger og hjælpeordninger, som efter min mening er tæt på formålsløse. Så vil jeg sige, at ingen går så meget i dybden med produkterne som Allergy Certified og det mener jeg. For at få mærket er der simpelthen så mange ting, der bliver taget hensyn til. Som et eksempel er det ikke nok at fortælle hvilke ingredienser, der er i produkterne. Alt skal kunne dokumenteres ned til mindste detalje. Sådan så hele produktions linjen og alle tilsatte stoffer og deres herkomst er klarlagt. Noget som du nok ikke ved er, at nogle industrier tilsætter alt muligt til produktet for at gøre processen nemmere og billigere. Disse tekniske hjælpestoffer har ikke noget med produktets funktion at gøre, men det er altså stadig noget som måske kunne give allergi. Og normalt skal det faktisk ikke med på ingredienslisten. Allergy certified kigger også på hvor, hvordan og med hvad produkterne vil blive brugt. Så all in all en virkelig gennemtænkt mærksningsordning.

Jeg har før snakket om tekniske hjælpestoffer og produktionen af særligt fødevarer i indlægget Plantebaseret kost som jeg selvfølgelig vil anbefale dig at læse.

Be kind to your skin

Bag mærket står Lene og Ewa. De lancerer lige nu en kampagne, som hedder Be kind to your skin. Heldigvis for os forbrugere, så er deres kampagne nok lige så meget public service som det er en reklame for mærket. Mærkningsordningen findes særligt i skønhed lige nu, men det er hurtigt blevet klart for forbrugerne at mærket også er nødvendigt i andre varekategorier. Som for eksempel møbler og tøj. Så Allergy Certified teamet har en hård opgave foran sig.

Du kan forhindre allergi

Et af de vigtigste informationer som Allergy certified gerne vil have ud. Er at børn helt ned til tre års alderen udvikler kontakt allergi. Det er jo helt vildt. Faktisk er 27% af alle voksne allerede allergiske overfor et eller flere af de kendte allergener. Kontakt allergier, som kunne være forhindret i mange tilfælde.  Men mange produkter har et højt indhold af allergifremkaldende stoffer, fordi de er effektive og ikke mindst billige. Det værste jeg lige kan komme på er et konserveringsmiddel (MI) som mange tilsætter skønheds produkter selvom risikoen for at udvikle allergi er stor. Jeg har set virkelig sørgelige billeder af meget små børn med store røde plamager. Lige præcis der, hvor mange forældre bruger vådservietter… Vådservietter, som er blevet brugt, fordi forældrene troede at de var sikre at bruge. Desværre udvikler børnene jo nok en allergi for livet og skal lære at leve med det.

Hvis du vil læse mere om MI, så kan du gøre det her videnscenterforallergi.dk/MI Det er virkelig vildt, så mange hverdags produkter, der indeholder stoffet. Du kan selvfølgelig også finde mere information om kontakt allergi hos allergycertified.com/faktaomkontaktallergi.

Så derfor

Hvis du gerne vil hjælpe dig selv og din familie på vej i mod en fremtid uden kontakt allergi, så gå efter Allergy Certified mærket. Så er du sikker på at der ikke er noget i produktet, som er allergifremkaldende. Jeg glæder mig til at se mærket flere steder og jeg håber at de fortsætter deres gode arbejde og forbliver lige så målrettede og gennemførte som de er nu. Af danske brands, der er Allergy certified vil jeg gerne nævne Miild, som er et virkelig fedt brand med et meget gennemført koncept. Det er nok et levn fra min beauty blogger tid, men Miild er et mærke vi skal holde øje med.

Det var alt for denne gang

Hvis du vil læse mere fra mig omkring sundhed, så kan du læse alle mine indlæg her: lisesommerlund.dk/sundhed

Her har jeg blandt andet skrevet om hvad plantebaseret kost er og anmeldt foredraget med Tobias Schmidt Hansen.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, økonomi, læse flere indlæg om sundhed og få mere stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen ❤

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!