7 små opgaver til en mindful morgen med børn [For de stressede]

Mindfull morgen med børn

Puha, har du også lidt travlt om morgenen? Sådan lidt: “Kom nu, kom nu, kom nuuuu!!!”. Og er du lidt træt af den stressede, sure morgen, som bare giver en mega dårlig start på dagen? Så får du her 7 små opgaver fra mig, som kan give dig en mere mindful morgen med børn under 5 år. Det er ikke opgaver som du SKAL implementere på én gang, men nærmere bud på små ting, der kan gøre en kæmpe forskel. God fornøjelse.

Besøg eventuelt min facebookgruppe: Minimalistisk livstil og økonomi – Inspirationsgruppe for endnu mere inspiration til din hverdag

7 opgaver mod en mindful morgen med børn under 5 år

1. Stå op FØR dit barn

Ja, jeg starter med det mindst populære, men hør mig. Ved at stå op før dit barn, så kan du nå i bad, gøre dig klar og mærke dig selv. INDEN dit barn skal op. Det kræver lidt øvelse, men det er en fantastisk måde at starte dagen på. ISÆR, hvis du er vant til at stresse igennem din morgen.

Nærværs bonus: Ved at ordne dig selv før dit barn skal op, så har du muligheden for at være mere til stede, når dit barn bliver hevet ud af drømmeland. I får også en chance for, at sidde lidt sammen inden morgenmad.

Hvis barnet står op før dig, så brug næste opgave som navigator og gør jer begge en tjeneste. Skriv til mig i kommentarerne, hvis du har nogen spørgsmål eller har brug for bud på netop din problemstilling.

2. Skær ned på lege uden naturlig afslutning

Vil du gerne have mere nærvær og mindre stress ind i jeres morgen som familie, og samtidig undgå de sørgelige konflikter i en hektisk morgen? Så sørg for, at sætte rammer for legene om morgenen. Hjælp din barn med, at starte hjernen med lege, som har en naturlig afslutning. Pixibog, at tegne på A4 papir eller noget andet, som “ender”. Det vil hjælpe dig, når I skal videre med tøjskifte, tandbørstning etc. Ved at skabe disse lege, vil du højst sandsynligt opleve et meget mere medgørligt barn, fordi hele morgenen bliver mere forudsigelig.

3. Gør lidt ekstra ud af morgenmaden

Herhjemme spiser vi næsten altid havregrød, men nok slet ikke, som du kender den. Vores havregrød findes i tusind afskygninger. Grøden er bare så mega nem at variere. Sådan så duften og smagen er anderledes fra morgen til morgen. Den hjælper os til at være mere til stede og huske at udforske nye dufte og smage med vores dreng. Jeg synes, det hjælper med starte ud på en rigtig god mindful måde, hvor vi hygger og udforsker nye dufte og smage sammen.

Prøv for eksempel, at blande lidt nøddesmør i grøden og skære et simpelt æble i tern som topping. Det giver en dejlig duft og friskhed.

Duft, smag og føl jer igennem morgenmaden. Uuuhmmm, så er dagen bare i gang!

4. Har du mærket efter?

Når du står og vælger tøjet for dagen. Mærker du så efter? Mærker du om tøjet er blødt og lækkert at have på, eller tager du bare det vante sæt på og kører videre?

Prøv at mærke efter. Hvad siger dig noget i dag og spørg eventuelt dit barn, hvad han eller hun kunne tænke sig. Vi gør sådan, at vi tager to sæt frem og så kan vores dreng selv vælge. Det giver noget medbestemmelse, som samtidig hjælper os forbi tøjkrisen. Han føler sig hørt og jeg kan nemmere få ham i noget tøj, der passer til dagen. Et lille trick, som virker i de fleste tilfælde hos os.

På billedet for indlægget, ser i min dreng med kattehale. Han elsker det og får “Super katte fart” på vej i børnehave. Halen, den smutter bare med i lommen, når jeg går hjem. En fast aftale naturligvis 😉

5. A’ sti afsted

Når I er kommet ud af døren, så kig op på himlen og træk vejret dybt bare én gang eller måske tre? Tit kører vores dage så meget på autopilot, at vi hverken trækker vejret dybt eller kigger op på himlen bare et øjeblik. Alt bliver gjort overfladisk og dagene flyver fordi os. Så igen, kig op og træk vejret. Du har fortjent det. Læg mærke til himlen. Grå er ikke bare grå. Nogle gange er den lidt violet eller orange, prøv selv at kigge 😉

6. En perfekt aflevering?

Wow, en opmærksomhed hvad? 😉 Nu tror du måske jeg har opskriften på evigt glade børn ved aflevering i børnehaven, men nej. Jeg vil dog sige, at jeg har knækket koden til en mere nærværende og mindre problematisk aflevering med min egen søn. Så måske virker det også for dig?

Det første jeg gør er, at sørge før ikke at “vente” på at gå. Før i tiden, så følte jeg mig som en lortemor, hvis jeg afleverede før jeg absolut skulle, men jeg har faktisk fundet ud af, at vi får en mere harmonisk morgen, hvis vi bare går når det passer. Det kan være kl. 7. som det kan være kl. 8. Jeg går simpelthen i mens sønnike er glad og klar. På den måde stresser jeg heller ikke afsted og hele bunden for en mere nærværende aflevering er lagt.

På vej til børnehaven, har jeg fundet ud af, at det giver pote, hvis jeg tager mig de 5 sekunder og 10 sekunder, når min søn stopper og vil vise mig noget på vej til børnehaven. Så undgår jeg fuldstændigt de der breakdown moments på vej til børnehaven og i børnehaven. Hvis du har barn omkring de 2-3 år. Så ved du hvad jeg mener!

Hvis jeg er stresset i afleveringen, så er jeg garanteret, at den tager 20-25 min. ekstra. Heri gang til børnehave og faktisk aflevering. Så jeg har sparet VIRKELIG meget tid ved at droppe stressen og fokusere på at mærke efter. Det virker helt absurd, men det er heldigvis rigtigt.

7. Det simple øjeblik, der betyder det hele

Det sidste tip jeg vil dele med dig, er i virkeligheden noget som har ændret mig og min søns morgen virkelig meget. Det er et simpelt øjeblik, men det betyder SÅ meget for min søn.

Inden vi forlader hinanden i børnehaven, så beder jeg min søn om at kigge mig i øjnene. Når vores øjne mødes og vi har hinandens fulde opmærksomhed, så siger jeg: “Jeg elsker dig. Hav en rigtig dejlig dag”

Det er mit favorit øjeblik, på hele morgenen, som jeg ved betyder rigtig meget for min søn. Min søn som stadig er en pokkers sensitiv lille dreng, men på den helt rigtig måde. Jeg ved at han ved, jeg mener det. Det er et stille øjeblik, der gør ham 100% klar til en rigtig fed dag.

Hvad tænker du om mine små mindfulness opgaver? Kunne du se dig selv adoptere nogle af dem til en mere nærværende morgen med dine børn?

Kærlighed fra mig, til dig og dine ♥ Man ved aldrig hvad der sker

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

3 Comments

 1. 29. august 2019 / 10:27

  Synes virkelig, det er et fint indlæg. Da jeg var på barsel og i perioden hvor jeg ikke havde en ansættelse, der synes jeg, at jeg var ret god til at tage morgenerne med ro og sørge for at de var gode og harmoniske. De ting ryger lidt i glemmebogen når det er, at hverdagen bliver en anden, og der kun er 45 minutter fra vi står op til vi skal nå bussen til skolen.

  Vores opgaver er så også holdt til det absolut minimum, og når drengene er gode og jeg kun mangler at fylde madkassen op, så får de lov til at slappe af. Men vi kæmper lidt med dårlige vaner fra sommerferien, hvor fjernsynet blev tændt for at vi voksne kunne sove bare lige lidt længere end til kl 6:00… for som du selv nævner, så havner vi i en dårlig rutine med aktiviteter som ikke rigtigt har en naturlig afslutning.

  Men supergodt med dine ideer her. Jeg skal i gang med at implementere dem lidt igen, bla det med at stå lidt op før de andre, som også er gået lidt af fløjten efter sommerferien…

  • Lise
   Forfatter
   29. august 2019 / 11:23

   Jeg er virkelig glad for mine råd kunne bruges Det med de naturlige afslutninger er alfa og omega for os. Lige nu kæmper vi meget med trodsalder.
   Det ligger lige en halv time mere oven i den normale rutine … Men vi kommer over det som alt det andet.
   Det vigtigste for vores pode er virkelig den der rutine og forudsigelighed.

 2. 9. juni 2019 / 8:28

  Vi har en regel om, at der ikke er nogen form for skærm om morgenen. Har de tid til at slappe af inden afgang til skole, så må de læse og det er de fint tilfredse med.
  En stressfri og konfliktfri morgen er virkeligt guld værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!