Er veganisme bare en hypet trend? + GIVEAWAY vinderne fundet

Er veganisme bare en hypet trend? + GIVEAWAY vinderne fundet

Er veganisme bare en hypet trend?

I løbet af måneden har jeg trukket dig igennem indlæg med stort fokus på veganismen og også lidt det bæredygtige aspekt. Meeeeeen jeg er ikke helt færdig endnu.

Hvis jeg skal starte med at svare på spørgsmålet. Så ja, det er helt sikkert mere normalt og trendy at være veganer i dag end for bare 10 år siden. Beviset er i din køledisk og det er det af en grund, som du snart bliver klogere på længere nede i indlægget. Læs med i indlægget og hør om mine sidste ord omkring veganismen, som vil give dig stof til eftertanke.

Læs alle mine vegansk inspirerede indlæg her: Lisesommerlund.dk/plantebaseret

World vegan month er snart slut

Ja du læste helt rigtig. Måneden med veganer inspirerede indlæg er snart slut, men det betyder ikke at det er slut med plantebaseret mad på lisesommerlund.dk. Jeg prøver at give dig inspiration til det, som jeg anser for at være sund mad og nu hvor jeg har fået overskuddet lidt tilbage efter operationen (som du kan læse en update om her). Så vil jeg rigtig gerne få afprøvet noget mere sund og bæredygtig mad. For det er dét jeg ser vegansk mad som. Plantebaseret eller vegansk mad er for mig bare en rigtig god måde at leve på. Kan jeg leve 100% vegansk, nej det kan jeg ikke. Men jeg kan lave nogle mere beviste valg, fordi jeg er oplyst. Jeg VED, hvad mine køb betyder.

Sådan ser jeg på dét med kød

Hvis jeg skal have det godt med at spise et stykke kød, så skal det helst have haft det godt. For eksempel spiser vi stadig gås juleaften, men min gås har levet sit liv ved og i en jysk skov. Gåsen har haft et rigtig godt gåseliv hos en dame, som opdrætter økologiske gæs. Så når det endelig skal være, så vil jeg helst gerne have det sådan.

Du stemmer på dine prioriteter

Hver gang vi køber noget, så stiger efterspørgslen. Hvis vi køber meget økologisk, vegansk, med sunde ingredienser og med fokus på dyrevelfærd. Så vil der komme mere af det samme. Se det som en stemme til valget.

It’s all about money baby 😉

Ville du spise en halvdød kylling, der har levet af skrald?

Det er mig en gåde, hvorfor det er så vigtigt at forsvare at købe mad af virkelig dårlig kvalitet også med hensyn til kød. Hvis den normale forbruger vidste, hvordan billig kylling og gris blev produceret, så ville vedkommende sikkert ikke spise det. De fleste er jo egentlig enige, men vil helst ikke indse konsekvensen af deres valg. Jeg kan ikke lade være med at tænke på en plukket kylling, brækkede ben under egen vægt og i en stinkende hal med ti-tusindvis af andre kyllinger. Eller en gris, der har brugt sit liv indendøre i kvalm ammoniak stank. Billigt kød er for mig rent skrald ved siden af min skov gås. Derfor vil jeg hellere spise så plantebaseret som muligt. Mindre kød og flere bønner, linser og kikærter. Som i rigtig mange tilfælde faktisk er hurtigere og billigere at lave.

Den normale kødspiser bliver snydt hver dag

Jeg synes det er ærgerligt, at der er så mange der bliver snydt af reklamerne i dag. De fleste animalske produkter er designet til at virke ekstra appellerende med glade køer, høns og grise. Nogle ligefrem med blomsterkranse om hovedet eller som karikerede dyredukker og animerede figurer.

De færreste nærlæser hvordan dyrene har det, hvordan de bliver slagtet og hvordan dyrene lever inden forbrugeren køber et produkt. Det gør jeg altså!

Udover det så kan jeg som laborant godt blive virkelig bekymret over mængden af rest antibiotika (og sikkert meget andet) i kødet. Det gør vores infektioner meget hårdere og mere livsfarlige, når vi endelig rammes. Det er ikke for sjov, at jeg blev spurgt om jeg havde været forbi en svinefarm inden min operation! (Nørd Lise aktiveret) Det er nemlig på grund af risikoen for infektion med bakterien MRSA (Multi Resistent Staphylococcus Aureus). Som ingen antibiotika kan slå ned.

Veganer giv dig selv et klap på skulderen – Du gør en STOR forskel

For at være veganer i dag, så skal du virkelig være stærk. Hold da op, hvor er der meget modstand og debat/ diskussioner man skal lægge øre til. Faktisk også fra andre veganere, hvilket har overrasket mig meget. Men til dig som ER veganer. Lige meget hvilken grad også hvis du “bare er flexitar” ligesom vores familie. Så gør du en forskel. Du er informeret og du er med til at sikre vores og dyrenes fremtidige levevilkår. Det synes jeg er stærkt. Jeg synes det er fedt at tage den hele vejen og også fokusere på zerowaste og bæredygtighed. Det tror jeg altså også er vejen frem. Om ti år kan vi se tilbage og sige at vi i det mindske gjorde noget, i stedet for at se den anden vej. Så til dig der læser med 💚💚💚 du får lige en virtuel krammer fordi du holdte ud hertil 😉

giveaway min yndlings te

Vinderne i månedens GIVEAWAY!

Tak til dig, der deltog i månedens økologiske zerowaste GIVEAWAY. Det var rigtig dejligt at høre om din yndlings te, så vi allesammen kunne inspirere hinanden lidt 🙂

De fem vindere af den lækre, økologiske zero waste præmie blev:

  1. Katja Elise Hansen
  2. Iben Sandberg
  3. Nickie Haack Sivebæk
  4. Fie Samson Laumann
  5. Christina Boisen Wolfsen

 

Mange gange tillykke. Vinderne har fået direkte besked.

Tusind tak til den super søde Kirsten Kronborg fra “Min yndlings te” som har sponsoreret de fine præmier.

“Min yndlings te” har lige lanceret en pakke med, thermokrus, teæg og te i et sæt, hvis nogen af jer mangler en zerowaste inspireret julegave.

💚💚💚

Det var alt for denne gang. World vegan month var som altid rigtig spændende og lave og jeg synes der har været en rigtig god tone i de sociale medier. Tak for det ❤ Hvis du vil høre mere om bæredygtighed, stof til eftertanke, livsstil, world vegan month og få en masse veganer inspiration især i november måned. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk

Hav det fantastisk til vi ses igen

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.