Hvad ligger bag giveaways, giveaway typer og hvornår du skal melde dig til? – Få svaret her

Her på bloggen vil jeg gerne gøre dig endnu klogere

Vil du vinde flere konkurrencer end nogensinde før og samtidig undgå at blive snydt? Så læs med her i indlægget. Hvor jeg kaster lidt lys over giveaways og konkurrencer på youtube og blogs. Så du ved, hvad der ligger bag, hvordan de kommer i stand og hvordan du øger dine vinderchancer.

Udover det, så vil jeg gerne gøre det klarere for dig, hvad bloggere og youtubere kan få ud af giveaways og hvilke giveaway typer der er.

Sjove facts omkring giveaways som du bør vide

Det er faktisk vanvittigt svært, at få folk til at deltage i giveaways. Jeg ser tit kæmpe giveaways med meget store bloggere. Og selvom mange ved, at der er en giveaway, så deltager de ikke. Derfor er deltager antallet vanvittigt lille. Som et eksempel så læser 500.000 indlægget kun 200 deltager. Mange tror at deres chance for at vinde er så lille, så de lige så godt kan lade være. Jeg har også hørt om rigtig, rigtig store præmier i blade etc. som for eksempel kun gav ganske få deltagere.

Kigger du også bare forbi disse giveaways?

Husk min giveaway omkring Dilling underwear! Sidste chance i morgen! Deltag her. Og læs mere om giveawayen her: Dilling underwear GIVEAWAY. Dette er giveaway type 6. Læs senere hvilken af de forskellige giveaway typer det er.

Giveaway typer:

 1. Firmaet tager selv kontakt og betaler en blogger(B) eller youtuber(Y) for at lave et stykke arbejde som for eksempel et indlæg eller en video om produktet. Firmaet giver evt. et produkt til test, som bloggeren selv skal betale skat af og firmaet står også for en del af markedsføringen på de sociale medier.
 2. Firmaet tager selv kontakt og betaler en blogger eller youtuber for at lave et stykke arbejde som for eksempel et indlæg eller video om produktet. Firmaet giver evt. et produkt til test, som bloggeren selv skal betale skat af. B/Y står selv for markedsføringen på de sociale medier.
 3. Firmaet tager selv kontakt og betaler ikke bloggeren eller youtuberen for at lave et stykke arbejde som for eksempel et indlæg eller video om produktet, men giver evt. et produkt til test, som bloggeren selv skal betale skat af. B/Y står selv for markedsføringen på de sociale medier.
 4. B/Y kontakter firmaet. Firmaet betaler B/Y for at lave et stykke arbejde som for eksempel et indlæg eller video om produktet. Firmaet giver evt. et produkt til test, som bloggeren selv skal betale skat af. Firmaet står også for en del af markedsføringen på de sociale medier.
 5. B/Y kontakter fimaet. Firmaet betaler B/Y for at lave et stykke arbejde som for eksempel et indlæg eller video om produktet. Bloggeren står selv for markedsføringen på de sociale medier.
 6. Bloggeren kontakter firmaet og bloggeren bliver ikke betalt for arbejde eller promovering. Bloggeren får ikke noget produkt til test. Fordelen ved sidste slags giveaway er at B/Y ikke mister troværdighed. B/Y skal ikke betale skat af noget og at indlægget ikke skal markeres som sponsoreret.

Vigtig information

I de fleste tilfælde, sender firmaet selv præmien til vinderen. Hvis B /Y selv sender til vinderen, så skal B/Y betale skat af præmien. Betalingen afhænger af bloggerens rækkevidde og ekspertise. Indlæg, hvor bloggeren har fået produkt eller betaling, skal markeres på samme måde. Nemlig som sponsoreret, reklame, annonce eller betalt indhold. Det skal fremgå tydeligt. Ellers er det ulovligt. Derudover er der regler for hvad man kan bede deltagerne om.

Hvorfor laves der giveaways og hvornår får B/Y penge?

Der laves giveaways, så vi kan nå ud til flere og få folk til at interagere. I alle giveaways handler det i sidste ende om promovering. Både af firmaet/produktet og af B/Y selv. I rigtig, rigtig mange tilfælde får B/Y IKKE penge for at lave et indlæg eller video. De får måske højst produktet, som de jo så skal betale skat af. Så et tip til bloggerne: “Skriv indlæg om produkter, som i ville have købt selv” Så kan i i det mindste sige, at i har sparet de penge. Mange B/Y vil rigtig gerne kunne financiere deres blogs/kanaler. Inklusiv mig selv og det kræver først og fremmest et stort netværk. Der kan giveaways være et godt middel til kontakt med præcis din og min målgruppe. Vi skal jo trods alt findes først.

Sådan øger du dine vinderchancer

Hvis du ikke er blogger og gerne vil øge dine vinderchancer, så er det for det første vigtigt at deltage. Man kan ALDRIG vide hvor mange der deltager i en giveaway eller konkurrence på forhånd. Så du kan ligeså godt melde dig til. Når du har meldt dig til, så er mine tips kort:

 1. Deltag i alt der interesserer dig også i de små blade
 2. Skil dig ud
 3. Kom med en rigtig god, brugbar kommentar
 4. Følg siden
 5. Vis interesse

Det var alt for denne gang Jeg håber, at du kunne bruge indlægget her både som blogger og læser. Skriv endelig en kommentar, hvis der er ændringer på området. Så jeg kan holde indlægget opdateret. Min egen giveaway slutter i morgen den 11. Okt. 2017 kl. 20. og kører på min facebook side. Så få meldt jer til inden det er for sent.  Som sagt er min giveaway en type 6 og KUN for jer brainies, der læser med 😉

Hvis du vil følge med på bloggen, så kan du tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin. Så ses vi snart igen.

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

 1. Mia / sortpastel.dk
  10. oktober 2017 / 13:20

  Noget der ikke giver mening med giveaways er, når man skal kommentere på en blog for at deltage – men også følge på flere forskellige sociale medier, for det kan man jo Som blogger ikke tjekke.
  Jeg har Også selv afholdt et par giveaways og synes det er en super ide – når det gøres på en god måde 🙂

  God dag 🙂

  • Lise
   10. oktober 2017 / 13:40

   Hej Mia, dejligt du læste med. Mht. kommentarer, så er der vidst et program, som kan vælge en vinder. Hvis der er nogen at vælge i mellem. Som for eksempel, hvis folk har kommenteret 🙂
   Ang. at skulle være meldt til på diverse medier, så har du ret, men jeg tror umiddelbart, at det er noget du godt må bede om på din egen blog? Men ikke facebook for eksempel. Det må jeg lige tjekke en gang. Hmmm.

   Tak for tankerne 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: