Familie og budgetvenlig Halloween fest – Sådan gør du

Budgetvenlig familievenlig halloween fest

Halloween møder Alle helgens aften

Hvis vi lige slipper blikket fra alle reklamerne, som kører for tiden. Så er Halloween faktisk ikke kun den kommercielle højtid, som den er gjort til. For hvem siger egentlig at Halloween skal være overdrevet uhyggelig, fyldt med blod og brandbare kostumer?

Jeg ved det faktisk ikke, men jeg ved at Halloween og Alle helgens aften faktisk originalt lignede hinanden rigtig meget. Så hvorfor ikke få det frem igen? I de nordiske lande er Alle helgens aften den aften, hvor vi mindes de døde, dem vi savner og på sin vis fejrer vi også efteråret.  I gamle dage havde vi fester for hver endt sæson og Alle helgens aften markerede også typisk endt høst. Verden over popper der derfor høstfester op omkring samme tid som Alle helgens aften og Halloween.

Hvis i følger min lille guide her, så vil i få en rigtig hyggelig dag med familien og måske en helt ny efterårs tradition? Det er det mest børnevenlige Halloween tema nogensinde. Samtidig er det også det billigste og mest kreative!

Budgetvenlig Halloween / Alle helgens fest – Ny tradition?

Forestil dig dette. Gæsterne ankommer og det første de møder er store orange græskar, lækre æbler og tusindvis af efterårs blade i smukke farver.

Dernæst, velduftende æble tærter og varm kaffe, kakao og krydret pumpkin spice latté.

Det lyder dejligt ikke?

At stimulere sanserne er et vigtigt værktøj, når du skal lave en mindeværdig dag for venner og familie. Så jo flere sanser du kan krydse af, jo bedre. Smukke, kraftige efterårsfarver, lækre dufte, søde smage, varme, lyden glade mennesker og musik er det vigtigste til dit efterårs arrangement. Og heldigvis behøver det ikke at koste mere end hvad en normal middag ville alligevel.

Budgetvenlig Halloween pynt til din Alle helgens fest

Til din budgetvenlige Halloween fest er det en god idé at bruge den smukke og gratis natur så meget som muligt. Du kan selv vælge om dagens underholding også skal handle om at lave pynt sammen. Du kan tyvstarte ved at lave nogle enkle center pieces til borde og eventuelt en enkelt skåret græskar lanterne til indgangen.

Center pieces kunne være:

 • Græskar, efterårsblade og grene
 • Lanterner af genbrugsglas med blade fundet i naturen (limes på selve glasset)
 • En efterårs dug med tryk fra blade
 • eller måske efterårs inspirerede guirlander med smukke blade.

Du kan finde en masse inspiration til efterårs pynt her pinterest.com/lisesommerlund.dk/fall-activities-&-DIY.

Familie og Budgetvenlig halloween fest spar penge børn

Efterårs og Alle helgens inspireret underholdning

Ved en Alle helgens eller Halloween fest er der altid brug for underholdning. Lad dig inspirere af årstiden, skru op for hyggen med for eksempel bål og udendørsleg eller skab en kreativitets station med sakse, lim, ståltråd, pap, maling, snor, græskar og hvad der ellers skal til at slippe kreativiteten løs i dine gæster.

Kreabord – Idéer til dig og dine gæster

 • Lave bladkranse enten på pap eller ved at trække smukke blade på ståltråd. Som gæsterne får med hjem til deres hoveddøre.
 • Skære græskar eventuelt med en græskar skære konkurrence
 • Simple kostumer, masker eller brugbart mini patch work
 • Lave smukke efterårs inspirerede mindekort
 • Anden efterårs inspireret pynt

Mindefest

Som et led i din Alle helgens fest, så kan jeg anbefale at lave et lille indslag om minde kort. Et minde kort er et kort eller brev, du skriver til en du savner, som desværre ikke er her længere.

Et andet alternativ er lanterner, som du kan læse mere om i indlægget her: Send en lanterne afsted til den du savner. De er rigtig fede at sende op når det er blevet mørkt.

Bålhygge

Der er bare et eller andet mega fedt ved at lave bålhygge. Nogle gange er det bare perfekt vejr til udendørs leg og hygge, og så kan man lige så godt tænde et bål. Omkring bålet kan i for eksempel:

 • Lave Smores ( Skumfiduser og kiks)
 • Lave bagte bålæbler som her hos Lone ( Bål æbler)
 • Lave højtlæsning eller fortælle uhyggelige historier, som passer til selskabet.
 • Synge sange, eventuelt med et instrument eller to. Spørg eventuelt om du har nogle gæster, som kan spille og tage instrumenter med

I indlægget 50+ budgetvenlige efterårs aktiviteter, nævner jeg en masse andre kreative, hyggelige og budgetvenlige aktiviteter, som du kan lave til festen eller på dagen, hvis det skal være et heldags arrangement.

Budgetvenlig Halloween fest – Mad og snacks

Lad dig inspirere af årstiden og brug sæsonens råvarer. Græskar, æbler, rodfrugter og krydderier. Søde tærter og smagfulde, fyldige supper er altid et hit. Og hvis du og dine gæster skal være udendørs, så er det måske en god idé med noget at varme sig på 😉 Hvis i skærer græskar på dagen, så gem kernerne, de er virkelig lækre snacks.

Forbered dig og del opgaver ud: Mit tip til alle, der skal stå for en fest. – Forbered så meget du kan. Sådan så du selv kan deltage.

Der er masser af efterårs mad, som kan laves i forevejen. Skal der skrælles 100 æbler, så spørg dine gæster om hjælp og gør det til en del af arrangementet. Duften af æbler har kun ført stemning med sig. Gør for eksempel klar med 5 skrællere og eventuelt nogle spande.

Jeg har arbejdet i 8 år som køkkenleder, og jeg ved at næsten alt kan laves forud, hvis man tænker sig om. Så det kan du også 😉

Græskar kerne snacks: Skyl kernerne let eller fjern det sidste kød, dup dem og drys med lidt salt. Put dem herefter i ovnen ved 175 Grader C. Indtil de første har fået meget lidt farve.

Drikkevarer: Varm kakao, Irish coffee eller Pumpkin spice latte. De lune drikke plejer at ramme alle i den brede aldersgruppe og så er de også lidt mere specielle end bare te og kaffe.

 

Det var mine bud på en budgetvenlig og familievenlig Halloween. Hvordan holder du halloween?

 

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!