Min pumpkin spice opskrift og alt du bør vide om græskar krydderiet

pumpkin spice opskrift græskar halloween

Halloween er bare græskar med græskar på

I sidste indlæg fortalte jeg om alle de lækre pins jeg havde på min pinterest opslagstavle “Halloween & Fall fun” (læs det her). Og i de fleste dessert opskrifter som jeg har gemt, så er der næsten altid noget med græskar. Græskar tærte, græskar latté(comming up på bloggen), græskar muffins og sikkert meget mere. Men der er bare én bestemt ingrediens, som jeg altid har stået og manglet og det er “Pumpkin spice”indtil det gik op for mig, hvor nemt det var at lave selv. I indlægget her giver jeg dig både min opskrift og senere i indlægget også lidt om de helbredsmæssige fordele ved pumpkin spice blandingen.

Så hvad er pumpkin spice?

Pumpkin spice er en krydderiblanding, som egner sig særligt godt til alt med græskar. Originalt blev det kun brugt i forbindelse med græskar, men nu bliver blandingen brugt i virkelig mange sammenhænge uden græskar. For eksempel i Starbucks PSL (Pumpkin spice Latté).

I virkeligheden minder smagen også meget om den man finder i diverse Chai the. Den er krydret og kraftig. Pumpkin spice består som regel af 5 krydderier, hvoraf kanel er det dominerende krydderi. Der er mange opskrifter på pumpkin spice og det her er jo bare min version. Jeg elsker min med lidt mindre kanel og nellike. Det dufter fantastisk og vi bruger hurtigt sådan et glas herhjemme i Oktober. Som et eksempel blander jeg tit lidt i vores havregrød om morgenen.

Min opskrift på pumpkin spice🎃

6 dele stødt kanel

1 del Stødt ingefær

1 del stødt allehånde

1 del stødt muskatnød

½ del stødt nellike

Blandingens helbredsmæssige fordele

Jeg tror, at de fleste forbinder krydderi blandingen med USA og halloween. I de fleste lande og i danmark blander vi mange krydderier i vores bagværker i efteråret, men har du nogensinde overvejet er der måske er en direkte fordel ved at spise flere krydderier når det er koldt? Der er faktisk en rigtig god pointe i at tilføje pumpkin spice til vores retter og drikkevarer i efteråret. Lad os sammen gå igennem hvad krydderierne faktisk gør.

Pumpkin spice – Helbredsmæssige fordele

Blandingen er proppet med antioxidanter, giver varmen ved at booste vores metabolisme, virker antiinflammatorisk, antibakteriel og booster også vores immunforsvar, så influenzaen for sværere ved at få ordentlig fat.

Kanel – Antiinflammatorisk, antioxidant og hjælper de gode mave-tarm bakterier.

Ingefær – Antiinflammatorisk og booster metabolismen.

Nellike – Antiinflammatorisk, blod rensende og har en antibakteriel effekt.

Muskat – Antiinflammatorisk, booster metabolismen og har en lille antidepressiv effekt.

Allehånde – Antioxidant og har positiv effekt på blodtrykket.

Der er faktisk endnu flere fordele ved disse krydderier, men jeg måtte stoppe et sted 🙂 Hvis du kender en god bog, som beskriver de forskellige krydderier, og deres fordele. Så skriv den endelig i kommentarerne.

Pumpkin spice latté – PSL opskrift

Vegansk pumpkin spice latté psl

Her på bloggen her, har jeg også lavet en rigtig lækker opskrift på vegansk pumpkin spice latté, som jeg selv bruger RIGTIG meget her i efteråret.

Se den her: Lisesommerlund.dk/nem-pumpkin-spice-latte

Det var alt for denne gang. Jeg håber at du blev klogere på Pumpkin spice 🎃 husk at du kan finde alle mine efterårs pins på pinterest her. Hvis du vil følge med på bloggen, så kan du tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin. Det er altså gratis 🙂

Hav det uhyggeligt til vi ses igen 👻👻👻

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

4 Comments

 1. Jeanette Henriksen
  12. oktober 2017 / 20:17

  Kan du så ikke lige sende en opskrift og et glas med pumpkin spice til mig… Ha Ha…

  Knus Jeanette <3

  • 15. oktober 2017 / 8:01

   Opskriften kommer på mandag. Be patient my dear 😉

   Hav en dejlig dag ♥♥♥

 2. Jeanette Henriksen
  11. oktober 2017 / 20:48

  Jeg har faktisk aldrig smagt det selv, men har hørt at det bare ikke smager rigtig, når man blander det selv. Synes det er underligt at man ikke kan købe det i danmark, ville gerne prøve lave nogle lækre cookies med det.. Det skulle også være godt i varm kakao..

  Knus <3

  • 11. oktober 2017 / 21:14

   Jeg har smagt en starbucks Pumpkin Spice Latte. Der var jeg heller ikke videre imponeret. Til gengæld har jeg lavet ret mange pumpkin pies efterhånden, hvilket jeg elsker! Men jeg måtte lave min egen opskrift på pumpkin spice. Til at lave min opskrift er jeg gået igennem mange forskellige opskrifter. Altså på selve pumpkin spice blandingen. Jeg elsker virkelig den her mix ISÆR til efteråret. Jeg mener faktisk, at der er en cookie opskrift på min pinterest hmmm 🙂 måske skulle jeg kaste mig over det? Som teaser så kommer der snart en pumpkin spice latte opskrift 😉

   Hav en dejlig aften og tag mig endelig hvis du bager de kager eller prøver opskriften 🙂

   ♥♥♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!