Ingefær te mod forkølelse og virus, med tips fra laboratoriet

influenza bedste natur medicin ingefær te

Influenza sæsonen er sparket i gang. Så derfor får du her en af mine bedste opskrifter til at holde sygdom væk. Hvis jeg kan mærke den mindste lille kriller, så er det den her super nemme ingefær te som jeg laver først. En te, der er inspireret af vores asiatiske venner og lidt viden fra laboratoriet. Den sparker virkelig gang i systemet og giver varme til kroppen.

Her er min basis opskrift, den kan justeres efter smag. Det vigtigste er jo, at du faktisk drikker den, så hvis du vil have mere sødme eller citron, så go right ahead 😉

Ingefær te basis opskrift

  • 1.5 Liter vand
  • 1 citron eller 2 lime
  • 150 g. Ingefær
  • 15 ml. honning eller 3 spsk ahorn sirup
  • Eventuelt mynte eller kamille efter smag

Sådan gør du – Med tips fra laboratoriet

Vandet hældes i en gryde og ingefæren skrælles og skæres i ca. 2 mm. tykke skiver.

Dump ingefæren og eventuelt mynten i vandet og lad det koge i max. 5 min. Pointen er at lave en slags te på mynten og ingefæren uden at ødelægge deres egenskaber. Strukturen skal åbnes, så “All the good stuff” kan frigives til teen.

Tag gryden af varmen og hæld hele indholdet på et glas eller anden beholder med låg. Vent til beholderen kun føles lunkent. Sæt evt. glasset udenfor.

Pres citron eller lime og sorter kerner fra. Tag den afkølede te ind og tilsæt citron eller lime-saft, kød og honning/sirup til glasset.

Hvis du tilsætter honning og saft for tidligt kan du risikere at ødelægge deres gode egenskaber, strukturen kan som regel slet ikke klare den kraftige varme og du vil ende op med ingefær/sukker-vand. Som måske ikke lyder dårligt, men lidt ærgerligt, når nu honningen og citron-saften faktisk har sådan nogle super egenskaber.

Dagen derpå

Drikken kan med fordel drikkes varm, men vi plejer også at tage den med i drikkedunken dagen efter.

Jeg plejer at skive et æble og lægge i glasset både for smagens skyld og et mere skandinavisk twist. Andre variationer kan være kamille sammen med ingefæren i stedet for mynte.

God fornøjelse og hvis du har en god opskrift, som jeg bør prøve, så skriv den endelig i kommentarene 😘

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!