Ingen opsparing? – Vi sagde farvel til 75.000 DKK

ingen opsparing

Jeg har før snakket om, hvad du bør overveje FØR du investerer. Vi vil alle sammen gerne have “the golden ticket out”, men den findes bare ikke rigtig for normale dødelige. Så her på bloggen vil jeg gerne hjælpe dig med at hjælpe dig selv. I indlægget her vil jeg fortælle hvilke tanker vi gjorde os, da vi sagde farvel til 75.000 DKK og hvad jeg ville have gjort anderledes, hvis jeg havde haft den viden som jeg har i dag.

Vi drømmer om hus

I starten af året fortalte jeg om vores mål med at spare omkring 70.000 DKK op i år 2018. Det er der en grund til. Vi drømmer om et hus og vi ved at der skal en seriøs opsparing til, hvis det skal kunne lade sig gøre. Faktisk ved vi, at vi helst have 2-300.000 DKK på vores opsparing først. OG DET ER MANGE PENGE. I forbindelse med vores drømme om hus, så tog vi selvfølgelig et hårdt kig på vores økonomi og også hvilke udsigter og muligheder, der var for hvor hurtigt vi kunne spare pengene op.

Læs mere om vores mål her: Vores mål for 2018

Det fornuftige valg…

Min mand og jeg siger tit, at vi ikke kan lide at være fornuftige… Men vi gør det alligevel. Selvom det er kedeligt og til tider virkelig surt.

Jeg regner tit på vores muligheder og på hvor meget vi kan nå at spare op i de fire år, som vi har til det. Om 4 år starter vores søn nemlig i skole og så vil jeg gerne være sikker på, at vi kan blive boende samme sted.

Inden vi sagde farvel til vores opsparing, så kiggede jeg på vores udgifter og et irriterende faktum ramte mig… Vi havde gæld. Faktisk havde vi stadig et gammelt forbrugslån fra dengang vi købte bil. Det var dyrt, faktisk rigtig dyrt i det lange løb. Tilfældet var at vores gæld også skulle betales af henover de næste 4 år… Kan du se hvor de 75.000 DKK forsvandt hen?

På min skulder sidder der ikke en engel, men nok nærmere en lille revisor med tykke briller og kigger mig over skulderen. “Tsk tsk tsk, Lise du ved godt hvad du skal ikke?”.

Farvel til de 75.000 DKK = Ingen opsparing

Vi havde sparet 75.000 DKK op og vi havde jo egentlig i tankerne, at disse penge skulle gå udelukkende til vores drømme hus. Faktisk så sagde vi farvel til mere end 75.000 DKK… Det var en vanvittigt svær beslutning. Men vi har regnet ud, at vi faktisk sparer omkring 25.000 DKK i rene renter henover de 4 år. I sidste ende vil det betyde ca. 25.000 DKK mere på opsparingen. Hvis altså vi bliver ved med at overføre samme beløb hver måned. Jeg har lavet et indlæg med en større udregning her: Et virkelig godt råd inden du investerer. Hvor du virkelig kan se, hvad jeg taler om!

Da vi fik øjnene op for, hvor dyrt vores lån faktisk var, så blev vi simpelthen nødt til at overføre pengene direkte til afbetaling af vores lån. Det v ar en mega svær beslutning. Vi følte jo lige, at vi var kommet så langt og at vi på en eller anden måde skulle starte forfra.

Også selvom vi faktisk havde gjort os selv en kæmpe tjeneste. Fremover så betaler vi altså kun af på lånet og sparer i princippet intet op til hus. Det er mega svært, men virkelig nødvendigt, hvis vi skal kunne realisere vores boligdrømme.

Hvad tænkte jeg dog på

Jeg ved ikke om du har det lige sådan, men jeg tænker tit på hvorfor fanden jeg ikke gjorde mere ud af at betale min gæld af før. Altså før jeg fik min søn. Min tankegang og købevaner er selvfølgelig helt anderledes den dag i dag, men alligevel. Jeg kunne have været 100% gælds fri uden problemer. Bare jeg havde taget mig sammen. Købt færre ugeblade, bøger og en milliard andre ting. Det skal jeg nok komme tilbage til i et andet indlæg.

Det hårde i den her omgang var at være 32 år, stadig skylde på SU lånet og ikke have nogen opsparing. For ja, jeg har stadig mit SU-lån. Det irriterer mig helt vildt , men heldigvis så er renten ikke 8%, som det var på mit forbrugslån.

Hvad tænker du? Har du gjort det samme som mig med hensyn til forbrugslån og opsparing? 

💰💰💰

Vil du høre mere om privatøkonomi?

Hvis du vil have flere idéer til, hvordan du kan spare penge, så kan du også læse om, hvordan du kan få flere penge i december, mine tips til at spare 9000 DKK om året på el, vand og varme, Sådan sparede vi 5000 DKK om måneden på mad eller Mit bedste råd før du invisterer, som har sparet os 25.000 DKK. Du kan se alle mine økonomihack indlæg her: lisesommerlund.dk/økonomihacks.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, privatøkonomi og stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.  Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen 💰

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

4 Comments

 1. 24. januar 2019 / 15:41

  Hej Lise. Så fin beslutning. jeg er jo kæmpe fortaler for at betale gæld af, så hurtigt som overhovedet muligt, og helst se gæld som en gnavende sten i skoen, som bare skal væk. Det handler om frihed, og om følelsen af, at mine penge er MINE. Og når først man har taget beslutningen om at komme af med gælden, så er det min erfaring, at det går hurtigere end forventet. Det gjorde det for os. Og sjovt nok, så er jeg faktisk mere motiveret af at betale gælden af, for at få min frihed tilbage, fremfor at se en opsparing vokse 🙂 Knæk og bræk med projektet 🙂

  • Lise
   Forfatter
   24. januar 2019 / 20:37

   Kære Jane, hvor er det dejligt at se dig her i mine kommentarer Dette indlæg er skrevet for et stykke tid siden og faktisk har jeg betalt 120.000 DKK af i gæld 2018! Det er fuldstændigt vanvittigt og jeg forstår faktisk ikke helt, hvordan vi har klaret det. – Men det er en fantastisk følelse. Nu mangler vi bare vores dumme SU-lån. Så vi må se, hvad 2019 bringer. Indtil videre tegner alt godt, så det bliver så spændende! <3

   Jeg glæder mig forresten rigtig meget til dit foredrag <3 <3 <3 Det bliver så godt!

   Mange kærlige hilsner herfra

 2. 16. januar 2019 / 12:49

  God pointe. Og svær at efterleve. Fordi – tror jeg – det er så tilfredsstillende at se en opsparing vokse, mens en udbetalt gæld bare er usynlig. Psykologi når den er mest ulogisk!

  • Lise
   Forfatter
   16. januar 2019 / 16:34

   Hej Kirstine, og fedt du er med!
   Ja, helt enig. Det var også virkelig svært! Og faktisk direkte irriterende, men damn, jeg er glad for det i dag!

   Jeg håber på, at kunne komme af med endnu mere i 2019 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bøger jeg anbefaler – Indeholder reklamelinks

Lev for det halve af Nanna Hyldgaard Hansen

Familieliv, forbrug og arbejde i balance
Magisk oprydning af Marie Kondo

Absolut must read bog om minimalistisk oprydning
Grønne spirer af Mia Sommer & Maria Felding

Dejlig bog til veganske forældre
The China Study af Thomas Colin Campbell

Fantastisk spændende bog om plantebaseret kost
Det helbredende køkken af Kirsten Skaarup

Spændende bog om vegansk kost og velvære
Cradle to Cradle af Michael Braungart & William McDonough

Inspirerende bog om miljøvenlig vækst
Ryd op i dit rod af Karen Kingston

Inspirerende bog som spirer enhver minimalist
Din Økonomi af Michael Møller & Niels Christian Nielsen

Inspirerende bog om privatøkonomi
Den lille bog om din økonomi af Michael Møller & Niels Christian Nielsen

Must read bog til balance i økonomien
Den Plantebaserede kost af Tobias Schmidt Hansen & Maria Felding

Musthave bog om plantebaseret kost
Hvordan du undgår at dø af Dr. Michael Greger

Fantastisk bog om plantebaseret kost - Dansk
How not to die af Dr. Michael Greger

Fantastisk bog om plantebaseret kost - Engelsk
Selvudvikling – Hvem har flyttet min ost?

Kort bog til selvudvikling og optimering af arbejdslivet

Ved at bruge mine anbefalinger, støtter du siden her finansielt. Så den kan leve forever and ever ;)