Veganer udfordringer og inspiration – Interview med veganeren Nickie

veganer tips interview

Interview med veganeren Nickie

I forbindelse med world vegan month har jeg interviewet veganeren Nickie. Nickie er en relativt ny veganer, som virkelig elsker dyr. Hun har en bachelor i ernæring & sundhed og har generelt en kæmpe viden indenfor kost, ernæring og træning. I de senere år har Nickie taget sin kærlighed til dyr, til et nyt niveau og arbejder nu på Roskilde internat, hvor hun sammen med sine kollegaer sørger for at de dyr, som folk ikke ¤#%¤#%&¤%!!! Får det godt i igen og finder nye kærlige ejere. Nickie er personen jeg går til når jeg har mine kost-kriser. Og jeg kunne ikke komme på en bedre person til at fortælle lidt om sin opstart som veganer. Det kunne jo være, at du lige havde taget springet selv?

Hvorfor veganer og ikke vegetar?

Jeg har det sådan lidt, hvis man skal gøre noget så kan man lige så godt gøre det ordentligt.

Jeg synes at det var/er meget forvirrende med alle de forskellige slags vegetarer – jeg har ikke engang styr på det nu.

At blive veganer virkede mere enkelt, og det er det også.

Inddeler man veganerne i klasser?

Nej, det har jeg i hvert fald aldrig hørt om. Men det er alligevel forskelligt hvordan hver enkelt veganer tænker dvs. Hvordan de synes en veganer skal leve. 

Personligt vil jeg gerne være med på alle fronter, men jeg arbejder mig stille og roligt hen imod en mere vegansk livsstil, hvor jeg kun køber vegansk kosmetik, ikke køber læder og tænker over min indflydelse på miljøet osv.

Hvor lang tid har du været veganer?

Siden 1. november 2016, så snart 1 år.

Hvad gjorde at du tog springet?

Jeg har ALTID været en stor pige og jeg følte at jeg havde prøvet alt. Min veninde som har været veganer i  mange år har foreslået mig at blive veganer flere gange – men jeg kunne da ikke leve uden mælkeprodukter!?

Den 1. november 2016 var jeg allerede i gang med et vægttab, men jeg havde stadig svært ved at holde mig fra mælkeprodukter og det var tit dér jeg faldt i, så jeg tænkte at veganismen måtte jeg prøve, for hvad var det dér veganisme alle talte om? Var det måske noget for mig alligevel?

Så der besluttede jeg mig for at prøve det af, så jeg har været veganer siden.

Har det så påvirket på dit vægttab?

Både ja og nej, jeg føler helt sikkert at det er nemmere at holde vægten, men man kan stadig blive en tyk veganer. Man skal stadig tænke sig om.

Kunne du mærke forskel på din krop, da du gik over til at være veganer?

Helt sikkert, den største forskel er nok hvor let jeg føler mig i kroppen, specielt om aftenen når jeg går i seng. Før var jeg nærmest altid meget oppustet og havde tit ubehag i maven, det har jeg ikke mere og jeg har meget nemmere ved at holde vægten.

Hvad var din største udfordring?

Helt klart at undvære mælkeprodukter!

Hvad synes du er den største udfordring når man er veganer

Der er mange, der ikke ved hvad en veganer faktisk er. Det er ikke for sjov, at mange veganere læser ingredienslisten kritisk igennem selvom det umiddelbart er et vegansk produkt.

På mange restauranter ved personalet tit heller ikke hvad vegansk i virkeligheden er og blandet det tit sammen med vegetar. Tit tror de bare, at det er uden “kød”.  Så er der ost i pestoen eller æg i linsebøffen.

Hvad er det oftest stillede spørgsmål og hvad er dit svar?

Hmmm, der flere jeg bliver stillet tit.

Spørgsmål no. 1; ’”Hvad er en veganer?”

Svar: Det er en som ikke indtager noget som helst animalsk.

Spørgsmål no. 2; ’”Jamen, hvor får du så protein fra?”

Svar: Jeg får protein fra bønner, linser, havregryn, soyaprodukter såsom tofu, soyapølser, soyasteak, soyakødpålæg, soyakødboller mm. – og tilføjer at veganere ofte får mere protein end kødspisere, men det kan jeg godt se på dem at de fleste ikke tror på, haha!

Hvad er din veganske livret?

Lige nu er det Linsesovs, mmmm… med pasta. En opskrift fra Mia Sommer – Find den her: Miasommer.dk/linsesovs

Hvem bliver du inspireret af?

Især Line Mailis (se hendes blog her) og Thomas Erex (se hans blog her) også kendt som kærlighed og kikærter.

Herudover bruger jeg også siderne veganer.nu og Thevegantaff.com

Jeg har især hentet meget hjælp til opstarten fra min veninde Line Mailis, specielt da jeg sidste år stod overfor en vegansk jul for første gang. 

Så Line og jeg sad og spiste julemiddag et godt stykke tid før jul, så min første jul med familien havde en chance for ikke at gå galt. Det er jeg stadig meget taknemmelig for at hun gjorde. Hun inspirerer mig stadig til at udvide min veganske livsstil.

Men jeg bliver ikke kun inspireret af veganere, jeg kan faktisk sagtens blive inspireret af en kødret, der ser lækker ud og hvor jeg så går hjem og laver en vegansk version.

Har du et sidste råd til den nyopstartede veganer-spire?

Vær tålmodig

Vær tålmodig, både med hensyn til venner og families forståelse og accept af dit valg, men også tålmodig i overgangen til din nye livsstil.

Det var alt for denne gang. Læs også indlægget her, hvor jeg fortæller lidt om Maria Felding, plantebaseret kost og interviewer veganeren Line Mailis, der også er nævnt i indlægget her. Thomas Erex fra Kærlighed og kikærter er lige nu aktuel med en hel kogebog med veganske livretter, se mere her: Thomaserex.com. Jeg har ikke selv haft et kig i den, men jeg vil vædde med at bogen bliver et musthave for veganere og folk som mig, som gerne vil leve mere plantebaseret. Den ER skrevet på ønskelisten! 😊

Hvis du vil høre mere om bæredygtighed, stof til eftertanke, livsstil, world vegan month og få en masse veganer inspiration især i november måned. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen 💚💚💚

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

 1. Line Mailis
  15. november 2017 / 9:53

  Hej Lise
  Hvor er det bare skønt at du tager vegan month op som tema på bloggen. Det er fedt at du sætter så meget fokus på denne livsstil – i et positivt lys. Jeg nyder at læse dine indlæg 🙂
  Kh Line

  • 16. november 2017 / 20:15

   Hej Line, det er jeg glad for at du synes. Jeg synes også kun der er gode ting at sige om veganisme og den mere dyre- og miljøvenlige livsstil.

   Dejligt du læser med! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!