Januars budget; et tilbageblik – Her sparede vi penge

privatøkonomi tvpakker

Januars budget; et tilbage blik – Her sparede vi penge

I starten af januar fortalte jeg lidt om mine mål i 2018. Både med hensyn til blog og i mit liv. I januar har vi haft sparehatten på herhjemme og jeg har flere gange været igennem vores budget. Simpelthen for at finde pengeslugende poster, som vi kunne undvære. I det her indlæg, vil jeg dele mine fund og økonomihacks. Fortælle hvad vi har sparet og hvad vi vil arbejde på i næste måned.

El, vand og varme

Jeg skrev et helt indlæg om, hvordan vi kan spare penge på el, vand og varme. Faktisk regnede jeg ud, at vi kunne spare over 9000 DKK om året! Alle punkterne tager selvfølgelig tid at få implementeret, men vi er godt på vej! Vi har fået vandbesparende bruser, taget kortere bade og vi har generelt tænkt rigtig meget over de forskellige måder, som vi kunne spare på. Derudover prøver vi at komme af med den dyre kummefryser. Så den bliver tømt lidt efter lidt. Men så er spørgsmålet bare, om det kan betale sig at få en, der er energibesparende. Tænke, tænke…

Reducering af månedlige udgifter og et lille økonomihack

Ved at gå igennem januars budget og de månedlige udgifter. Fandt jeg for eksempel ud af, at vi betalte 250 DKK for at have fællesantenne. Her kontaktede jeg boligselskabet og sagde simpelten, at jeg gerne ville afmelde. Vi har aldrig brugt kabel til vores tv. Så det virkede helt absurd at betale så meget, for noget vi ikke bruger. Da vi flyttede ind i lejligheden, der ved jeg at vi ikke havde noget valg. Men heldigvis har der været så mange klager over tvangen til at bruge et bestemt selskab og en tvunget tv-pakke. Så ejendomsselskabet måtte lave det om. Det komiske er så, at vi beboere aktivt skal melde fra og faktisk ikke har fået noget af vide om ændringen…

Det jeg prøver at sige er: Undersøg om de udgifter, som du har igennem dit lejemål kan reduceres. Nogle gange er det faktisk muligt. Jeg sparede for eksempel 250 DKK af min regning, ved at spørge og få slukket mit signal.

TV-posten

Selvom vi aldrig har haft tilsluttet kabel tv, så har vi altid haft streaming tjenester som for eksempel Netflix og HBO. I denne måned røg Netflix… Det er ikke fordi vi ikke bruger Netflix. Det gør vi nemlig, men det fordi jeg igennem mit mobilabonnement faktisk har nogle tjenester, der ligner Netflix meget. Jeg har for eksempel Telmore play. Og fordi jeg har et gammelt abonnement, så betaler jeg 250 DKK om måneden for fri tale, fri sms, mms, 12GB data, HBO, Cmore(ligner netflix), Min bio(Børne tv), TV 2 play, FLIPP(online magasiner), Bookmate(online bøger) og Telmore musik. For mit vedkommende, så bliver det ikke billigere. Det kan simpelthen ikke betale sig for mig at ændre min pakke. Men fordi Cmore og Min bio faktisk dækker det som vi brugte netflix til. Så har vi afmeldt Netflix. Hvis vi fortryder vores valg, så jeg vi tilmelde os når som helst inden for 10 måneder og så vil Netflix stadigvæk have gemt vores data (gemte film etc).

Planen fremadrettet er at lære, at bruge de tjenester vi nu engang har. DRTV, TV2play, Cmore, HBO og Min bio. Det burde være rigeligt. Så nu giver vi det et go og ser om det ikke slår til.

Januars budget – Det sparede vi

Hvis mine beregninger passer, så har vi sparet ca. 1100 DKK alene på tv-pakker og el, vand og varme i Januar. Lad os håbe at tendensen fortsætter! Samtidig har vi også sparet ca. 1500 ved at undgå at købe junk.

Derudover, så ved jeg, at vi allerede nu har sparet mange penge i madbudgettet, men det er stadig en process. Hør mere om det i næste måned.

Fokus for februar måned

I februar måned tager vi et endnu hårdere kig på vores madpost. Vi har allerede gjort meget, men jeg ved, at vi kan gøre mere. Derudover skal vi have et seriøst kig på vores gavepost. Den tager simpelthen en for stor bid af vores budget. What to do, what to do.

💰💰💰

Det var alt for denne gang

Jeg synes næsten, at det har været terapeutisk at gå igennem Januars budget. Og jeg er faktisk rigtig stolt af vores tiltag.

Har du også været igennem en sparsom Januar måned? Så del dine sejre med mig og skriv i kommentarerne, hvad du har sparet på. Jeg vil elske at få lidt mere inspiration.

Vil du høre mere om privatøkonomi?

Hvis du vil have flere idéer til, hvordan du kan spare penge, så kan du også læse om, hvordan du kan få flere penge i december eller læse mine tips til at spare 9000 DKK om året på el, vand og varme. Du kan se alle mine økonomihack indlæg her: lisesommerlund.dk/økonomihacks. Glæd dig til næste økonomi indlæg, hvor jeg fortæller om et irriterende godt råd, som kommer til at give os mellem 20-25.000 DKK mere på opsparingskontoen (i denne omgang). Og som unægteligt vil spare os MANGE penge fremover.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, privatøkonomi og lidt stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet herunder.  Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen 💰

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!