24 Julespørgsmål til minimalisten – Lær mig bedre at kende

Julespørgsmål minimalistisk livsstil jul

24 Julespørgsmål til minimalisten

Nu tænker du måske: “Men hov alle minimalister hader da jul?”. Nej, det gør vi altså ikke alle sammen. Ligesom med veganisme, så er der forskellige måder at se den minimalistiske livsstil på. For mig handler den minimalistiske livsstil mest om, at få plads, penge og tid til de ting, som virkelig betyder noget for mig. Selvfølgelig har jeg nogle tanker omkring julen og dem kan du høre om her.

Her besvarer jeg 24 hyggelige julespørgsmål. Du kan finde alle julespørgsmålene og en masse anden inspiration til din blog på Bloggersbyheart.dk/julespørgsmål-det-personlige-juleindlæg Hvis du selv har lyst til at svare. Link endelig dit indlæg! Så jeg kan læse dine svar!

Julespørgsmål, nu bliver det personligt

Hvor julet er du i virkeligheden?

1. Troede du på julemanden som barn?

– Ja, det gjorde jeg vidst. Men jeg troede mest på nisser. Jeg ville SÅ gerne se en nisse. Så jeg kiggede altid ekstra godt efter når jeg var i skoven. Det er næsten pinligt at se tilbage på.

2. Hvor mange af julemandens rensdyr kan du nævne uden at Google ?

– Hmmm… Springer, Danser og Rudolph? Det var vidst det. (Google, google, google). Jeg må indrømme, at jeg er virkelig dårlig til de danske navne, fordi jeg har hørt dem mere på engelsk. Hvor de også er noget federe: Dancer, Prancer, Dasher, Vixen, Comet, Cupid, Donder og Blitzen. På dansk Danser, Springer, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn. Rudolph er åbenbart ikke en af de originale rensdyr.

3. Har du nogensinde bygget et kagehus?

– Ja, masser! Men faktisk mest i mine voksne år. Jeg var nok 16-18 år da jeg byggede og pyntede det første. Jeg elsker når pynten er spiselig og ikke går til spilde som sådan.

4. Hvilke 3 ting får dig i julestemning?

– At pynte op (i mens vi hører julesange), julepyntslavning og julekagebagning.

5. Bager du selv julekager eller køber du dem?

– Vi bager altid julekager og det er endnu mere hyggeligt, hvis der er børn, der laver dem! Det er mest klassikere som vanilje-kranse, klejner og jødekager.  -> Hvis du har nogle gode, veganske opskrifter modtages de med kyshånd. Det er noget jeg mangler at udforske.

6. Hvornår pynter du op til jul?

– Vi tænder lys den 1. November. Og pynter rigtigt op omkring 1. December, måske en uge før 🙂

Hvad er din Julestil?

7. Dress up eller casual jul?

Jeg elsker den mere Casual jul. Dress up er mere nytår for mig.

8. Hvad er dine julefarver?

– Jeg er til den klassiske jul. Rød, grøn, guld og jordfarver. Jeg laver så meget jeg kan i naturmaterialer.

9. Hvide eller farvede lys?

– Hvide lys, jeg går helt old school i min julepynt. Mine er LED.

10. Nisselandskab go eller no-go?

– Umiddelbart no go, de der vat landskaber er virkelig IKKE mig. Dog synes jeg at det er sjovt at lave noget pynt, der siden hen skal spises.

11. “Ugly Christmas sweater” go eller no go?

Jeg synes faktisk det er mega sjovt, men jeg har aldrig selv ejet én og jeg kommer heller ikke til det ha ha.

Christmas Q&A – Hvad er dine julefavoritter!

12. Hvad er din yndlings juletradition?

– At hygge med familien. Lave julepynt, juledekorationer eller julekager. Det er noget helt særligt.

13. Hvad er din yndlings julefilm?

– Det er Nightmare Before Christmas. Jeg er en sucker for stop-motion. Hvis du kender nogle gode, så fortæl det endelig!

14. Hvad er din yndling julebog/historie?

Jeg kan faktisk rigtig godt lide bogen “Nissernes jul”. Dét er fed læsning. Jeg elsker de udførlige detaljer i bogen.

15. Hvad er din yndling juledrik?

Jeg synes, at de fleste mere krydrede drikke er fantastiske i julen, men jeg  elsker virkelig 

Pumpkin spice latte!. Jeg er også blevet en større og større fan af glögg efter min mand lavede den selv og piftede den op med rom. Måske burde jeg dele en hurtigt opskrift? Sig lige til, hvis du vil have den 🙂

16. Hvad er din yndlings Julemad? (Veganere kig væk)

– Ja… ser du. Jeg elsker and. And med en god sovs og kartofler. Juleaften er en af de dage, hvor jeg stadig spiser kød. Til gengæld har min and haft det vanvittigt godt, hos en privat opdrætter med en skov.

17. Hvad er dit yndling juleminde?

– For snart ti år siden lånte vi et hus i Sverige henover julen. Det var virkelig dejligt. Vi lavede ikke andet end at slappe af, hygge os og nyde dagene væk fra hverdagens stress (og internet 😉 ) Det vil jeg virkelig gerne igen.

18. Hvad er din yndlings julekalender?

– Nu ville jeg gerne dele noget mere civiliseret, men jeg må sige at “Jul på Vesterbro” er den eneste julekalender, som jeg gider at se. Generelt, kan jeg sjældent holde opmærksomheden i mere end to minutter på julekalendere.

Christmas Q&A – Hvad med gaverne?

Generelt så er det med gaver et virkelig svært emne for mange minimalister, men jeg har et indlæg i ærmet til dig. Som måske vil få dig til at slappe lidt mere af som minimalist, hvor jeg godt kan føle at ordet “gave” har mistet sin egentlige betydning.

Tilbage til spørgsmålene 🙂

19. Gaver til voksne go eller no go?

– Jeg synes det er et go. Med mindre man aftaler, at man ikke gør det.

20. Giver du dine børn(eller nogen andre) kalendergaver?

– Min søn har faktisk arbejdet sig op på 2 julekalendere. En med frugtslik og en med vegansk chokolade. I år er nissen også flyttet ind, men vores nisse giver kun meget små hjemmelavede ting, som pebernødder og mini æbler. De dukker op i en lille æske hver dag, hvor “nissen” har bunden båndet på igen. Udover det, så laver jeg adventsgaver til min søster hvert år.

21. Hjemmelavede gaver go eller no go?

– Totalt go! Jeg synes det er mega fedt, hvis noget helt selv har lavet en gave til mig. JEG ELSKER DET! Og jeg elsker også at lave til andre.

22. Hvis du kun kunne give én person en gave i år, hvem skulle så have den?

– Helt klart min mand. Han har støttet mig helt vildt i året, der er gået med sygdom og L***. Så ja min mand 🙂

23. Nævn 3 ting de ønsker dig i år

– Uha. Jeg er så kedelig. Jeg ønsker mig et særligt tema, så bloggen her kan opgraderes, Mending matters af Katrina Rodabaugh og nogle børnefri aftener/dage, så mig og min mand kan få noget alenetid 😉

24. Sidste spørgsmål: Har din familie nogen alternative juletraditioner?

Ja, vi har faktisk en julesok til de voksne, hvor vi ligger små pakker til hinanden. Mig, min bror og min mand. Det er virkelig hyggeligt 😊

Jeg håber, du lærte mig bedre at kende igennem disse jule spørgsmål. Det var i hvert fald virkelig hyggeligt at lave den! 

Var der nogle af mine svar, du blev overrasket over? 😅

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

  1. venterpaavin.dk
    14. december 2017 / 20:53

    Vildt du kan så mange rensdyr – jeg kan kun 1 (;

    • 15. december 2017 / 0:09

      Ha ha ha, nu har jeg det meget bedre XD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!