Body positive revolutionen – Hader du din krop? Så læs med her

body positive revolution

Krops positiv

I det her indlæg vil jeg rigtig gerne vende emnet omkring dét at være krops positiv eller body positive. Hvad det betyder for mig og hvad det kan betyde for dig. I de sidste mange år synes jeg, at pigerne i reklamerne blev tyndere og tyndere. Modeller er døde på catwalken. Flere og flere sultede sig og nogle har begået direkte selvmord. I sidste ende, fordi vi som samfund har skabt et billede af hvordan et “rigtigt” menneske skal se ud. Alt det vender heldigvis nu. Det er vigtigt for mig, at snakke med dig, hvis du har det svært med din krop. Krops positivitet er sindsygt vigtigt, fordi vi aldrig vil få en ny krop. Det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv hvornår du selv har det bedst i den krop som du nu engang har.

Jeg tror på at “Body positive”-revolutionen måske kan give dig et sundere billede af hvordan en krop i virkeligheden kan se ud.

Mig og krops positiv revolutionen

Body positive revolutionen er sindsygt vigtig for mig, fordi der har været en stor del af mit liv, hvor jeg har haft utroligt svært ved at overbevise mig selv om, at min krop også var god nok. Jeg har haft anorexi og jeg har et meget anstrengt forhold til mad den dag idag. Så hvis du ikke er glad for din krop eller måske ligefrem hader den, så læs med her.

Da jeg først fandt ud af, at jeg havde den her tumor og hvilken indflydelse den kunne have på mit liv, så slog det pusten ud af mig. Jeg forsøgte at få lidt kontrol tilbage igennem en livsstilændring. Jeg blev nemlig for alvor fokuseret på min krop og hvordan jeg behandlede den.

Mit syn på min krop igennem tiden har ændret sig rigtig, rigtig meget og det er her, den her body positive revolution kommer ind i billedet. I et tidligere indlæg (Forbrugermentalitet og jagten på anerkendelse) kommer jeg lidt ind på, hvordan vi måler vores værd som mennesker. Hvor målestokken for success befinder sig, nemlig i det samfund hvor vi befinder os. Hvis samfundet, hvor du befinder dig er et digitalt et af slagsen, så er chancen ret stor for at de krops idealer som du måler dig med også er digitale. Det er virkelig unfair for dig selv, fordi som Anne Kendrick så smukt sagde i et interview en gang:

anna kendrick instagram

“Don’t stress, everything is retouched anyway”

 –  Anna Kendrick

Det startede i det små – måske med Dove

Selvom jeg går igennem en rigtig hård tid, så er der trods alt ting i verden, der bringer det store smil frem. Lige nu er det nemlig body positive revolutionen, der stormer frem og vinder flere og flere tilhængere. Stille og roligt, så ser jeg flere og flere “store” modeller, der faktisk ligner ægte kvinder og helt normale mennesker på reklamesøjlerne. Det er virkelig rart for sådan en som mig.

Jeg tror, at jeg første gang stødte “Body positivity” i reklameverdenen var i en reklame fra Dove. Hvor slogannet lød: “Dove firming – tested on real curves” (Dove opstrammende – testet på ægte kurver). Det var en kæmpe succes. Kvinderne på søjlerne, var nemlig “ret” normale kvinder i forehold til de modeller vi var vant til. Et andet lød på, at det ville være svært at opstramme en size 8 (ca. str. 38), hvilket jo nok også er rigtigt. Selvfølgelig har det været diskuteret om Dove overhovedet har gjort noget for den her body positive bevægelse, men det mener jeg nu at de har. De har også taget fat på, hvad det var der gjorde folk smukke. Se fx. deres ret specielle tiltag her, hvor kvinder skulle kategorisere sig selv som gennemsnitlig eller smuk. Det er virkelig noget at tænke over: Dove commercial: Choose your beauty

Her blev jeg rigtig glad

Da jeg så Change’s nye billboards og posters. Dér blev jeg rigtig glad! Mit hoved drejede næsten af, da jeg så en helt normal kvinde, reklamere for undertøj. Damn, jeg havde næsten lyst til at klappe, men lige så hurtigt at jeg havde set posteren på flere busstoppesteder, så kunne jeg pludselig ikke finde den igen, da jeg ville tage et billede til det her indlæg. Det var nemlig netop dén poster, der inspirerede mig til at fortælle min body positive historie.

Det her er krops positivitet for mig

For mig handler body positivity om, at acceptere sin krop som den er. Arbejde med sin krop i stedet for imod sin krop. At kunne gå ud i svømmehallen uden at græde indvendigt. Som jeg gjorde få måneder efter jeg havde født… i bikini. Jeg havde en rigtig mommy body. Læs indlægget om den uheldige dag her: Post baby body – i bikini?. For mig handler krops positivitet ikke om, at det er godt at veje 200 kg. eller at det er ok at forsømme sin krop. Den handler om virkelig at elske sin krop lige meget hvad. Lige nu elsker jeg min krop også med de skader tumoren har lavet og min mommy body. Jeg ved præcis, hvorfor jeg ser sådan her ud. Jeg vejer ca. 100 kg og er 172 cm. høj  “SO THERE“. Jeg skammer mig ikke og det kommer jeg heller ikke til. Jo, jeg hader at have de skader jeg har, men jeg hader ikke min krop og mig selv på grund af det. Jeg kan ikke lave virkeligheden om. Så jeg accepterer min krop og arbejder med min krop, så vi kan nå i mål sammen. Selvfølgelig vil jeg gerne ned i vægt, men det vil jeg for min egen skyld. Ikke fordi jeg spejler mig i retouchede billeder i diverse reklamer. Jeg tror på, at ved at arbejde med min krop, så kan jeg få det bedre end nogensinde og jeg glæder mig både til rejsen og målet.

Vi sender alle sammen et signal

Alle de valg vi tager i vores hverdag og de ord vi vælger at bruge om os selv. Definerer hvem vi er. Jeg vælger at sige at jeg har en stærk krop og et klogt hoved. Ved at omfavne kropspositiviteten har jeg lagt modellen på hylden og jeg taler aldrig mig selv og min krop ned, men fokuserer på det gode.

Stof til eftertanke og et lille flashback fra mig:

Der var en gang en sommer, hvor jeg var med familien på stranden. På stranden er vores kroppe jo virkelig til skue. Det var sent på eftermiddagen og der var ikke vanvittigt mange længere. Så kom en gruppe glade venner og en af de større piger havde bikini på. Jeg kiggede på hende og hendes tydelige former… I lang tid blev jeg ved med at søge samme pige. Hun smilede og grinede og havde det tydeligvis rigtig, rigtig sjovt.

Min søster sagde så til mig: “Ja, jeg så hende også. Hun er lidt sej hva?”

“Ja, det er hun” sagde jeg og vi smilede begge to.

Det der havde tiltrukket vores blikke handlede ikke om hendes størrelse per se, men om at hun var ligeglad med andre og havde det godt med sig selv i sin bikini. Hendes selvtillid lyste stranden op og hun havde en udstråling som jeg stadig husker i dag.

I det her indlæg har jeg talt meget om størrelser, men body positivity handler om mere end det for mig. Det kan også handle om højde, asymmetri, hudfarve eller måske en sygdom eller syndrom. Alle er ting vi ikke kan gøre en dyt ved og derfor håber jeg, at du også tog noget med dig fra indlægget her.

Så er du body positive?

Vil du læse mere?

Psychology Today har lavet en rigtig fed artikel her: Body positivity

The body positive website finder du her: Thebodypositive.org

💚💚💚

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, inspiration til en anderledes hverdag og få stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin‘. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Se alle mine indlæg om mental sundhed her: lisesommerlund.dk/minimalistisk-livsstil

Hør lidt om mit nytårsforsæt og læs min lykke guide her: lisesommerlund.dk/lykkeguide

Hav det fantastisk til vi ses igen og godt nytår! ❤

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!