Minimalistiske og budgetvenlige gaver – Gave guide til dem, der har alt

minimalistiske gaver guide

Har du fundet indlægget her, fordi du har brug for at spare på gaverne i år, eller er du nået til det skæbnesvangre punkt “GAVER” i din minimalistiske rejse?

Så er du kommet til det rette sted. I det her indlæg deler jeg mine bud på minimalistiske og ikke mindst budgetvenlige gaver, så du kan bruge dine penge på det du har brug for og måske se gavegivning, og modtagelse i et nyt lys.

Hop direkte til oversigten over minimalistiske og budgetvenlige gaver her

Blogindlægget her er med i juleserien fra Bloggers By Heart, som er mit blogfællesskab. I år fokuserer vi på at hjælpe så mange danskere som muligt til at få en god og budgetvenlig jul.

Følg juleserien og gå ikke glip af et eneste tip ved at følge @Bloggersbyheart på Instagram.

Er du en “rigtig” minimalist, hvis du giver og modtager gaver?

Når rejsen ind i minimalismen rammer gaver, så er det altid en udfordring, både for os selv, men også for dem som holder af os.

Hvis du allerede er hardcore minimalist, så har du måske et virkelig stramt forhold til gaver og det forstår jeg virkelig godt.

Men indlægget her kan både bruges til at give dig nogle gode idéer til, hvad du kan give andre eller ønske dig selv. Nu tænker du sikkert “Jamen jeg vil ikke have noget og som minimalist, så giver jeg slet ikke gaver!”. Så læs liiiiige indlægget først og giv endelig en kommentar med på vejen. Jeg tror nemlig, du får noget at tænke over.

På den gode måde altså 🙂

Lidt baggrund for indlægget

Da jeg i januar 2017 kom på en kræftpakke, så vendte det op og ned på mit liv. Først troede lægerne at jeg muligvis havde kræft i halsen og tungen. Senere blev det afkræftet og i stedet fik jeg en besked om, at havde en tumor på en hjerne nerve, som heldigvis er ude nu.

Læs mere om mine oplevelser med Acusticus neurinom her

Efter operationen begyndte jeg at se helt anderledes på mit liv. Især på min økonomi og de ting som jeg ejede. Min tankegang er i den grad blevet mere minimalistisk.

Derfor vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dig med at få en sundere økonomi og i dette tilfælde et sundere gave-budget. Efter min mening, så er gaveræset skudt fuldstændig ud af proportioner. Og jeg tror faktisk, at mange har glemt hvad det hele handler om (eller burde handle om).

Læs også mit indlæg om, hvordan vi har sparet omkring 10.000 om året på gaver.

Har du tænkt over, hvad en gave er?

Når vi bryder ned, hvad gaver egentlig er. Så er gaver en måde at vise en slags omsorg og omtanke for et andet menneske. Et menneske, som man holder af.

Nogle gange er det lige så vigtigt, at være i stand til at modtage, som det er at give. Mange minimalister afskriver totalt gaver og det synes jeg er synd. I vores samfund er dét, at vi giver hinanden gaver, en slags omsorgs byttehandel. Så hvis du siger nej tak til gaver generelt. Så siger du også nej tak til en omsorgsfuld handling fra et menneske, der holder af dig. Det kan også ødelægge eller skade nogle forhold, eller gøre nogle rigtig kede af det.

Læs mere her: udforsksindet.dk/deterligesåvigtigtatgiveogmodtage 

Det heldige for dig, som vil give mere minimalistiske gaver

Minimalistiske gaver er tit budgetvenlige gaver. Det er også gaver, som modtageren faktisk kan bruge og eventuelt få opbrugt. Så i mit hoved kan der faktisk ikke være en dårlig side af det at give en minimalistisk gave. Ved du stadig ikke helt hvad du skal finde på? Så har jeg selvfølgelig en MASSE bud på hvad det kunne være. 🙂

Minimalistisk inspiration til  minimalistiske og budgetvenlige gaver

 • Den personlige gave. Gaver er aller bedst, når de minder modtageren om giveren. Hver gang gaven bruges. De værste gaver er dem, som er så upersonlige, at modtageren glemmer hvem gaven er fra. Hvad har du og modtageren til fælles? Er der noget, som du kan opfylde for modtageren?
 • Et særligt minde. Nogle gange, kan den bedste gave være givet ud fra et minde om en lykkelig eller sjov tid.
 • En hjælpende hånd. Hvilke udfordringer har modtageren. Er der en måde at hjælpe dem på?
 • Forbrugsgaven. Kan du give noget som kan bruges her og nu? Og som kan bruges op?
 • Nye minder.  Rigtig gode gaver for de fleste minimalister er nye minder.  Her er det dig, der er med til at skabe et uforglemmeligt øjeblik.

Den personlige gave

En oplevelse, som kun i forstår. Måske er i begge to vilde med at vandre eller at sejle. Så arranger en tur, hvor i kommer ud sammen. Den personlige gave kan selvfølgelig også være en ting. Er der noget, særligt som modtageren personligt har brug for eller leder efter? Så sæt alt ind på at finde det og gør din gave helt speciel.

Et særligt minde

Den her er faktisk ret sjov. Gaven skal kredse om et bestemt minde i har sammen. Der er ikke noget bedre end at genleve gamle lykkelige minder. Det kan gøres igennem dufte, smage, billeder og meget mere. Eller måske har du allerede nu fået en idé til noget helt andet. Et af de bedste eksempler, jeg har set er hvor man tager et gammelt billede og genskaber det. Det er altså sjovt. Det kan for eksempel være et billede af jer i et særligt træ, hvor i er 10 år gamle og hvor i besøger samme træ måske 10 eller 20 år senere og får nogen til at tage et billede igen 🙂

Den hjælpende hånd

De fleste i dag har mega travlt.. Og de fleste har brug for en hjælpende hånd.

Hjælp til børnepasning, pasning af dyr, kørsel, malerarbejde, havearbejde, flytning, reparationer, brændeflækning og stabling.

Der er mange muligheder. Jeg har for eksempel hjulpet med at lave kager til en barnedåb. Vi hyggede os og det tog toppen af stressen for min veninde. Det vigtige ved denne gave er at det er dig, der skal insistere og være tovholder så at sige.

Så lover jeg at jeres venskab eller forhold, bliver endnu stærkere. Faren ved gaven her er nemlig – hvis du glemmer den, så er den værdiløs og din ven eller veninde vil huske det.

Forbrugsgaven

Kaffe, te, hjemmelavet mad, sæber og i det hele taget alt det, som du ved modtageren aktivt bruger. Her er det ekstra fedt, hvis du kan vise modtageren, at du virkelig har tanke bag. Det kan også være noget, som modtageren normalt ikke bruger så mange penge på. Som for eksempel en dyr hjemmelavet sæbe, kvalitetskaffe eller te.

Alternativer til gaver

Før nævnte jeg, at en måde at få udgiften til gaver ned. Er ved at gå sammen med andre, som skal give en gave til den samme modtager. Her kan du for eksempel give en måltidskasse eller grøntkurv fra Årstiderne, et gavekort til en lokal restaurant, hotelovernatninger, billetter til events eller kurser. Måske er der noget helt særligt som modtageren ønsker sig, eller interesserer sig for og så er det jo fedt at kunne gå sammen om det.

Nye minder

Her skal du lægge hovedet lidt i blød. Er der noget, som er uden for modtagerens komfort zone eller måske bare noget, som modtageren aldrig har prøvet før?

Rigtig gode gaver for de fleste minimalister er nye minder. Det kan være et kultur event, en yoga-time, en tur eller noget helt fjerde. Du kan nemt give gaven sammen med andre.

Som et eksempel tog jeg mine venner med på en guidet tur rundt i Odsherred. Der tog vi blandt andet ud til en vanvittig smuk udsigt udover Sejerø bugten i Odsherred. Ingen af dem havde været der før og som en ekstra sjov ting, så havde jeg taget glas og boblevand med.

Det var virkelig en dejlig oplevelse, som ingen af os glemmer, og det fedeste var næsten, at oplevelsen var ekstremt billig.

minimalistiske gaver sejerøbugten udsigten

Ekstra inspiration til gaveindkøbene

Har du brug for mere inspiration til at finde gode, men budgetvenlige gaver til børn? Så kan jeg anbefale at kigge forbi Louiseherby.dk, der har lavet en guide med Tips til budgetvenlige julegaver til børn.

Hvad er dit forhold til gaver?

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

 1. 11. december 2018 / 12:20

  Skønt indlæg. Juletiden er altid en udfordring, for os, der har valgt en mere minimalistisk livsstil og får lidt kvalme over det her forbrugersamfund;-)
  Så tak for inspiration!

  • Lise
   Forfatter
   11. december 2018 / 12:22

   Det var så lidt 🙂 fedt du kiggede forbi. God jul til dig og tillykke igen med bogen! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!