Overvejer du at få et pendlerjob? Så læs det her først!

pendlerjob life hack

Overvejer du at få et pendlerjob?

At pendle kan betyde mange ting, men her snakker jeg om jobs, som tager mere end 2 timer i transport om dagen. Mange af os, vil gerne have hele pakken. Godt job, fed løn, hus, have, bil og selvfølgelig nogle børn oveni. Men alt koster jo penge, så derfor er der rigtig mange, som pendler til og fra job hver dag. Pendler du i forvejen eller overvejer du at gøre det? Så læs indlægget her først. Her vil jeg nemlig dele tre virkelig værdifulde tips, som jeg selv har taget med mig videre. 

1. Hvad er din tid værd?

Tit så kigger vi kun på time- eller månedslønnen, når vi siger ja til jobbet. Men hvad er din tid egentlig værd? Hvis du er eller bliver pendler, så husk at medregne den tid, som du ikke får løn for. Lad os tage et eksempel:

Eksempel:

Vi siger lige, at din timeløn siger 180 DKK i timen før skat. Og at du har en 38 timers arbejdsuge. Så på én uge tjener du ca. 6840 DKK før skat.

Hvis du bruger 2 timer på at tage til og fra dit job, hver dag(4 timer i alt). Så er du væk fra hjemmet 20 timer yderligere om ugen. Det er 20 timer, som du (som regel) ikke får løn for. Så du har ca. 58 timers arbejdrelateredet tid om ugen, men du får reelt set kun løn for de 38 timer. Og måske endda kun 35,5 time, hvis du betaler din egen frokost…

Så er tippet, at du regner din timeløn ud i forehold til timer væk fra hjemmet.

Bor du ved siden af jobbet er din timeløn selvfølgelig stadig 180 DKK i timen.

Bor du 2 timer væk fra jobbet bliver din timeløn pludselig 118 DKK i timen…

Er du 118 DKK værd i timen? Nej vel? – Jeg synes faktisk, at det er en utrolig fornuftig måde at regne på.

Kunne du gøre noget andet med den tid, som ville gøre den mere værd?

2. Glem ikke, hvad livet handler om

De fleste af os har haft et kæmpe fokus på karriere lige siden vi var børn og måske knap så meget fokus på et lykkeligt liv. Mig selv inkluderet. Men jeg beder dig. Glem ikke, hvad livet handler om.

Jeg har en ven, som arbejder på et hospice for kræftpatienter og den største fortrydelse folk på deres dødsleje har er, at have arbejdet for meget og levet for lidt. På anden pladsen kommer, at de ville have brugt mere tid med familien. Dén har jeg taget til mig. Og nu giver jeg den videre til dig.

3. Særligt tip til forældre

Det her tip er særligt til forældre. Er du stadig i tvivl om, om pendler livet er det værd? Så får du et ekstra bonus tip her. Nemlig et spørgsmål, som jeg spurgte mig selv og min mand om, da drømme huset pludselig var der, men  hvor vi begge skulle pendle til og fra, ca. 2 timer hver vej.

Spørgsmålet lyder – Hvis du som barn skulle vælge imellem:

A: Mindre ting og mindre hus, men som gulerod ville du have dine forældre mere hjemme, mindre tid i institution og have en mindre stresset hverdag.

B: Flere ting og større hus, men prisen er samtidig, at være mere i institution, mere alene hjemme og en stresset tid sammen med dine forældre.

Ja, jeg ved godt hvad jeg ville have valgt. Derfor købte vi ikke huset. Jeg  vil også gerne selv have en mindre stresset hverdag og mere tid med mit barn, så det er virkelig en win-win situation på vores front.

Så må drømmehuset vente.

🚗🚗🚗

Det var alt for denne gang

Jeg håber, at du kunne bruge indlægget. Det er jo altid sindsygt svært med jobs. Der kan også være mange gode grunde til at tage et pendlerjob, som slet ikke er nævnt her. Dog vil jeg sige, at disse tips er gode at have i mente, hvis du en dag står over for valget.

HVad har du gjort og hvad ville du gøre? 

Vil du høre mere om privatøkonomi?

Hvis du vil have flere idéer til, hvordan du kan spare penge, så kan du også læse om, hvordan du kan få flere penge i december eller læse mine tips til at spare 9000 DKK om året på el, vand og varme. Du kan se alle mine økonomihack indlæg her: lisesommerlund.dk/økonomihacks.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, privatøkonomi og lidt stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet herunder.  Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen 💰

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

 1. Vejen til Birkin
  12. april 2018 / 19:41

  Hej Lise. Mht din timeudregning, så vil jeg gerne henvise til diverse lønberegnere, der findes på nettet. De fleste a-kasser har dem.

  JEg er 100% enig i, at transporttiden bestemt er en faktor der skal medtages når en timepris udregnes, men der er faktisk ret så mange ting der skal medtages. Mulighed for hjemmearbejdsplads, antal feriedage og noget som jeg anser som ret vigtigt, hvordan arbejdspladsen forholder sig til barnsygedage. Det er måske ikke så nemme faktorer at sætte et tal på, men jeg har oplevet lønberegnere, hvor dette kan medtages.

  Nu drejer alt sig jo ikke om timelønnen, som du fortæller om, men hvor lang tid man er væk fra hjemme – men det er jo noget helt andet 🙂

  /Annette
  http://www.vejentilbirkin.dk

  • Lise
   Forfatter
   15. april 2018 / 10:15

   Hej Anette,
   Selvfølgelig er der rigtig mange sider af dét at pendle. Dem som jeg nævner her, er tips som jeg har taget med mig. Du har helt ret i at ekstra feriedage, børns sygedage, hjemmearbejdsplads og andre personalegoder kan have indflydelse på valget omkring hvorvidt det er det værd at pendle. Min pointe med indlægget her var, hvad er din tid værd? Hvis du regner tiden brugt på at arbejde og arbejdrelateret tid. Kan det så stadig betale sig? Jeg kender mange håndværkere, som har pendlet hele deres liv +5 timer hver dag i over 30 år. De sidder nu og fortryder deres valg. Derfor ville jeg gerne dele disse tips med jer læsere, så i kunne få plantet reflektionen nu. I stedet for senere 😉 – Tusind tak for din kommentar og rigtig rigtig god dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!