1 års fødselsdag og gaveønsker

lagkage fødselsdag 1 år gammel

Jules fødselsdag – Indlægget er hevet med fra min gamle blog, jeg synes at det giver et rigtig godt billede af hvordan første år som mor kan føles. Her er Jules præcis 1 år og har fået de første fødselsdagsgaver og kage.

♥♥♥

Podens fødselsdag

Poden havde 1 års fødselsdag i Onsdags, dagen var bare sindsygt hyggelig. Vi startede med at spise morgenmad sammen, også min bror som vi deler lejlighed med. Croissanter og røræg. Senere skulle der være “fødselsdag” i vuggestuen, hvilket blev lidt et flop. Min mand havde bagt boller og købt frugt til anledningen. Men da vi kom havde Jules lige knaldet hovedet ind i en anden dreng og var helt grådkvalt. Så han sad og hulkede da vi kom ind med boller og store smil. “Oh, the Irony”. Han ville bare hjem og vi følte lidt begge to, at han ikke rigtig gad eller havde lyst til at være der mere, dén dag altså.

Senere på aftenen kom hans super søde gudmor (Se hendes blog om friluftsliv her) sammen med hendes fyr, som jo nu er Onkel Jonas. DET var til gengæld  en success. Jules var sindsygt glad hele aftenen og fik en alt for stor lagkage, som var helt hans egen.

Børn og gaver – Min holdning til gaver 

Jeg har igennem Jules’ første leveår set, hvor hurtigt og hvor meget legetøj han har fået. Det er virkelig helt ekstremt. Det er som om fortidens mål om kvalitet frem for kvantitet(e. i. mængde og størrelse) er gået helt i glemmebogen. Vi har talt med bedsteforældre og familie om evt. at give en bedre fælles gave fra de forskellige familie dele i stedet. Så han fx. får én gave fra bedste forældre, én gave fra mine søskende, én gave fra Rémi’s søskende osv. I stedet for at få mange små ting til måske 100-200 kr. stk. så én stor, som han måske har chancen for at huske hvem det var fra og blive glad for i lang tid fremover.

Ting, der er “Made in China”

Som et eksempel, har han pt. 14 bamser, 11 af dem bliver ikke værdiget et blik, fordi de er lidt grove eller har den her plastik lugt, som meget “Made in China- L***” har. No offense, men jeg kan bare slet ikke se idéen i at købe legetøj, der ikke holder én sæson. Oven i d´et, så føler jeg lidt, at vi siger ok til slavelignende arbejdsforhold og tvivlsom kvalitet… I min verden, så er der aldrig rigtig nogen garanti for de indholdstoffer, der står på kinesiske produkter. I mit arbejde har jeg desværre mødt rigtig mange underlige kinesiske produkter. Der udgav sig for at være ét og i virkeligheden var et andet 🙁

Alternativ til gaver

Vi har også opfordret til at man kan give oplevelser i gave, som fx. besøg hos en keramiker, landmand eller de traditionelle Cirkus eller forlystelsesparker. Vi har også lavet to opsparinger, én normal børneopsparing og én uddannelsesopsparing – vi tror desværre ikke så meget på at fremtidens unge får det samme som dem idag. Så kan han få dem, når han skal have til studierejser, bøger og måske højskoleophold? Who knows 🙂 Så hvis de vil, kan de give til dem.

Det skal også siges, at min mand og jeg altid har prioriteret podens sanselige/motoriske udvikling og læring meget højt. Der er så vidt muligt ikke computere og telefoner fremme, når poden er hjemme og vågen. Vores TV er faktisk kun tændt, hvis vi er syge eller hvis det ser ud som om Trump bliver præsident (Crap!). Til gengæld har vi altid radio eller musik tændt.

Eksempler på kvalitets legetøj i min optik:

Duplo

Et eksempel på legetøj, der er så hårdført at mine fremtidige børnebørn kan lege med det! De gode sæt koster snildt over 300 kr.

Jules har leget med duplo i flere måneder. Jeg synes personligt at duplo ikke sætter grænser for fantasien og giver rigtig mange gode motoriske øvelser. Små stykker og dele, der kan brækkes af er taget væk for nu. Vi har mest fokus på former, farver, dyr og transport. “Ja, det er en glad bildreng jeg har fået mig, ha ha” Se de forskellige sæt vi bruger mest her: “Vejarbejder sæt, gravemaskinen er et stort hit fordi den roterer og har mobile led. Batman duplo, Batman er meget populær herhjemme. Sættet har nogle lidt unormale farver, som sort, lilla og limegrøn. Og nogle lidt sjove klodser, som kan rotere osv. Jules er mest optaget af klodsen med Robin på (grøn/orange klods), selve den blå batman og catwoman. Det er nok mest mig der elsker batman, men jeg tror at poden har adopteret min kærlighed, ha ha.

Trælegetøj

Det her solide trælegetøj, som kan gemmes og tages frem igen og igen. Jeg er kæmpe fan af den slags legetøj, der bare holder. Der er mange producenter for trælegetøj. Brio, Kidswood, Goki osv. osv. Der er faktisk helt sindsygt meget fedt trælegetøj.

Jules er rigtig glad for sin “Bjældeskralde” fra Brio, som er en bjælde i et lille “bur”. Han bruger den til at lave “musik” med og så er han også virkelig glad for sin “Politi-bil“, hvor det tilsyneladende er meget vigtigt at den rigtige mand sidder i ha ha.

Bobles

Tumle/motorik “møbler”, som også bliver brugt i fx. institutioner. Vi har en krokodille, kylling, stor flad fisk og telt 🙂 og han elsker det! Især her den sidste måned. Der har han været helt vild 😀

Det her var altså sådan vi har tacklet dét her med gaver osv. Jeg håber at du følte dig inspireret på en eller anden måde 🙂 Tusind tak til dig derude, fordi du læser med! Det betyder virkelig alverden for mig. Del ENDELIG nogle gode idér til legetøj i kommentarerne eller hvis du bare vil sige hej :*

Hav det fantastisk til vi ses igen og kæmpe knusser herfra fra hende den dødelige mor blogger♥♥♥

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!