Acusticus neurinom – Pre operations tanker fra en mærkelig morgen

Hverdag blogpost giveaway

Godmorgen til dig

Lige i øjeblikket er jeg sygemeldt. Der er 2 dage til, at jeg skal opereres og det er ikke noget jeg ser frem til…

Hvis du ikke allerede ved det, så har jeg en godartet tumor, der hedder Acusticus Neurinom. Den er ikke umiddelbart dødelig, men den er meget ubehagelig at leve med. For mit vedkommende altså. Du kan læse mine indlæg omkring Acusticus Neurinom her: Lisesommerlund.dk/Acusticusneurinom

Vi er alle forskellige

Forskellige i vores måde, at reagere og takle sådan en nyhed som jeg har fået her. Og jeg har fået meget blandet respons må jeg sige. Fælles er nok at alle har en mening om, hvordan jeg bør reagere. Nogle mener, at jeg ikke græder nok og skal få det ud. Andre hentyder til, at jeg maler fanden på væggen og at det jo ikke er så slemt.

Jeg er rigtig god til at tilpasse mig den situation jeg nu sidder i. Jeg er ikke god til at græde og bliver faktisk rigtig irriteret på mig selv, når jeg endelig gør. Hvis du mødte mig i dag, ville du sikkert (ligesom mange andre) tænke. Jamen hun har det da meget godt?

Jeg har det ikke godt, jeg er bare dårlig til at vise det. Jeg er blevet vant til trætheden, hovedpinerne, spændingerne i ansigtet, tinnitussen og nedsat hørelse. Jeg fortæller sjældent folk, hvordan jeg har det efterhånden, fordi jeg er træt af det. Og på de rigtig dårlige dage, lukker jeg mig inde og gider ikke at være sammen med nogen.

Dét skal du huske, hvis du går igennem en svær tid

Alle mennesker måler modgang op i mod, det værste de selv har prøvet. Hvis de selv har prøvet noget værre, så vil de sikkert måle din situation op imod deres. Problemet er bare, at hvis du går igennem den værste tid nogensinde FOR DIG, så kan det være svært at håndtere deres kommentarer. For mit vedkommende, så er det især de som har fået foretaget operationen og er på den anden side. De er gået igennem de mange faser af depression eller sorgen over det “tabte” liv. Og er på den anden side. De har det godt og er igennem det.

Samme diagnose, men reaktionerne skal ikke sammenlignes

Der er også de tilfælde, hvor diagnosen er den samme, men hvor reaktionen på diagnosen har været en verden til forskel. Eller samme diagnose og forskellige symptomer. Det bliver bare hurtigt glemt. Kræft er ikke “bare” kræft og Acusticus Neurinom er ikke bare Acusticus Neurinom. Der er grader af den skade, der kan forvoldes, hastighed den vokser med, behandlingsmetoder og forskellige problemstillinger, alt efter hvor du er i dit liv.

Jeg har også fået kommentarer fra nogle, som ikke engang kunne forstå, at jeg har været ked af det. Hvis jeg gravede lidt, så kunne jeg se at deres situation slet ikke kunne sammenlignes med min. Nogle havde fx. “kun” haft lidt tinnitus eller nedsat hørelse… Med tiden lærte jeg at si lidt i kommentarerne. Hvis vedkommende havde haft nogenlunde samme symptomer og stod nogenlunde samme sted som jeg selv. Så kunne jeg meget bedre spejle mig og finde ro i deres oplevelser. End for eksempel én som er blevet opereret for 10 år siden og fylder 70 næste år. (billedligt talt).

Inden du giver din kommentar med på vejen

Jeg har nogle tips til, hvordan du kan sortere i dine egne kommentarer, før du giver dem.

 1. Vurdér om din kommentar, giver modtageren noget positivt – Hvis ikke, så er det må¨ske bedst at holde den for dig selv.
 2. Er dét du vil fortælle værre end det problem som modtageren sidder med? – Så lad kommentaren ligge, du kan risikere at negligere vedkommendes oplevelse.
 3. Vurdér om din timing er den rigtige og hvordan vedkommenes sindstilstand er. For eksempel, hvor langt de er kommet i deres accept af situationen. – Tilpas din kommentar, så den passer til det stadie de er i.

Hvis vi ser bort fra kommentarerne, så synes jeg i de fleste tilfælde at det kan være godt bare at lytte. Nogle gange er det nemt og komme med den næste kommentar eller historie og sværere faktisk bare at lytte. 😉

👂👂👂

Det var alt for denne gang💙 Det er både en fantastisk og skræmmende tid, som jeg går i møde, så jeg håber du vil med. Hvis du vil følge med på bloggen, så kan du tilmelde dig i sidebaren (til højre på pc eller nederst på telefon) på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret.

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

2 Comments

 1. Line // mad-til-mor.dk
  31. oktober 2017 / 20:19

  Jeg sender også en masse tanker og gode vibes i din retning❤️ Håber, at det kommer til at gå fremad efter operationen

 2. Katrine | Udelukkende Lund
  30. oktober 2017 / 8:16

  De bedste tanker til dig <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!