Savner i også nogen juleaften? – Sådan får du samlet familien igen

juleaften sorg krise

Savner dig og din familie også nogen juleaften?

Det gør de fleste af os, så du og din familie er i din grad ikke alene. I det her indlæg vil jeg snakke lidt om dem, som vi har mistet og hvorfor det gør ekstra ondt juleaften. Samtidig med det, så vil jeg give mit bud på hvordan du kan redde julen for din familie og lette det tunge stemning.

Dette indlæg er skrevet i minde om min stedfar Ole, som forlod os alt for tidligt.

Kære Ole, du har lært mig så meget og jeg vil aldrig glemme dig. Selvom min søn aldrig nåede at møde dig, så ved han hvem bedstefar er og var. Der er kun én og det er dig. Du vil altid være i vores hjerter også her juleaften. Du er elsket og savnet

Kærlig hilsen Lise

Derfor gør juleaften ekstra ondt

Juleaften er en af de aftener, hvor familien er samlet. Vi hygger, snakker og udveksler gaver. Små og store udtryk for den kærlighed vi har til hinanden. Alle har en rolle juleaften, lige meget hvordan man vender og drejer det. I løbet af aftenen bliver savnet større og større. Der er kommet ubalance i flokken og familien skal finde nye roller. Pludselig mangler der nemlig én. I starten er det en jakke mindre i entréen, færre gaver under træet og en tallerken mindre på bordet. Det gør ondt. I løbet af aftenen vil familien nok modvilligt og med tungt hjerte udfylde tomrummet. Skal man snakke om vedkommende eller ikke?

Sådan redder du julen for din familie

Så hvad gør man så, hvis der mangler én og måske oven i købet én, som har været virkelig vigtig for dig og din familie? Hvor skal i gøre af den øremærkede kærlighed når modtageren bare ikke er der længere?

I år har jeg lagt hovedet i blød, vi mangler en virkelig vigtig person juleaften og jeg har stadig ondt i hjertet over, hvor meget han mangler. Så derfor skal vi i år have indført en ny juletradition. Vi skal nemlig sende lanterner op. Du kender dem måske? Lanterner i papir, der sendes til himmels. Jeg har købt mine her hos: papirlanterner (corny name I know) mine nåede frem på 1 dag med GLS! Så du kan nå det endnu!

Sådan sætter jeg overraskelsen i gang

Når vi har spist vores julemad og har brugt for lidt luft. Stadig siddende ved bordet vil jeg slå på mit glas og sige følgende: “Jeg har en lille overraskelse til jer alle sammen. I aften er en helt særlig aften og vi mangler stadig at give en sidste gave. Nemlig gaven til dem, som ikke kan være med os i aften” Så deler jeg sedler og penne ud til alle familiemedlemmer.

I hjørnet af hver seddel har jeg lavet et lille hul med en hulmaskine og på sedlerne står der:

Til

Fra

OBS: Sedlerne skal nok ikke være større end et visitkort og skal helst være i et let materiale, så lanternerne ikke mister deres balancepunkt.

“Jeg vil nu opfordre jer til – uden at snakke sammen – At skrive en besked til den i mangler i aften. Når i alle har skrevet færdig, skal i ud og have overtøj på. Hvis i har brug for flere sedler, så får i det. “

Derefter går vi udenfor og alle får lanterner svarene til det antal beskeder, der er blevet skrevet. Herefter skal vi alle sammen hjælpes ad med at sende lanternerne op. De får også udleveret lidt gavebånd eller tape. Til at sætte sedlerne fast med.

Det er ekstremt symbolsk

At sende beskeder op sammen ved hjælp af lanterner, til dem som vi savner juleaften er ekstremt symbolsk. Tanken om, at skrive noget direkte til dem, som vi savner allermest er både en gave til dem og os selv. Måske får man givet en besked, man ville give i lang tid eller bare en status på livet? Pointen er, at vi giver den besked som vi i virkeligheden selv har brug for at give. Der er noget ekstremt smukt og magisk, ved at se lanterner stige til himmels og forsvinde i horisonten. For nogle vil det virke forløsende og også bringe familien sammen.

Lige meget, hvordan alle tager det. Så skal man jo hjælpe hinanden med at drage beskederne videre og præcis dén del betyder også vanvittigt meget. For selvom vi ikke er ens, så sender vi sammen vores beskeder afsted.juleaften sorg krise

❤❤❤

Vi blev bragt sammen igen

I vores familie har vi brug for at blive bragt sammen igen. Sorgen har været så tung, at den næsten har splittet os. Og vi har alle brug for at sende vores beskeder afsted sammen.

Jeg håber virkelig, at du fik lidt inspiration til en anderledes juletradition eller en metode til at få noget forløsning. Hvis du og din familie også mangler en vigtig person juleaften. Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste. Del endelig indlægget, hvis du kender nogen, der også sidder med en anderledes jul i år. Jeg har for eksempel også en veninde, jeg lige må give en lanterne til.

Se alle mine indlæg om minimalisme her: lisesommerlund.dk/minimalisme

Har du andre måder at klare krisen på?

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

4 Comments

 1. quotesandsayings.info
  22. december 2017 / 5:16

  Very descriptive blog, I enjoyed that a lot. Will there be a part 2?

  • 22. december 2017 / 19:49

   That’s actually a really good idea! Let’s see what happens 🙂

 2. Line // mad-til-mor.dk
  20. december 2017 / 10:12

  God og smuk idé Rigtig glædelig jul

  • 20. december 2017 / 12:18

   Tak Line og i lige måde ❤️ rigtig rigtig glædelig jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!