Sådan sparede vi over 5000 DKK på mad på én måned

sparetips mad spar på madposten

Februars fokus: At spare seriøse penge på madposten

I sidste budgetmæssige tilbageblik for januars budget fortalte jeg om hvordan vi sparede 1100 DKK ved, at lave vores forbrugsvaner om og skære andre direkte ud. Fokus var el, vand, varme og tv-pakker. I februar har vi virkelig haft et hårdt kig på vores madpost. Madposten for os er ALLE de penge vi bruger på mad og drikkevarer i løbet af en måned. Hvilket var det meget mere end vi regnede med. I det her indlæg, vil jeg dele mine sparetips og økonomihacks. Fortælle hvordan vi har sparet over 5000 DKK på mad, hvilket jo er helt vanvittigt! 

Vi sparede over 5000 DKK på madposten!

Det virker helt vanvittigt med en besparelse på over 5000 DKK, men den er god nok. I løbet af Januar og især februar lavede vi mange tiltag og lavede kosten helt om. I stedet for at tænke på, hvad vi havde lyst til. Så kiggede vi mere på, hvad vi havde i forevejen og hvordan det kunne bruges på den bedst mulige måde. Vi begyndte at fokusere meget mere på næringsværdi og kalorietæthed end vi nogensinde har gjort før. Det har nemlig været meget vigtigt for os, at sundheden var i top og at vores søn på to år ikke ville komme til at mangle noget. Når det så er sagt, så går vi også meget op i at varerne er økologiske. Jeg vil sige at 80% af vores mad er økologisk.

Omlægning af de daglige vaner sparede os for mindst 2500 DKK.

Som de fleste andre danskere. Så havde min mand og jeg et kæmpe fokus på, hvad der smagte godt og hvad vi havde aller mest lyst til når det kom til mad. Her har min mand især, været igennem en større omlægning. Vores morgenmad og aftensmad har fået en større overhaul og det er især på disse to fronter, at vi har sparet RIGTIG mange penge. Hvorimod vores frokoster i den grad har fået større prioritet. Vi har omlagt vores kost sådan, at den primært består af plantebaserede fødevarer. Det vil blandt andet sige, at vi har skåret det dyre kød fra, forarbejdede fødevarer ud og skruet op for brugen af linser, bønner og de billige plantebaserede proteiner. Som et eksempel, så har vi vurderet, at 500 gram tørrede kikærter til ca. 20 DKK minimum rækker til to gange aftensmad og to frokoster til 2 personer. Vi har også skåret al takeaway, chips, slik og sodavand fra. En omlægning til den mere plantebaserede kost, har sparet os for minimum 2500 DKK.

To good to go

Appen To Good To Go, har vi brugt virkelig meget i februar måned og den har sparet os mange penge. Det eneste, vi skal huske er at vi (som regel) ikke selv bestemmer de varer vi får. Vi bruger appen til at spare på øko-grønt for det meste. Værdien plejer at være ca. 120 DKK pr. pose/pakke, hvor vi selv betaler 29-35 DKK. Hvis du bruger appen, så er det en klar fordel at markere yndlingsstederne med favorit symbolet. Så kan du nemt reservere dine poser efter 00.00 😉 lige et lille tip herfra. To Good To Go har nok sparet os for omkring 1000 DKK.

Den ugentlige tur til bageren måtte væk

Vi var ret sørgelige over at skære vores ugentlige tur til bageren lørdag morgen væk, men det har virkelig sparet os mange penge. Vi brugte ca. 100 DKK. Hver lørdag på forskelligt bager brød. Nu køber vi en tilbuds, bag-selv pose fra supermarkedet istedet, som holder til 2 weekender. Nogle gange køber vi en To Good to go pose fra en bager, aftenen inden. Derudover, så er jeg begyndt at bage pandekager hver søndag.

En nytænkning af vores weekendhygge har sparet os omkring 340 DKK. Fraregnet, vores nye metode. Set i et større regnskab så er det 4080 DKK om året.

Madplaner reducerede vores madspild

Vi har gjort rigtig meget ud af madplanerne i februar måned.  Hold da op, hvor kan man spare mange penge, ved at lave en madplan. Vi lavede vores madplan ud fra, hvilke ting vi havde i forevejen og hvordan vi kunne få mest muligt ud af dem. Nogle komponenter fra gårsdagens mad, indgik på nye måder i retten dagen efter. Ved at lave madplaner har det også været meget nemmere for os, at få købt varer i løbet af ugen, så de bliver så billige som muligt. Og vi kommer uden om de problemer, der før førte til køb af takeaway.

Vi skabte et basislager til mad og husholdnings artikler.

Jeg har hørt rigtig mange snakke om dét, at have et basislager, men det er faktisk først nu, at jeg har gjort noget ud af det. I februar måned begyndte vi, at købe stort ind af langtidsholdbare varer, som vi vidste vi ville få brugt. Alle de varer som vi har købt til lageret er enten tilbudsvarer eller økonomipakker. Derudover begyndte vi at notere tilbudsvarernes pris, for at kunne identificere et godt tilbud. Som et eksempel køber først Plante”mælk”, når vi kan købe dem for mellem 10-12 DKK. Vi bruger tit online webshops, men kun hvis vi kan regne os frem til en seriøs besparelse. Til gengæld, så bliver der købt RIGTIG stort ind, når det rigtige tilbud, banker på.

Mad med venner og familie

Som en ret ny ting, så har vi gjort rigtig meget ud af, at tænke over om vi skal spise med andre. Før i tiden var det tit sådan, at vi splejsede om maden og drikkevarerne. Men alligevel så blev hele gildet bare røvdyrt… Her er vi begyndt at spørge, om vi ikke bare kan lave noget simpelt eller om vi kunne tage noget med hjemmefra til aftenen. Indtil videre, har vores omgangkreds kun været positive. Fordi de jo egentlig også gerne ville spare lidt penge. Nogle gange kan en sammenskudsmiddag være endnu federe og billigere for alle. Og i sidste ende, så er det jo ikke maden det handler om alligevel. Vi betalte nemt 150 DKK pr. person ca. 2 gange om måneden. Det har vi fået ned til omkring 75 per person. I det større billede, vil den her ændring give os en besparelse på 600 DKK om måneden og 3600 DKK om året.

Vi har skåret ned på kaffen og plantemælken

I februar begyndte vi at skære ned på vores kaffe forbrug. Fra 5 kopper til 2. én morgen og én eftermiddag. For mit vedkommende, var det simpelthen for at spare nogle penge i plantemælk, som indrømmet godt kan være en dyr affære i forehold til ko-mælk. Når det er sagt, så tror jeg på at vi går en fremtid i møde, hvor plantemælken vil blive billigere og billigere. Samtidig er jeg personligt gået over til havregrød på vand istedet for müsli med plantemælk. Samlet har vi sparet ca. 20 liter plantemælk ved at gøre dette. Ved at spare på kaffe og plantemælk, har vi sparet ca. 400 DKK.

 Så hvad har vi sparet i alt i februar måned?

  1. Intet er ændret fra sidste måned og vi sparer stadig omkring 1100 DKK hver måned på el, vand, varme og tv-pakker.
  2. Ingen junk: Som en del af vores nytårsforsæt, så har vi fuldstændig undgået at købe junkfood, takeaway, slik, chips etc. Disse fødevarer har nok sparet os omkring 1500 DKK.
  3. En omlægning til en mere plantebaseret kost, har sparet os omkring 1000 DKK yderligere.
  4. Et farvel til bagerturen hver lørdag har sparet os omkring 340 DKK.
  5. Basis-lageret har sparet os for omkring 2000 DKK.
  6. To good to go appen: Her har fået RIGTIG meget mad, virkelig billigt. Den har nok sparet os for omkring 1000 DKK.
  7. Mad med venner: Med vores nye approach, så har vi nok sparet omkring 450 DKK.
  8. Mindre kaffe og plantemælk har sparet os for ca. 400 DKK.

Det virker fuldstændig vanvittigt, men vi har faktisk sparet omkring 7790 DKK i alt, når vi sammenligner en normal måned i 2017 med februars budget. Den helt store post har været mad- og husholdningsposten, men nu sparer vi jo også på tv-pakker, el, vand og varme. Hvis det fortsætter, så skal vi nok nå målet om at spare 60-80.000 DKK op inden 2019.

Fokus i marts måned

Marts måned har vi stort fokus på forsikringer. Der er nemlig også rigtig store penge at spare.!

💰💰💰

Vil du høre mere om privatøkonomi?

Hvis du vil have flere idéer til, hvordan du kan spare penge, så kan du også læse om, hvordan du kan få flere penge i december, mine tips til at spare 9000 DKK om året på el, vand og varme eller mit bedste råd før du invisterer, som har sparet os 25.000 DKK. Du kan se alle mine økonomihack indlæg her: lisesommerlund.dk/økonomihacks.

Hvis du vil høre mere om mit liv, livsstil, privatøkonomi og stof til eftertanke. Så kan du følge mig på bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet herunder.  Du kan også følge mig på facebook eller Bloglovin. Så bliver du løbende opdateret og forhåbentlig også inspireret. Du er ALTID velkommen til at skrive til mig på kontakt@lisesommerlund.dk.

Hav det fantastisk til vi ses igen 💰

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!