Sigerslev, den perfekte familieby – My sweet spot

Udsigt til sigerslev mose. Dreng hopper i trampolin i haven.

Indlægget er en del af serien My sweet spot i samarbejde med de andre bloggere hos blogfællesskabet Bloggers By Heart. I serien deler vi vores favoritsteder med læserne her i August. God fornøjelse.

For en måneds tid siden rykkede vi pælene op i den Københavnske forstad Bagsværd og rykkede til den lille mikroby Sigerslev på Stevns. Den absolut bedste beslutning nogensinde.

I det her indlæg vil jeg gerne fortælle dig, hvorfor Sigerslev er mit Sweet spot og hvad du kan opleve i området.

Mit sweet spot på Stevns

Mit sweet spot er vores nye by Sigerslev. Vi kunne ikke have valgt en bedre by at flytte til. Jeg ville beskrive Sigerslev som den bedste by for dig, som har små børn og har brug for ro, luft, natur og en balanceret økonomi 😉

Vores nye hus er et gammelt et af slagsen og vi har fået den mest fantastiske udsigt ud over Sigerslev mose. Mosen er et fredet naturområde, hvor et væld af fuglearter holder til. Hver dag kan vi se svaner, svaler, musvitter, solsorte og mange mange andre fugle- og dyrearter. Det er helt fantastisk.

Byen ligger udenfor den lille købstad Store Heddinge, som ligger 3 km. herfra. Det betyder at de eneste mennesker, der kommer til byen, bor her eller er mennesker, som skal på besøg. Det er simpelthen så dejligt.

Stevns naturcenter og radarstation / Foto: Lise Sommerlund

Sigerslev og naturoplevelserne

Jeg er født og opvokset i Odsherred, hvor der også er fantastisk natur, men jeg må indrømme, at Sigerslev og omegn er endnu bedre end jeg regnede med. Jeg ELSKER at vi har naturen så tæt på nu.

Stevns KlintHvis jeg tager cyklen, så er jeg under 10 km. væk fra Stevns Klint, som er på Unescos Verdensarvs liste. Vanvittigt smukt sted med masser af muligheder for at få nogle rigtig flotte billeder.

Stevns fyrcenter Tæt på Stevns klint kan du finde Stevns fyrcenter, som er et smukt gammelt fyrtårn, hvor bolig og funktion er bevaret.

Det er muligt at besøge begge dele, hvis du kommer forbi.

Stevns trampesti– Trampestien har jeg ikke haft fornøjelsen af endnu, men har læst hos friluftsbloggeren Maria fra Curlycamper.dk at den er en weekend værd. Så jeg glæder mig til at opleve den med familien.

Stevns naturcenter og radarstation – Jeg har desværre kun haft fornøjelsen af naturcentret om aftenen. Der var en fantastisk ro og ikke mindst udsigt.

Fra radarstationen kunne vi se ud over havet og helt til Stevns fyrtårn. Virkelig smukt og roligt. Da vi stod der og kiggede ud over solnedgangen følte vi at tiden stod stille. Frisk havluft, smukke farver i himlen og de sidste solstråler, som nærmest skabte skyggespil i skyerne.

Det blev et af de tidspunkter, hvor jeg lige holdt vejret et øjeblik, da jeg kom i tanke om, at det faktisk er mit hjem nu.

Familiebyen Sigerslev

Noget, der virkelig slog min mand og jeg var, at dem der flytter til byen sjældent flytter herfra igen. Enten er det børnefamilier som os selv, eller også er det mennesker i halvfjerdserne, der er gået på pension. Rigtig mange er børn af lokale, som selv har valgt at blive i byen som voksne.

For os betød det, at Sigerslev er noget helt særligt.

På få uger har vi mødt og snakket med det meste af byen. Vi har fået de mest fantastiske naboer, som uden tvivl ville hjælpe, hvis vi havde brug for en hånd en dag. Det er virkelig rart at vide og vi føler, vi har fået den bedste velkomst.

Sigerslev med børn

Jeg har en dreng fra 2016 og han er årsagen til, at vi overhovedet flyttede til lille Sigerslev. Sigerslev er en meget lille by og består praktisk talt af to veje formet som et T. Den vej vi bor på, er vejen som de færreste bruger, hvilket får den til at minde lidt om en stille villavej.

Sigerslevs perle er det lille fredede naturområde, som vi har udsigt til fra vores terrasse. Her kan vi gå en tur rundt om mosen i et meget varieret terræn. Skov, eng og vand. Det er så fedt og roligt.

Glad dreng leger i højt græs i solnedgang i Sigerslev på stevns
Foto: Lise Sommerlund, Sigerslev Stevns

Vejen til Store Heddinge

Jeg elsker at cykle på tur i mit nærområde. Der er næsten ingen trafik og vi møder ikke særlig mange mennesker på vores vej. Helt perfekt efter min mening. Her kan vi uden problemer skråle med på Albertes “Tju bang chokolademand” uden det skal gå hen og blive pinligt 😉

Tjek min Instagram ud og se lidt af min cykeltur under Reels/filmrulle

Hver dag cykler jeg min dreng i børnehave i Store Heddinge. Her går vores vej forbi store marker, heste og smuk natur. Når man endelig skal cykle de 12 km samlet om dagen, så er det fedt at kunne gøre det sådan. Jeg bruger alenetiden på cyklen til at høre podcast eller lydbog, hvilket jeg uden problemer kan gøre, fordi der ikke er trafik.

Læs også listen over minimalistiske podcasts

Hvis du planlægger en lille rolig cykelferie, så vil jeg klart anbefale at komme forbi. Der er rigtig mange fede, stille stier og veje med fantastisk udsigt og natur.

Vil du læse om de andre bloggeres “Sweet spots”, så kan du se dem lige her:

Bagvrk.dk – Shelter i haven

Eventyrlysten.dk – Derfor er det fantastisk at sejle

5fodspor.dk – Hejlsminde i Sønderjylland

Teklapaaeventyr.dk – My Sweet Spot – Aalborg og Odense

Idaeowyn.com – Sweet spot med Kim Kelly

Homebybianca.dk – Udestue og indretning

Katrinelundloeje.dk – Torup slot og Bøgeskov

Curlycamper.dk – Naturoplevelser i danmark

Helles-univers.dk – Naturen kalder

Copenhagendaily.dk – Skodsborg strand

I går viste Elizabeth fra Pigenderdesignedesintid.dk sit smukke hjem og sit sweet spot. Super inspirerende.

Og i morgen klokken 9 afslører bloggeren Didde fra Diddeplet.dk, hvor hendes sweet spot er.

Jeg håber, du har haft en fantastisk sommer og at indlægget her kunne Inspirere til en billig og økonomisk ferie i Danmark.

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:
Share:

4 Comments

  • Lise
   Forfatter
   28. september 2020 / 14:10

   Helt sikkert Den er er vi også virkelig glad for.

 1. 14. september 2020 / 10:44

  Radarstation, heste og natur… det er da den bedste udsigt i verden og lyder næsten som bagsideteksten på min bog

  • Lise
   Forfatter
   16. september 2020 / 9:09

   Det kan jeg forestille mig 🙂
   Den nye eller den gamle?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!