Søvnunderskud og grædende babyer – De første dage som mor

Søvnunderskud og grædende babyer – De første dage som mor

Søvnunderskud  og grædende babyer – Indlægget her er hevet med fra min gamle blog, jeg virkelig at det er virkelig at dele ud af de mere tabubelagte historier. Fordi man aldrig står alene, men når man står i øjeblikket, så kan det godt føles sådan. Billedet er fra Herlev hospital. Jeg har lige fået min søn op til mig.

♥♥♥

Læs evt mine forudgående indlæg omkring dagene efter fødslen:

Del 1. Timerne efter fødslen – kejsersnit og smertehelvede

Del 2. Amme opstart, tørstefeber og sammenbrud – De første dage som mor

Søvnunderskud

Dag 2. kl. 02.30 Søvn? Hvad er det?

Den tid vi havde været på barselsafsnittet indtil videre, havde budt på  5 og 10 min. søvn af gangen for mit vedkommende. Så jeg var i et MEGA søvnunderskud. Efter “The feeding” sov han for første gang veltilfreds. Jordmødrene syntedes heldigvis, at han var sååå sød, at de tog ham på tur. For første gang i næsten 2 døgn fik vi en hel times søvn wooo hooo. Jeg kan huske tilbage til før jeg fødte, hvor jeg tænkte: “Puhaaaa, amning hver 3. Time. Dét må godt nok være hårdt.” Min mand og jeg grinede meget af det, da vi sad på stuen.

Crying baby hearing – activate

Vi synes, at der var mange grædende babyer på stuerne og vi kunne høre nogen næsten hele tiden. De første dage undrede jeg mig meget og jeg vågnede hele tiden, fordi jeg troede det var min lille trold. Der skete noget i min hjerne da jeg blev mor, jeg vågnede ved det mindste klynk fra trolden og gråd fra alle babyerne på etagen. Det var lidt vildt, men osse betryggende, at jeg ikke ville sove fra en grædende trold, som jo nu var min værste frygt ha ha 😀

Dag 3. Morgen – Jeg var så langt væk

På 3. Dagen kom en sygeplejerske og sagde at de ville beholde os endnu en dag. Det var sindsygt lettende, jeg følte mig på ingen måde klar til at komme hjem. Amningen var ikke oppe at køre og vores trold fik stadig modermælkerstatning som supplement til min sørgelige produktion. Vores indlæggelse blev altså forlænget til 4 dage. Det var først på 3. Dagen at jeg begyndte at opfatte, hvad der havde været sket og at vi faktisk var indlagt. Yep, thats right. Så langt væk var jeg i de første dage. Søvnunderskud og åndsvagt mange smerter = slukket hjerne. Jeg stolede blindt på, at min mand var mit filter imod og til verdenen i de dage. Jeg fik senere af vide, at lægerne havde foretaget undersøgelserne af mig og trolden på stuen, fordi de synes jeg var “så langt væk” og ikke ville tvinge mig ud af sengen pga. smerterne. Jeg griner lidt nu, fordi der var SÅ mange ting og detaljer, der var gået min næse forbi.

Dag 4. Middag – Nu går turen hjem

Så gik turen hjem. Vi var klare og glade. På dag 3. var alt vendt. Min produktion var startet og vores trold var en tilfreds baby. Vores første prøvelse med at komme ud af døren med en baby kom her ha ha. Hvor meget tøj? Hvordan fixer man autostolen? Osv. osv. Ha ha XD. Da vi endelig var klar til at tage hjem, så ville trolden have mad. Af med overtøjet og min første amning i det offentlige rum fandt sted. Heldigvis bare i barselsafsnittets lounge område.

Lets be real

Det er super hårdt at få et barn. Pludselig opstår den helt vanvittige beskyttertrang og verden er forandret for evigt. Vi kan stadig ikke helt forstå at vi er blevet forældre og må stadig nive os selv i armen fra tid til anden. 🙂 Dét jeg har taget med mig fra disse dage er vigtigheden af at give nybagte forældre fred i de første dage. Der ER ikke noget hårdere end en amme opstart. Hold da KÆFT hvor er det hårdt! Så hvis du derude tænkte iiih altså hvorfor svarer de ikke, så har du måske fået svaret eller forståelsen for det nu. Jeg tror bare jeg sender en kage og et kort, hvor der står “Vi ses lige pludselig” næste gang.

Søvnunderskud

Før jeg fik min søn hørte jeg også de her mødre, der sagde “Træt?, du ved ikke hvad det er, før du har fået børn”. De var virkelig irriterende, men hold da K*** hvor havde de ret! Sorry, men det er SANDT!

Tusind tak fordi du derude læste med, jeg håber at i fik noget med jer fra indlægget og ønsker jer alt det bedste når det bliver jeres tur.

XOXO Lise

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få samtidig mine 3 minimalistiske posters

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.