5 tidsslugere og hvordan du tackler dem “Like a boss”

tidsslugere spar tid mere tid

5 tidsslugere og hvordan du tackler dem “Like a boss”

Vi vil alle sammen gerne have mere tid i vores hverdag, så her vil jeg give dig tips til at håndtere de mest kendte tidsslugere i de fleste menneskers liv. Og fortælle hvordan du tackler dem “Like a boss”! Her har jeg simpelthen overført nogle at de mest kendte produktivitets tips til hverdagslivet.

Og igen, disse tips er ikke hvordan du SKAL leve dit liv, men hvordan du KAN gøre, hvis du vil.

Spar tid på madlavningen med forberedelse

I mit indlæg “Sådan sparede vi over 5000 DKK på mad, på én måned” der fortalte jeg om vores taktik med hensyn til madlavning. Udover at være en stor pengesluger, så kan madlavning også være en virkelig stor tidssluger, men det behøver den slet ikke at være. Som i de fleste store virksomheder, så er forberedelse og planlægning, de vigtigste tips til at spare tid. Det gælder også madlavningen i hjemmet.

Første step til at spare tid, er at lave madplaner. Ved at have en madplan, så ved du altid hvad du skal have gjort med hensyn til aftensmaden. Du kan lave en liste med retter, som er hurtige at lave og have dem i rotation.

Jeg har et excelark med retter, hvor jeg også har links til opskrifter eller henvisninger til mine kogebøger.

Når vi snakker om forberedelse, så kan det anbefales at lave større portioner når du har tid, og fryse dem til de travle dage.

Hvis du virkelig gerne vil spare tid på madlavningen, så er virkelig vigtigt at tænke lidt forud. Har du brug for inspiration, så kan du se nærmere på artiklerne her:

Pernille fra bondemad.dk – Madplan, sådan gør du

Bianca fra homebybianca.dk – Foodprep sådan

Lene fra bagvrk.dk – Madplan med livretter

Spar tid på indkøb og få et basislager

De fleste, som har arbejdet i en virksomhed ved, at det er virkelig praktisk at have et basislager og bestille varer FØR der er brug for dem. Herhjemme er vi blevet kæmpe fans af, at købe ind online eller at købe ind måske to-tre gange om måneden. Vi laver madplaner langt ud i fremtiden og ved derfor, præcis hvad vi skal bruge til næste par uger. Vi bruger tit nemlig.com, som leverer virkelig hurtigt og inden for et tidsrum, som vi selv bestemmer. De har med jævne mellemrum tilbud på både økologi og plantebaserede, langstidsholdbare fødevarer.

Tiden sparet ved at købe ind online er helt vanvittig, samtidig med at vi jo sparer benzinen de gange vi ellers ville have købt ind. Som et hurtigt eksempel, så brugte vi nok to-fire timer på indkøb om ugen. Helt åndsvagt, men vi fangede os selv i at vi liiige skulle se om der var nogle gode tilbud og så blev der også købt lidt ekstra. Ved at handle på nettet, så sparer vi både køreturen og den tid det ville have tages os, at købe ind. Det er virkelig rart! Samtidig har vi også etableret et basislager, som både sparer os tid og penge i det lange løb. Læs mere om det i indlægget her: “Mine vigtigste sparetips til at spare både tid og penge på mad”.

Spar tid på indkøb og få et basislager

De fleste, som har arbejdet i en virksomhed ved, at det er virkelig praktisk at have et basislager og bestille varer FØR der er brug for dem. Herhjemme er vi blevet kæmpe fans af, at købe ind online eller at købe ind måske to-tre gange om måneden. Jeg laver madplaner langt ud i fremtiden og ved derfor, præcis hvad vi skal bruge til næste par uger.

Tiden sparet ved at købe ind online er helt vanvittig, samtidig med at vi jo sparer benzinen de gange vi ellers ville have købt ind. Som et hurtigt eksempel, så brugte vi nok to-fire timer på indkøb om ugen. Helt åndsvagt, men vi fangede os selv i at vi liiige skulle se om der var nogle gode tilbud og så blev der også købt lidt ekstra. Ved at handle på nettet, så sparer vi både:

  • Køreturen + diesel
  • Impulskøb
  • Den tid det ville have tages os, at købe ind.

Det er virkelig rart! – Så er de tips hermed givet videre.

Få det bedste ud af den tidsslugende pendling

Pendling er også en kæmpe tidssluger. Selvfølgelig ville det være nemt bare at sige:“Drop pendling og spar tid” Men sådan fungerer det jo ikke “bare”.

Her har jeg et andet forslag. Pendling er jo mange ting, men hvis du pendler via. offentlig transport, så brug tiden på at ordne nogle af de ting, som ellers ville have taget tid hjemme. Snak med banken, bestil dagligvarer online eller arrangér legeaftaler over telefonen. Alt der kan gøres over telefonen eller nettet på farten er SÅ fedt at få gjort i den tid, hvor du alligevel skulle pendle til og fra arbejde. Et andet alternativ, som kun passer til nogle typer jobs, er simpelthen at få lavet noget af arbejdet i tiden som du alligevel skulle bruge på pendling. Forbered dig på mødet, læs artiklerne, færdiggør referatet eller andet, som kan få dig hurtigere hjem i den anden ende. Her er det jo så også vigtigt, at notere den tid brugt på arbejdet, så du ikke snyder dig selv. Pointen er jo at frigøre tid. Ikke arbejde mere.

Rengøring, hvem er det der gør rent hos jer?

De fleste virksomheder laver outsourcing med deres rengøring og det kan faktisk også lade sig gøre hos dig.

Rengøring er en kæmpe nødvendighed, men nogle gange så bruger vi (kvinder især) rigtig, rigtig meget tid på rengøring. Jeg hører rigtig mange kvinder sige, at deres mænd ikke gør det godt nok. Så derfor er de nødt til at gøre det selv. Tit resulterer det i, at én i forholdet laver al rengøringen og det er jo totalt åndsvagt. Når man jo trods alt er to i et forhold eller måske endda har større børn. Hos os tager vi også i mente, hvem der har mest tid hjemme. Dem der arbejder mest, gør mindst rent. Men dermed ikke sagt, at de er fritaget.

Outsourcing redefineret

Måden du kan outsource din rengøring er ved, at give opgaver fra dig. Mit tip er at give de nemme, men tidskrævende opgaver væk. Dem som ikke kan gå galt eller laves forkert. Vær specifik (Like a boss), når du giver en opgave fra dig. Min mand har for eksempel badeværelset som sit område og min bror, som bor hos os. Står for køkkenet. Her er der helt bestemte ting, som skal ordnes, når det er tid til rengøring disse steder. Alternativt, så lav en liste med punkter, der kan krydses af, så er der ingen undskyldninger.

Med et badeværelse kan det for eksempel være: Afkalk bruser, bruseniche, rengør håndvask(over og under), vask gulv, toilet, tandbørstekrus, toiletskab inde og ude. Etc. Etc. Jo mere specifik du kan gøre listen, jo nemmere gør du det for den person, der skal overtage tjansen. Og jo bedre bliver resultatet. I sidste ende sparer du tid, ved at have “outsourcet” opgaverne til andre hænder.

Alternativt kan vi selvfølgelig få hjælp udefra, men det er noget, der altid kan være plusser og minusser ved.

Tidsslugende aftaler og hvordan du kan håndtere dem

Det her er en tarvelig én, men det er nødvendig at tage op, hvis du føler at du bare ikke slår til. Vurdér hvilke aftaler, der skaber værdi og hvilke der ikke gør. Se din tid som en investering. En investering i relationer, minder, hverdagen eller din hobby.

Før i tiden lavede jeg selv alt for mange aftaler og følte mig dybt forpligtet til at komme til ALLE de møder, events, fødselsdage, fester, middage etc. Som jeg nu var inviteret til. Det gjorde jeg ud fra, om jeg havde planer den dag eller ej. Hvis jeg ikke havde, så burde jeg jo komme ikke? Det var først efter jeg fik min søn og blev syg, at det gik op for mig at tiden flyver. I dag laver jeg aftaler ud fra om JEG har lyst og ud fra om det giver mig noget. Det kan både være på et professionelt eller på et personligt plan.  Hvis vi for eksempel bliver inviteret til min mands gran kusines fødselsdag, så er det tit min mand tager afsted med vores søn ALENE. Så hygger jeg mig herhjemme. skriver på bloggen og får ordnet nogle andre ting, som skal gøres.

⏱⏱⏱

Har du andre gode tips, som du synes bør være på listen? 🙂

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!