75 ting jeg ikke køber længere

Ting-jeg-ikke-køber-længere.-rondeller

Hejsa! Jeg synes altid, at det er mega inspirerende at læse med på, hvad andre minimalister og sparsomme typer ikke køber længere. Altså efter de har startet rejsen mod mere økonomisk frihed. Dette indlæg er kun til inspiration, så derfor skal du ikke føle at du ikke gør nok, hvis du stadig køber nogle af disse ting.

Jeg synes nemlig nogen gange, at vi kan blive for hurtige til at pege fingre og sætte regler op for, hvornår man kan kalde sig selv minimalist og hvornår man er sparsommelig “nok”. Her på siden smider vi lige det ud af vinduet og her får du inspiration til, hvor du kan spare penge fremover. Med min egen version af ting jeg ikke køber længere og og som jeg har sparet rigtig mange penge på ikke at købe.

Uh! og lige en hurtig tak til Maria fra Curlycamper.dk, som gav mig mine første hæklede rondeller og en fin nøglering, som er lige i min ånd. Tjek hende ud, hvis du elsker mikroeventyr.

Tilbage til listen og god fornøjelse.

Ting jeg ikke køber længere

 1. Stearinlys
 2. Fyrfadslys
 3. Duftlys
 4. Plastikfilm
 5. Engangsklude
 6. Køkkenrulle
 7. Servietter
 8. Køkkensvampe (Plastik)
 9. Elastikker
 10. Vådservietter
 11. Sugerør
 12. Sodavand
 13. Flaskevand
 14. Købe slik (fx. Haribo)
 15. Købe kage
 16. Moderigtigt tøj
 17. Te i breve
 18. Mælkeprodukter
 19. Æg
 20. Kød
 21. Plastikposer
 22. Magasiner (kun sustain yearly)
 23. Aviser
 24. Neglelak
 25. Julepynt
 26. Påskepynt
 27. Nytårspynt
 28. CD’er
 29. DVD’er eller Blueray film.
 30. Flydende håndsæbe
 31. Flydende vaskemiddel
 32. Plastik-klemmer
 33. Pletfjerner
 34. Særlige rengøringsmidler (kun til én ting)
 35. Bagerbrød
 36. Take away
 37. Flow tv
 38. Spil (apps til telefonen)
 39. Færdigretter i plastikindpakning
 40. Færdiglavet dej
 41. Vat rondeller
 42. Plastik vatpinde
 43. Plastik tandstikker
 44. Take away kaffe
 45. Frokost på farten
 46. Nye pyntepuder
 47. Nye tæpper
 48. Nye vanter
 49. Nye tørklæder
 50. Nye håndklæder
 51. Fancy nattøj
 52. Fancy undertøj
 53. Dyre og fancy deodoranter
 54. Nye møbler
 55. Nye bøger
 56. Manicure
 57. Pedicure
 58. Fitnesscenter-abonnement
 59. Duftfriskere
 60. Barberskum/creme
 61. Friske blomster (buketter)
 62. Nye planter
 63. Nye krukker
 64. Biografbilletter
 65. Friske urter
 66. Nye tallerkener, skåle etc.
 67. Nye glas
 68. Nyt køkkenudstyr
 69. Nye køkkenmaskiner
 70. Plastik beholdere til mad
 71. Postkort
 72. Fødselsdagskort
 73. Souvenirs
 74. Gavepapir
 75. Nyt legetøj

Stop med den dårlige samvittighed

Alle disse ting er nogle jeg ikke køber med vilje længere, men for din samvittigheds skyld vil jeg gerne sige, at selv jeg bliver desperat en gang i mellem og må købe en af tingene herover. Det sker ekstremt sjældent, men det sker. Lad derfor være med at banke dig selv i hovedet med at du ikke gør nok, hvis du må købe en flaske vand til dit barn, fordi vandtanken på camperen har lækket de sidste 300 km.

Jeg ser så mange, hvor minimalismen er blevet en meget streng livsfilosofi, der næsten nedbryder minimalisten, fordi der er så mange måder at være minimalist på. Så her vil jeg bare opfordre dig til at gøre som du føler er bedst for dig og din familie og så bare have det skidegodt samtidig. Minimalismen handler om at finde ind til lykken. I hvert fald for mig.

Du kan læse flere af mine minimalistiske guides her på bloggen. Så kig dig omkring og få hjælp til at få mere økonomisk frihed.

Har du andre ting, som du ikke køber eller tanker som du gerne vil dele med mig? Så fyr den af i kommentarene. 🙂

Opt In Image
Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få mit afkrydsningskema til den totale oprydning i huset, så du altid kan holde overblikket. I samme omgang får du også den efterspurgte guide til, hvordan du kan sortere i brugte og gamle skønhedsprodukter. Så ved du, hvad du skal gøre fremadrettet. Fedt ikke!

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.

Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik 

 

Follow:

3 Comments

 1. 15. april 2020 / 16:51

  Tak for inspirationslisten! Jeg er med dig langt hen ad vejen. Nøj, hvor har det givet luft i både hjem og økonomi, efter at jeg droppede at købe magasiner. Især boligblade, hvor jeg hver måned fik både danske og udenlandske. Det behov bliver pludselig dækket meget fint af Pinterest…

  Nogle gange er det bare svært at følge sine principper 100%, selv om intentionen er der… Jeg ville få nogle meget utilfredse børn, hvis jeg skar købeslikket væk. Jeg ville simpelthen blive stemplet som Verdens Ondeste Mor forever and ever. Så der er stadig Haribo hver fredag, selv om det både er syntetisk, usundt og dyrt.

  Jeg tænker at det er lidt samme problemstilling som Bea Johnson fra Zero Waste Home, som har smøremballage som noget af det eneste skrald der hober sig op, fordi hendes sønner ikke kan undvære deres eftermiddagscookie, og det blev for besværligt selv at kværne smør 😀

  Jeg har også måtte opgive ikke at købe plastiksvampe. De er tilbage i skuffen, men jeg bruger dem virkelig kun når det er allermest nødvendigt, så en pakke holder virkelig længe…

  • Lise
   Forfatter
   24. april 2020 / 9:07

   Kære Elizabeth Jeg vil aldrig gøre mig til den store dommer over, hvordan vi alle sammen skal leve.

   Jeg tror på at så længe, vi tænker over vores valg, så skal det nok gøre en forskel. ❤ Tusind tak til dig.

 2. 6. marts 2020 / 15:14

  Hej Lise,
  Dejligt at du er glad for vatrondellerne! Jeg tænkte godt, at nøgleringen (lavet af plastikfiskekasser, der er skyllet op på stranden) ville falde lige i din ånd 🙂

  Tak for link til min blog 🙂

  KH. Maria // CurlyCamper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!