
Hvis du er fast læser her hos mig så ved du, at jeg altid dedikerer meget af mit november indhold til World Vegan Month. Denne gang har jeg teamet op med nogle af mine dygtige medbloggere i blogfællesskabet Bloggers By Heart. Vi har lavet en hel vegansk serie til dig, der også indeholder giveaways!
Du finder links til alle de deltagende blogs, nederst i dette indlæg 😉
Mig? Jeg vil gerne snakke lidt om svampe!
Veganske retter med svampe
Noget af det jeg elsker mest ved efteråret er helt klart svampesæsonen. Det er simpelthen så vanvittigt hurtigt og nemt at lave en lækker, smagfuld, fyldig ret med svampe. Og endnu bedre er, at det er nemt at lave de originale svamperetter veganske efter min mening. Det gode ved svampe er også, at de er med til at give umami til retten. De er tit så smagfulde i sig selv, at retten ikke har brug for de klassiske krydderi blandinger, som tit bruges i veganske retter. Som for eksempel graham marsala og karry. Svampe kan næsten stå for sig selv 🙂 Ristet på brød med lidt salt og peber. Eller sammen med cashewnødder og løg i en spread. Uhm uhm uhm. Det er lækkert! Sidstnævnte vil jeg give dig en opskrift på i det her indlæg!
En vegansk madpakke
En af de største udfordringer for nye veganere er, at finde godt pålæg til deres veganske madpakke og at få produkter uden gluten. Så det vil jeg gerne hjælpe dig med! Jeg gik efter en vegansk version af leverpostej, da jeg skabte den her spread. Vigtigst af alt ville jeg gerne lave en glutenfri svampe spread, der var smagfuld og lækker på brød, så den kunne komme med i madpakken. Denne veganske spread er lækker, svampet og nøddet. Ingen vil savne leverpostejen, når den her er på bordet. Velbekomme!
Vegansk svampe spread – Ingredienser
400 gram Kogte Beluga linser
400 gram Svampe, jeg brugte normale brune champignons
200 gram Cashewnødder
2 spsk oliven olie
2 store løg (300g)
3 fed hvidløg
1 Laurbær blad
1 tsk Timian
1½ tsk Peber
2 spsk grønt boullion, jeg bruger Herbamare
Salt efter smag
Vegansk svampe spread – Fremgangsmåde
- Varm en pande og rist cashewnødderne indtil de er gyldne. Placer dem i foodprocesseren.
- Blend dem som det første.
- Kog linserne efter anvisningerne og placer dem i foodproccesoren
- Tilsæt olie, løg og hvidløg og brun dem let. Placer dem i foodprocessoren.
- Tilsæt svampe til den varme pande.
- Når svampene har afgivet en masse væske, så tilsæt boullion, timian, peber og laurbærblad.
- Reducer væsken sammen med svampene over varmen, så du får en god kraftig smag. Der skal være ca. ½-1 dl. væske tilbage.
- Tag laurbær bladet ud.
- Overfør svampe og væske til foodprocessoren.
- Blend indtil du har en blød og homogen blanding.
- Du kan du vælge at spise den som den er eller bage den ved 175 grader celcius i ca. 30 min. Det skaber en mere fast spread, hvis det er det du ønsker.
Nu har du den lækreste spread! Som du uden problemer kan fryse. Den burde kunne holde sig fint i en måneds tid. I køleskab, måske 5 dage. Hvis altså du ikke har spist den inden 😉
I følge den plantebaserede kost, så er det godt at tilføje persille. Så hvis du har lyst, så kan du tilføje persille til din spread, men så vil jeg ikke anbefale at fryse den.
Min giveaway!
Hvis du vil deltage i min giveaway, så kører den på min facebookside, hvor du kan vinde bogen “Vegansk for børn af klinisk diætist Julie Gråbech”. Hun har lidt samme fremgangsmåde som Maria Felding og Tobias Schmidt Hansen i bogen “Den plantebaserede kost“, som jeg klart kan anbefale!
Mere fra Bloggers By Hearts veganske serie
Find alle indlæg i den veganske serie her:
Det har været så hyggeligt at være med i denne serie sammen med de andre bloggere!
Hvilken opskrift vil du se fra mig næste gang?😊

Ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev, bekræfter du samtidig min Cookie- og Privatlivspolitik.
Læs den her: Cookie- og Privatlivspolitik
1 Comment